15-årige Elmer Møller tog karrierens hidtil største skalp, da han vandt over den 1. seedede belgier Gauthier Onclin, der er no. 14 på ITF's junior-rangliste

I den seneste trykte udgave af Tennisavisen er der en beretning om, hvordan Skovbakkens 15-årige superambitiøse Elmer Møller har flyttet sin træningsbase til Stockholm for at få daglig matchning på højt internationalt niveau på Good to Great akademiet.

Artiklen er ligesom avisens øvrige artikler desuden efterfølgende udgivet i en online version, hvilket tilfældigvis skete samme dag, som Elmer leverede en vaskeægte sensation ved Grade 2 turneringen XIII ITF Junior GRIP2 Tennis Academy i Benicarlo i Spanien.

Elmer Møller flytter tennissatsningen til Sverige

Nogle af artiklens informationer er fra sidste år, da Elmer var no. 141 og den 4. højst rangerede i sin årgang 2003, men efter årsskiftet er han rykket op i top 100, og på den aktuelle rangliste er han præcis no. 100, efter at han for en måned siden havde sin højeste rangering som no. 91.

Elmers resultater i 2019, som alle har været på grus, har været en smule svingende, da han tidligt på året deltog i 3 Grade 1 turneringer i Sydamerika, hvor hans bedste resultat var en kvartfinale i Ecuador, og for en uge siden tabte Elmer i 1. runde ved en Grade 2 turnering i Vinaros i Spanien.

Efter lodtrækningen til denne uges turnering, skulle der nærmest leveres en ægte sensation, hvis Elmer skulle gøre sig håb om at slippe videre til kvartfinalen, efter at han i 1. runde havde vundet over den 1 år ældre Felix Gill (GBR), som måtte trække sig, da Elmer førte 6-2, 4-0.
Da de tidligere mødtes i 2018 vandt Elmer 6-4, 7-6(4) ved en Grade 2 i Pontevedra i Spanien.

Elmers modstander i 1/8-finalen var 1. seedede Gauthier Onclin (BEL), der er fyldt 18 år og således er 2½ år ældre end Elmer, og desuden er han no. 14 på ITF’s junior-rangliste, hvor hans højeste rangering for en måned siden var no. 11, hvilket bl.a. er opnået som følge af en række Grade 2 titler sidste år i Indien, Egypten og Japan, samt en semifinale ved Grade A i Osaka, og han var senest i finalen i forrige uge ved en Grade 1 turnering i Casablanca.

Trods dette leverede Elmer den helt store sensation, idet han vandt med de flotte cifre 6-3, 6-3, og dermed er han videre til kvartfinalen, hvor han torsdag efter kl. 11 møder 16-årige Pablo Llamas Ruiz (ESP), der netop er avanceret 69 pladser på ranglisten til no. 91, idet han i sidste uge vandt titlen i Vinaros, hvor Elmer i 1. runde tabte til 17-årige Noah Lopez (SUI), der derefter tabte i næste runde til Ruiz.

Forrige artikelElmer Møller flytter tennissatsningen til Sverige
Næste artikelKlar besked i endelig rapport om matchfixing – drop livebetting på lavere niveauer
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.