Efter sejr i de 2 første kvalkampe lykkedes det ikke for Nils Skajaa at vinde kvalfinalen. Søren Hess-Olesen er videre til 2. runde

Søndag kunne Tennisavisen berette om, at Nils Skajaa deltager i $10.000 turneringen  Internacionais de Ténis de Castelo Branco III, Portugal – ITF Castelo Branco: Nils Skajaa videre i kvalifikationen.

Efter sejr i 1. runde af kvalifikationen over Peter Gazivoda (MNE) 6-0, 6-4, blev det også til sejr i 2. runde, hvor Nils vandt over George Cartledge (USA) 7-5, 6-2.

I kvalfinalen tabte Nils derefter 6-7(7), 1-6 mod (1373) Aaron Addison (AUS), der er seedet 1 i kvalifikationen.
Nils ærgrer sig over, at han ikke fik hevet 1. sæt i land med denne kommentar

“Jeg havde sætbold i tiebreaken og skulle have vundet sættet. I andet døde jeg fuldstændig.”

Ovenstående billede af Nils Skajaa stammer fra kvalfinalen, hvor nedenstående billeder på turneringens facebook-side blev taget.

Søren Hess-Olesen deltager for 3. uge i træk i samme turnerings-række, og efter den flotte finaleplads i udgave I var Søren både i udgave II, hvor han nåede 1/8-finalen, og i denne udgave III direkte i hovedturneringen, hvor det tirsdag blev til sejr i 1. runde over (1031) Nuno Deus (POR) 6-1, 7-5.

Søren Hess-Olesen i top 1000, hvor Mikael Torpegaard står på spring

Resultaterne i de 2 første turneringer betyder, at Søren nu har 13 point til ATP-ranglisten, og dermed er han no. 967 og i øjeblikket den 3. dansker i top 1000 udover no. 245 Frederik Løchte Nielsen og Martin Pedersen, der er no. 757, indtil han snart mister de 27 point, som han optjente ved at vinde Copenhagen Combined for et år siden.

Mikael Torpegaard har 11 point, og behøver blot at optjene 1-2 point i 2 ITF-turneringer i Finland fra næste uge for at bryde top 1000 grænsen, som er hans mål med de 4 ITF-turneringer, som han spiller i sommer-pausen, inden han ligesom Nils skal tilbage til college i USA.

Philip Ørnø med 4 samt Simon Friis Søndergaard og Mohamed Shabib med 3 point har stadig et stykke vej til top 1000.
Derudover er Andreas Bjerrehus, Benjamin Hannestad og Johannes Ingildsen på ATP-ranglisten med et enkelt point. De 2 sidstnævnte bliver seniorer fra næste sæson.

 

Forrige artikelOptakt DM ude 2015: herresingle
Næste artikelITF Junior Belfast: Samavati og Kristensen skuffende ude i 2. runde
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.