Efter klassespil i halvanden sæt mod no. 46 Albert Ramos-Vinolas mistede Holger Rune grebet om kampen efter en spansk medical timeout

Siden Holger Vitus Nødskov Rune som 16-årig sluttede junior-karrieren med både en Grand Slam og Junior Masters titel for at forfølge drømmen om at etablere sig i ATP-toppen, har den fortsatte udvikling og opstigning til tæt på top 400 på ATP-ranglisten skabt berettigede forventninger til, at Holger har et tennismæssigt niveau, hvor han allerede nu som 17-årige kan gøre sig gældende mod spillere, der er etableret på ATP-touren.

Derfor var det fuldt fortjent, at arrangørerne af ATP 250 turneringen Argentina Open i Buenos Aires tilbød Holger et wildcard med den begrundelse, at de gerne vil give en ung spiller, som er på vej op, en mulighed for at bryde igennem i netop deres turnering.

ATP Buenos Aires: Argentina Open bekræfter officielt wild card til Holger Rune

Lodtrækningen resulterede i, at Holger i 1. runde skulle møde en af de mest formstærke spillere, da hans 33-årige 5. seedede modstander no. 46 Albert Ramos-Vinolas (ESP) i sidste uge nåede helt til finalen i en ATP 250 turnering i Cordoba, som ligeledes er i Argentina.

Selvom spanieren som en selvfølge var stor favorit inden kampen, var det ikke helt urealistisk at forestille sig, at Holger havde en chance, hvis han – inspireret og motiveret af situationen – kunne finde sit allerbedste spil frem mod en modstander, der netop har været igennem 5 opslidende 3-sæts kampe, hvor han i finalens 3. sæt mod Juan Manuel Cerundolo (ARG) løb tør for energi og tabte de sidste 6 partier i træk.

Kampen mod Holger blev afviklet på Cancha 2, som ikke dækkes af Tennistv, og det lykkedes ikke for TV 2 at få mulighed for at vise kampen, men en halv time inden kampstart modtog Tennisavisen svar på en henvendelse til arrangørerne, der oplyste at kampene på Cancha 2 kunne følges på dette link – https://play.tycsports.com/tenis/cancha-2-argentina-open-dia-2-id323096.html, og desuden blev der mulighed for at bringe billeder fra kampen.

Oscar Roberto Castro – @robycomby robycomby@gmail.com 11-5144-8190 Todos los derechos reservados

Som det første billede herover illustrerer, indledte Holger kampen sprængfyldt med energi, og da han desuden fra start ramte et meget højt niveau, var det gennem hele første sæt Holger, der havde initiativet og satte tempoet, og han brillerede flere gange med velplacerede stopbolde som afslutning på flere af partierne, da han i overbevisende stil vandt 1. sæt 6-2 efter at have brudt spanierens serv 2 gange.

Oscar Roberto Castro – @robycomby robycomby@gmail.com 11-5144-8190 Todos los derechos reservados

I det første parti i 2. sæt kom Ramos-Vinolas bagud 0-40 efter endnu dansk stopbold, som spanieren ganske vist nåede frem til, men han blev efterfølgende passeret, og da spanieren derefter selv forsøgte sig med en stopbold, lagde Holger bolden dybt i spanierens baghånd og fremprovokerede fejl og rent break til 1-0.

Træerne vokser som bekendt ikke ind i himlen – heller ikke hvad angår stopbolde – og en lidt for ukoncentreret en af slagsen havnede i nettet, så Holger satte sig selv under pres ved 0-30 i sit efterfølgende serveparti, og endnu en stor fejl, som kunne tyde på manglende fokus efter den perfekte start på sættet, øgede presset ved 0-40.
Holger fik dog straks genfundet koncentrationen, og med en vinder på 2. bolden til 15-40, servevinder til 30-40 og et es til 40-40 fulgt op med endnu en vinder på 2. bolden og et es bevarede Holger både forspringet og momentum i kampen.

Oscar Roberto Castro – @robycomby robycomby@gmail.com 11-5144-8190 Todos los derechos reservados

Ramos-Vinolas kom derefter på tavlen med et rent parti, som blev afsluttet med et es til 1-2, hvorefter spanieren fik behandlet lysken i en medical timeout.
Hvorvidt han reelt havde været en smule hæmmet eller der var tale om et velkendt psykisk trick, som havde til formål at bryde Holgers gode rytme, er umuligt at bedømme set udefra, men hvis det sidste var tilfældet, lykkedes taktikken tilsyneladende til perfektion, idet kampen derefter totalt ændrede karakter.

