Når Tennisavisen omtaler danske spilleres resultater i internationale turneringer, er det ofte på baggrund af en automatisk notifikation fra Resultina-App’en, hvor de fleste danske spillere er “stjernemarkeret”.

En enkelt undtagelse (fra stjernemarkeringen) var dog Søren Hess-Olesen, som ikke har deltaget i ITF-turneringer i en længere periode, hvor han har spillet college-tennis – og gjort det fremragende, som tidligere omtalt i Tennisavisen
Portræt: Søren Hess-Olesen skrev dansk tennishistorie
College Tennis: Søren Hess-Olesen begejstrer i USA

Derfor lykkedes det for Søren i al ubemærkethed – uden for Tennisavisens radar – at spille sig igennem kvalifikationen ved den portugisiske $10.000 turnering Internacionais de Ténis de Castelo Branco I med følgende 3 sikre sejre
– Q64: Francisco Ramos (POR) 6-2, 6-1
– Q32: Jai Corbett (AUS) 6-3, 6-3
– QFi: Kevin Sielmann (ESP) 6-1, 6-1

inden et opslag hos Dansk Tennis Forbund henledte opmærksomheden på, at Søren indledte hovedturneringen ved at vinde i 1. runde over Santiago Plaza (ESP) 4-6, 6-4, 6-1.

Søren har efterfølgende i et svar på Tennisavisens henvendelse fortalt, at han nu har afsluttet sine 4 år på college, og nu indleder han for alvor en professionelle tennis-karriere, som Tennisavisen ser frem til at følge med i og berette om.

Søren havde desuden disse kommentarer til kampen i 1. runde

“Jeg var lidt nervøs for kampen i dag, så jeg spillede ikke ret godt. Mine ben var lidt for låste og spillede ikke frit. Men blev ved med at kæmpe, og det bar frugt. Det er 40 grader hver dag, og solen bager fra morgenstunden af, så nu handler det om at drikke og spise en masse og forberede mig på en hård kamp i morgen.”

Torsdagens modstander i 1/8-finalen er no. 662 Gregoire Jacq (FRA), som i 1. runde vandt over 4. seedede (528) Frederico Gil (POR) 6-3, 7-6(5).

I double-rækken deltager Søren sammen med Bernardo Saraiva (POR), og de spillede sig med sejr over Agustin Moyano (ARG)/Justin S. Shane (USA) 7-5, 6-0 i kvartfinalen, hvor de møder Alejandro Ortega Palacios/Georgi Rumenov Payakov (ESP).

Forrige artikelITF Knokke: Sejr efterfulgt af nederlag til Friis Søndergaard
Næste artikelATP Newport: Topseedede i problemer
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.