De første kampe ved ITF grade 5 turneringen i Aarhus er vel overstået, og det var en hård start for de unge danske spillere.

Aarhus 1900 åbner i denne uge dørene op for unge tennistalenter fra hele verden, når klubben afholder en ITF grade 5 turnering. I weekenden blev kvalifikationsturneringen afviklet, og her slap kun én dansker gennem nåleøjet og kvalificerede sig til hovedturneringen.

I hovedturneringen var de rød-hvide farver dog stadig stærkt repræsenteret på både herre- og pigesiden. I dag blev de første kampe spillet, og det var en hård dag for de danske spillere. Ikke alle var i aktion i dag, idet første runde bliver spredt ud over flere dage.

Danskerne, der var i aktion i dag, blev sat på en hård prøve, og desværre var det ikke alle, der formåede at finde storspillet frem og avancere til anden runde af turneringen.
De sejrrige danskere inkluderer hjemmebanespilleren Christoffer Sander Nørby, som vandt med cifrene 6-4, 6-4 over Mark Mandlik fra USA, Patrick Kristiensen (Seeded 5 ved turneringen), som avancerede efter tre tætte sæt, Romer Jivraj som ligeledes også var ude i tre sæt og Eric Vanshelboim, der vandt med cifrene 6-1, 6-3.

De danske piger var også i ilden i dag, men desværre var der ingen af disse, der spillede sig videre til anden runde i Aarhus. Blandt de faldne er Linnea Fristam og Ida Krause, som begge gav sine modstandere kamp til stregen. Linnea tabte i to sæt efter en tiebreak i andet sæt mod 1. seedede i turneringen, Naomi Cheong fra USA, og Ida tabte i tre sæt til Hanna Axelsson fra Sverige.

I morgen spilles de resterende førsterunde kampe i singlerækkerne, hvor der stadig er flere danskere tilbage, heriblandt Aarhusdrengen Mads Tagesen, der har fået tildelt et Wildcard til turneringen, Kasper Elsvad, Sofie Boers, Emilie Hansen og Sarah Meibom, der havde spillet sig gennem kvalifikationen.
Ydermere spilles der også andenrunde opgør i morgen, hvor blandt andre Patrick Kristensen og Romeo Jivraj skal i ilden igen.

Forrige artikelITF Kaltenkirchen: Anna Rasmussen bruger college-ferie til at skaffe WTA point
Næste artikelITF Ystad: Emilie Francati vandt 1. runde, men Karen Barritza tabte
Alexander Sunke, 23 år, studerer medievidenskab på Aarhus Universitet og drømmer om at komme til at arbejde som reporter. Han spiller selv tennis i Skovbakken, hvor han også tager ud og spiller turneringer. Alexander er bosat i Aarhus, og vil derfor også hjælpe Tennisavisen.dk med at dække fra det vestlige Tennisdanmark.