Oscar Roberto Castro – @robycomby robycomby@gmail.com 11-5144-8190 Todos los derechos reservados

Ganske vist kom Holger på 30-0 i egen serv, da kampen blev genoptaget, men 2 efterfølgende danske fejl og en spansk vinder gav mulighed for at bryde tilbage, og da Holger derefter “fumlede” ved nettet blev stillingen i stedet 2-2.

Forspringet blev dog genetableret, da Holger i 2 forsøg igen brød spanierens serv, og i det næste serveparti var Holger igen foran 30-0, men usikkerheden med stadig flere fejl til følge havde i stadig højere grad forplantet sig i Holgers spil, og efter 4 fejl på stribe brød Ramos-Vilonas tilbage til 3-3, og momentum var tydeligvis vippet over til spanieren, der efter flere danske fejl for første gang var foran i sættet ved 4-3.

Oscar Roberto Castro – @robycomby robycomby@gmail.com 11-5144-8190 Todos los derechos reservados

Holger bevarede dog kontakten ved 4-4, da han pressede spanieren til et smash-oplæg ved 40-30, hvorefter Ramos-Vinolas servede med nye bolde og holdt serv til 5-4 efter yderligere et par danske fejl undervejs.

Da Holger servede for at blive i sættet, traf han flere beslutninger, som næppe var en del af taktikken, da han ved 15-15 satsede på 2. bolden med en stor fejl til følge, og en efterfølgende stopbold, som spanieren nemt kunne nå og straffe gav 2 spanske sætbolde, og den første blev udnyttet efter endnu dansk fejl.

Oscar Roberto Castro – @robycomby robycomby@gmail.com 11-5144-8190 Todos los derechos reservados

I 3. sæt kom Holger i problemer, da han blev brudt til 1-3 efter 15-40, og Ramos-Vinolas holdt derefter serv til 4-1 efter et par store danske fejl.
Efter et rent dansk serveparti til 2-4 udnyttede Holger dog den chance, som næsten altid opstår i en kamp, idet han brød tilbage til 3-4 og skabte fornyet spænding om udfaldet.

Oscar Roberto Castro – @robycomby robycomby@gmail.com 11-5144-8190 Todos los derechos reservados

Holger fandt dog aldrig tilbage til de gode takter fra første halvdel af kampen, og han virkede modløs, både da han derefter blev brudt igen til 3-5 og Ramos-Vinolas sikkert kunne serve kampen hjem til samlet sejr 2-6, 6-4, 6-3.

Oscar Roberto Castro – @robycomby robycomby@gmail.com 11-5144-8190 Todos los derechos reservados

Det kan selvfølgelig forekomme urimeligt at bebrejde en 17-årig tennisspiller, der fortsat er udenfor top 400, at han ikke vinder over en formstærk top 50 grus-specialist i sin første kamp nogensinde i en ATP 250 hovedturnering, men indtrykket efter kampen er dog, at Holger både kunne og burde have hevet sejren hjem i 2 sæt.

Det siger dog først og fremmest noget om det potentiale, som Holger ubestrideligt er i besiddelse af, at man i denne situation kan tillade sig at være skuffet på hans vegne, men det er samtidig et godt eksempel på, hvor stor betydning det mentale aspekt har, og derfor kan Holger uden tvivl bruge erfaringen fra især denne kamp, men også tidligere kampe, hvor han har været i vinderposition uden at sikre sejren.

En spanskkyndig seer fortæller, at kommentatorerne var begejstrede over Holgers præstation, og Holger har efterfølgende fået super ros for at have gjort en særdeles god figur.
Arrangørerne er ikke i tvivl om, at Holger går en stor fremtid i møde, og de håber at se ham i turneringen igen til næste år – selvom et par lokal-patrioter i kommentarer til facebook-opslaget herunder havde foretrukket, at wildcard’et var givet til en argentiner.

Nederlaget i 1. runde betyder, at Holger ikke opnår point til ATP-ranglisten i denne omgang, men der opstår nye muligheder, når Holger drager videre til Chile, hvor han har fået et wildcard til kvalifikationen til næste uges ATP 250 turnering i Santiago, og det er desuden håbet, at han kan komme ind i en ATP Challenger, som ugen efter ligeledes afvikles i Santiago.

En plan B kan eventuelt være, at Holger 15. marts deltager i M25 i La Nicia i Spanien, men helt sikkert er det dog, at Holger i slutningen af marts har wildcard til ATP Challenger turneringen AnyTech365 Andalucia Open i Marbella i Spanien.

Holger Rune får igen wildcard til ATP Challenger i Marbella

 

Forrige artikelDH herrer slutspil: De fire holds spillertruppe
Næste artikelWTA Lyon: Clara Tauson i sin første WTA kvartfinale efter ny storkamp
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.