Både Clara Tauson og Philip Hjorth deltager i denne uge i en Grade 2 turnering i Tyskland, hvor begge mandag spillede sig videre til 1/8-finalen i single. Tirsdag tabte begge i double

Ved Grade 2 turneringen VAN DER VALK HOTEL GLADBECK Junior Cup powered by BABOLAT i Bodum i Tyskland er Danmark repræsenteret hos både pigerne og drengene.

14-årige Clara Tauson, der er no. 154 på ranglisten, mødte no. 257 Mariam Dalakishvili (GEO), der i sidste uge var i kvartfinalen i en Grade 1 turnering i Berlin, hvor hun vandt over to spillere i top 80, inden hun i kvartfinalen tabte i 3 sæt til no. 59 Qinwen Zheng (CHN), så det var en formstærk modstander.

Clara var opsat på at arbejde videre med nogle af de ting, som var i fokus forleden i Italien, og efter en stærk og fokuseret indsats vandt Clara 6-2 i 1. sæt, som var meget tæt, men da Clara gennem hele sættet befandt sig i “zonen”, var det hende der vandt de afgørende point.

Sættet bevirkede desuden, at Clara kun spille afslappet, og hun rullede det store spil ud i starten af 2. sæt, hvor hun havde fordele til 3-0, men da det ofte er små marginaler, der er afgørende, kom Dalakishvili tilbage i sættet, og pludselig var Clara nede med sætbolde ved 3-5.
Herefter tog Clara arbejdshandskerne på, og ved at finde de fornuftige løsninger, lykkedes det at vinde sættet og dermed kampen 6-2, 7-5.

Clara møder i 1/8-finalen onsdag ved 11-tiden 14-årige Alexa Noel (USA), der er nol 152.

Tirsdag spillede Clara double sammen med Daria Frayman (USA) mod Alana Smith/Peyton Stearns (USA), som vandt 6-3, 7-5.

Clara Tauson
Foto: Sportsfotograf.com.

Hos drengene deltog 18-årige Philip Hjorth, der er no. 220 på ranglisten, og han vandt mandag 1. runde 4-6, 6-4, 6-4 over no. 221 Henri Squire (GER), der havde wildcard.
I 1/8-finalen onsdag kl. 0930 møder han no. 169 Jonas Forejtek (CZE), der vandt overraskende stort 6-0, 6-1 over 1. seedede Finn Reynolds (NZL).
Tjekken vandt for et par måneder siden 7-6(3), 6-2 over Patrick Kristensen I en Grade 2 turnering i Slovakiet.

Philip spillede tirsdag 1. runde i double sammen med Tristan Boyer (USA), og de tabte 3-6, 2-6 til 3. seedede Igor Gimenez/Matheus Pucinelli De Almeida (BRA).