Vi kaster et blik på de to 1. divisioner hos herrerne.

1. division vest
TC Odense tabte topopgøret mod Århus 1900, men da århusianerne overraskende tabte til både ALTS og Esbjerg, så sluttede TC Odense på en klar førsteplads i rækken.
AGF og Fruens Bøge rykker ud af divisionen.

Slutstillingen i 1. division vest:

TC Odense 6-1 43
Århus 1900 5-2 38
Esbjerg 4-3 26
ALTS 4-3 25
Sønderborg 4-3 20
Kolding 3-4 20
Fruens Bøge 2-5 15
AGF 0-7 9

Et kig på oprykkerne fra TC Odense:

TC Odense har konsekvent stillet med tre udenlandske spillere på de øverste singler og det har givet pote; første- og andensinglen er ubesejret gennem de syv kampe. Og spillerne fra Tjekkiet, Italien og Tyskland har også udgjort stærke double-konstellationer, for her har TC Odense næsten gjort rent bord i doublerne, førstedoublen er 7-0 og andendoublen 6-1.

Ser vi frem mod kampene i Elitedivisionen næste sæson, så bliver opholdet i Elitedivisionen en overlevelseskamp for odenseanerne, for selvom holdets udenlandske spillere har været ret suveræne i 1. division, så står de overfor betydelig større udfordringer i Elitedivisionen mod landets bedste hold. At overleve i Elitedivisionen har gennem en lang årrække vist sig yderst vanskeligt for især oprykkerne fra vest-divisionen, og det bliver det også for TC Odense.

Sådan klarede TC Odense spillerne sig i de syv kampe:

Martin Kraus, CZE 7-0
Lorenzo Panariti, ITA 7-0
Marcel Nagy, GER 5-2
Mads Ferslev Klynge 2-1
Anton Lindberg 1-0
Sebastian Bertram 2-0
Johnny Klint 0-1
1. herredouble 7-0
2. herredouble 6-1

1. division øst
Det var et tæt opløb mellem Virum og Birkerød, og selvom Birkerød mangler at spille en kamp og pointmæssigt kan gå forbi Virum, så rykker Virum op på reglen om at et ubesejret hold vinder rækken uanset pointstilling; Virum vandt samtlige syv holdkampe.
Greve og Skovshoved rykker ned i 2. division.

Slutstillingen i 1. division øst

Virum/Sorgenfri 7-0 36
Birkerød 5-1 31
Rødovre 4-3 26
HVT 3-4 23
ATK 3-4 23
Holte 2-5 20
Greve 2-5 18
Skovshoved 1-5 12

Et kig på oprykkerholdet fra Virum:

Virum har en homogen trup af spillere, og det er også bredden i truppen som har bragt holdet tilbage i Elitedivisionen. Det er ikke på de øverste singler at Virum primært har hentet sine point, men især på 3. og 4. singlerne har holdet været suveræne. Samtidig har Virum været i stand til at sætte to stærke doubler i holdkampene, og især andendoublen har været næsten uovervindelig; Virum vandt samtlige andendoubler i sæsonen.

Hvordan stiller det så holdet i næste sæson, når modstanderne skal findes i Elitedivisionen? Med udgangspunkt i den nuværende trup så skal Virum kæmpe hårdt for ikke at tage retur-billetten til 1. division, for på de øverste singler bliver det kun endnu sværere end i 1. division, og på de bagerste singler bliver udfordringen også meget større. Skal Virum have en reel overlevelses-mulighed, så skal der nok tilføres kvalitet i toppen af holdet, for så har holdet med sin homogene trup visse muligheder for at hente tilstrækkelig med point mod de svagere hold i Elitedivisionen.

Sådan klarede Virum-spillerne sig i grundspillets syv kampe

Virum
Muslim Zaurbekov 1-6
Mathias Olsen 3-2
Anders Arenfeldt Holm 5-0
Frederik Nymann Schoop 0-1
Hans Lindenberg Stentoft 7-0
Peter Christopher Raben 2-0
Troels Tolstrup Nielsen 0-1
1. herredouble 4-3
2. herredouble 7-0

Forrige artikelUge 10: Clara flyvende fra start i kval til Indian Wells, hvor endvidere Caroline og Holger deltager
Næste artikelIndian Wells: Kval glippede for Clara. Holger undgår Nadal. Caroline suveræn efter regnpause
Avatar photo
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.