Sejr over 1. seedet top 40 spiller banede vejen for Hannah Viller Møllers bedste junior-resultat

Siden den 17-årige danske mester Hannah Viller Møller i april 2018 opnåede sin hidtil højeste junior-rangering som no. 103, har de internationale resultater ikke helt flasket sig på den måde, der var skabt berettigede forventninger om hos både hende selv og omgivelserne.

Forud for sidste uges Grade 1 turnering Allianz Kundler German Juniors supported by Optimal Systems i Berlin, var Hannahs rangering dalet til no. 436, og et nærstudie af lodtrækningen gav ikke grobund til de store forventninger om at nå langt, da hun allerede i 2. runde havde udsigt til at møde 1. seedede Alexandra Vecic (GER), der er no. 37 på den aktuelle rangliste.

Hannah var tæt på at blive sendt ud af turneringen allerede i 1. runde (R64) mod 15-årige no. 178 Alina Shcherbinina (RUS), men efter et tæt afgørende 3. sæt vandt Hannah 6-1, 2-6, 7-5, og dermed var hun helt klar til at tage imod den topseedede tysker i 2. runde.

Hannah Viller Møller
Foto: Privat – Hannah Viller Møller

Hannah har efter turneringen fremsendt disse billeder, og hun fortæller desuden, at hun både har spillet og kæmpet rigtig godt, hvilket gav pote da hun vandt 6-2, 7-6(4) over Vecic.

Sejre giver som bekendt selvtillid, som Hannah kunne tage med sig i 1/8-finalen, hvor hun vandt 6-3, 6-4 over no. 297 Joelle Lilly Sophie Steur (GER), og i kvartfinalen lod hun sig ikke slå ud, selvom hun tabte 1. sæt i tiebreak – tværtimod vandt hun derefter selv 2. sæt i tiebreak, og i det afgørende 3. sæt uddelte hun “æg” til Tara Wirth (CRO), der blev besejret 6-7(4), 7-6(4), 6-0.

Også i semifinalen blev der brug for både godt spil, fight og selvtillid i en gyser mod 8. seedede Maria Timofeeva (RUS), der på den nye rangliste er no. 66.
Efter en yderst jævnbyrdig affære vandt Hannah 4-6, 6-4, 7-6(5).

Hannah Viller Møller
Foto: Privat – Hannah Viller Møller

Dermed var Hannah i karrierens hidtil største internationale finale, hvor hun mødte 7. seedede Polina Kudermetova (RUS), der gennem hele turneringen har vundet sikre 2-sæts sejre, hvor hun højst har afgivet 2-3 partier pr. sæt, og det samme blev tilfældet i finalen, som russeren vandt 6-2, 6-0, hvilket på den nye rangliste blev belønnet med en fremgang på 46 pladser til no. 33.

Hannah foretager et kæmpe-hop på 249 pladser til no. 187, og som billedet herunder viser, er der grund til at være godt tilfreds med præstationen under turneringen.

Foto: Privat – Hannah Viller Møller