Efter de to første runder har Clara Tauson vist imponerende takter, som berettiger til store forventninger for fortsættelsen

Når man møder såkaldte “almindelige mennesker”, hvis interesse for tennis som regel er begrænset til at følge med, når Caroline Wozniacki optræder på alverdens tennis-arenaer, bliver man hurtigt klar over, at der stadig findes mange danskere, som er totalt uvidende om udsigterne til, at der formentlig også vil være danske spillere blandt de bedste i Verden, når Caroline lægger ketsjeren på hylden.

Inden for det seneste år er der dog mange, som er blevet klar over, at der måske er nogle talenter på vej, og at Clara Tauson er et af de navne, som stadig flere har læst og hørt om, dog uden helt at være klar over, hvor stort potentialet i virkeligheden er.

Der er dog næppe tvivl om, at endnu flere “almindelige danskere” i løbet af indeværende uge kan få en god ide om, hvad der kan være i vente fremover, ikke mindst da Eurosport i dækningen fra Grand Slam turneringen French Open har sat ekstra spotlys på Clara Tauson, som er seedet 5 i juniorernes udgave af turneringen, og hendes 2 første kampe ved turneringen har været livestreamet på eurosport.dk, hvor Per Colstrup Vinkel har guidet seerne igennem kampene.

Sikker sejr i 1. runde trods anspændt 1. sæt

I 1. runde (R64) var Clara tilsyneladende påvirket af situationen, da det var første gang, at hun spillede en kamp i hovedturneringen i en Grand Slam turnering, hvor juniorerne færdes i samme omgivelser som de berømte verdens-stjerner i en atmosfære, som uden tvivl kan mobilisere nogle sommerfugle i maveregionen.

Clara fik ganske vist en rigtig god start, da hun med offensivt spil og flere vindere hurtigt bragte sig foran 2-0 mod den jævnaldrende 15-årige Viktoriya Kanapatskaya (BLR), som er no. 25 på ITFs rangliste.
Hviderusseren er imidlertid en boldsikker spiller, som laver meget få uprovokerede fejl, og i de næste partier blev Clara lidt for ivrig efter at afgøre boldene, hvilket medførte en del fejl, som var medvirkende til, at Clara kort tid efter var bagud 2-4 i sættet.

Clara fandt derefter en bedre balance i spillet med større tålmodighed, inden hun gik efter at afgøre boldene, og derved fik hun udlignet til 4-4, og hun kom desuden foran 5-4 og 40-0, hvilket betød 3 sætbolde, som blev misbrugt efter nogle fejl fra danskeren, som derved holdt sin modstander inde i sættet, hvilket hun tydeligvis var frustreret og irriteret på sig selv over, men hun skærpede igen koncentrationen og sikrede sig sættet 7-5.

2. sæt blev reelt afgjort, da Clara i et uhyre jævnbyrdigt parti bragte sig foran 2-0, og derefter kontrollerede hun begivenhederne og vandt kampen 7-5, 6-2 over en modstander, som i denne sæson bl.a. har vundet en Grade 2 titel i Benicarlo og været i finalen ved en Grade turnering i Villena – begge på grus i Spanien.

Clara løftede niveauet i 2. runde

Claras næste modstander var 15-årige Emma Raducanu (GBR), hvis resultater i 2018 indikerede, at Clara formentlig blev nødt til at spille på et lidt mere konstant nivejuau end i den første kamp.
Da de mødtes i deres første indbyrdes opgør ved den årlige Grade 4 turnering i KB i starten af 2017, var der allerede indikationer på, at der ventede gode resultater for dem begge fremover.
Kampen i 1. runde i KB viste sig at blive en slags “moralsk finale” ved turneringen, hvor Clara – efter med nød og næppe at have besejret britten i 3 sæt – suverænt vandt de efterfølgende kampe og vandt titlen, og ugen efter vandt Raducanu en tilsvarende Grade 4 turnering i Oslo i samme suveræne stil.

Raducanu havde inden French Open spillet 4 junior-turneringer, og i dem alle endte hun med at vinde titlen, heraf en enkelt i Grade 3 kategorien, mens de 3 øvrige var i Grade 2, og for få uger siden vandt hun desuden en $15.000 turnering i Israel, så det var langt fra en ueffen modstander, som Clara mødte i 2. runde ved French Open.

De premiere-nerver, som kunne anes i den første kamp, var tilsyneladende helt under kontrol i mandagens kamp, hvor Clara dominerende fra start til slut, og det blev til en sikker dansk sejr 6-2, 6-1.

Kampen blev som nævnt livestreamet på Eurosport.dk, hvor kommentatoren bl.a. var inde på den spillemæssige forskel i forhold til Caroline Wozniacki, der har fejret store triumfer ved at slide sine modstandere op, hvor Clara i højere grad vil forsøge at vinde med en mere offensiv tilgang til spillet.

Grand Slam Junior: Clara Tauson blandt kandidaterne til titlen ved French Open

Efter de to første runder har Clara formentlig overbevist eventuelle skeptikere om, at emneoverskriften i ovenstående optakt til juniorernes French Open ikke var helt grebet ud af luften.

Når Clara – formentlig onsdag – spiller 1/8-finale, bliver der tale om et revanche-opgør fra semifinalen ved Grade A turneringen i Milan for et par uger siden, hvor Clara tabte 2-6, 7-6, 3-6 til den 17-årige no. 18 Yuki Naito, der er seedet 10.
Clara erkendte bagefter, at hun tabte til en modstander, der var bedst på dagen, men hvis Clara fortsætter de gode takter fra de første runder, er en revanche mod japaneren realistisk.

Clara og Molinaro seedet 1 i double

Det kan vise sig at blive en travl uge for Clara Tauson, som også deltager i double, hvor hun endda er seedet 1 sammen med Eleonora Molinaro (LUX), som hun også spillede sammen med forleden i Milan, hvor de i semifinalen tabte til de senere titel-vindere Naho Sato og Yuki Naito fra Japen.

Clara og hendes makker spiller i 1. runde (R32) mod Selin Ovunc (TUR) og Stefania Rogozinska Dzik (POL) som tredje kamp på Court 8.
Kampen kan formentlig følges på Eurosport Player.