Søren Hess-Olesen har i den grad markeret sig som collegespiller i USA, og udnævnes som en af de bedste collegespillere lige nu.

Søren Hess-Olesen. Læg mærke til navnet. For du kommer til at høre det mange gange. Og tro nu ikke at det bare er en begejstret tennisskribent, der har læst at en dansk tennisspiller har vundet en kamp i en college kamp i USA. Det er amerikanerne der ikke kan få armene ned, når de betragter den danske Davis Cup-spiller, der er igang med sit sidste år på University of Texas.

Jeff MacMillan, der er skribent for Tennis Atlantic, er så begejstret, at han simpelthen mener, at Søren Hess-Olesen er den bedste collegespiller lige nu. Han siger begejstret om Søren (da Jeff McMillan skrev sin artikel om Søren, lå Søren nr. 4 på college listen) :

[quote_box_center]”Lad jer ikke narre af ranglisten til at tro andet end at Søren Hess-Olesen er den bedste collegespiller lige nu. Texas Longhorn-spilleren, der oprindeligt kommer fra Århus i Danmark, er i et øjebliksbillede den bedste spiller lige nu.”[/quote_box_center]

Søren Hess-Olesen, der nu to gange er udtaget til det danske Davis Cup-hold, er altså en spiller vi ikke bare lægger mærke til i Danmark. Lige nu ligger det danske tennises nr. 2 på ITA’s rangliste over collegespillere, og meget tyder på, at han snart indtager førstepladsen. Men hvad er det der gør Søren så god?

Jeff McMillan der har fulgt Søren Hess-Olesen skriver:

[quote_box_center]

“Når man ser Søren Hess-Olesen spille, er det hverken et enkelt slag, særlig kraftfuld spil, fart eller imponerende fodarbejde, der slår benene væk under en. Men det er klart for enhver der ser Søren Hess-Olesen spille, at det er ham der er i kontrol. Han dikterer og bestemmer hvad der sker i en match. Han gør det med en umærkelig evne til at absorbere modstanderens bedste slag og returnerer dem overalt på banen, ofte til vinderslag.

Hvis du læser det og tror det er en “solid” spiller, så tager du fejl. “Solid” indikerer, at der intet specielt er ved den enkelte spiller, men der er noget specielt ved Søren Hess-Olesen. Hans kølige overblik og kampstrategi overgår langt de fleste spillere på collegeniveau. Du kan se det når han bestemmer sig for, i en given match, hvordan modstanderen skal slås. Hans evne til at maskere sine slag og sine strategier er også over typisk collegeniveau, hvilket ses af modstanderens irritation over at endnu en vinder er gået deres næse forbi, på grund af en perfekt udført returnering.

Sæsonen er stadig lang og Søren har mange store matcher foran sig mod store spillere som Julian Lenz, Andrew Harris (Australsk junior wimbledon mester 2012, junior French Open vinder 2012, red.), Axel Alvarez og Noah Rubin (junior wimbledonmester 2014, red.) Det vil blive kampe af høj kvalitet, men er Søren Hess-Olesen, hvad jeg tror han er, så vil han overvinde disse udfordringer”

[/quote_box_center]

Når nu Søren Hess-Olesen har overvundet de udfordringer Jeff McMillan beskriver, så vender han hjem til Danmark her til sommer. Her vil han så starte sin professionelle karriere som tennisspiller.

Vi skal ikke her fra Tennisavisen lægge noget ekstra pres på Søren udover det han lægger på sig selv. Men det bliver spændende at følge. Der er god grund til at tro, at vi får endnu flere store tennisoplevelser fra Søren Hess-Olesen end dem han allerede har givet os.

Søren’s tvillingebroder, Esben Hess-Olesen, har også gjort det rigtig godt i USA. Han spiller i North Carolina, men har i halvandet år været plaget af en langvarig rygskade. Så han har spillet meget lidt i denne sæson.

Der er også andre spillere i collegetennis i USA, der gør det fremragende, såsom Mikael Torpegaard og Nicolai Ferrigno. Tennisavisen retter nu også blikket mod danskerne i amerikansk college tennis. I kan godt glæde jer!

Forrige artikelITF Junior Brasilien: Emilie Francati fortsætter sejrsstime i single og double
Næste artikelWTA Indian Wells: Boom Boom i semifinalen!
Ralph Elm Hansen
Ralph Elm Hansen er inkarneret tennisnørd og har mange års erfaring som tennisskribent. Han har tidligere drevet et af Danmarks mest seriøse tennissites, Tenaro, og har været med i redaktionen på Tennissporten.dk.