Clara Tausons kamp om Junior Grand Slam titel kan følges helt gratis på Eurosport

Caroline Wozniacki har vist så gode takter i de 3 første runder ved French Open, at det må betragtes som realistisk, at hun har mulighed for at vinde endnu en Grand Slam titel.

I juniorernes udgave af French Open er der også en dansk deltager blandt kandidaterne til titlen, idet 15-årige Clara Tauson i en længere periode har præsteret så stabile resultater, at der er basis fro at tro på, at hun kan nå langt i turneringen og spille med om titlen.

Som følge af de fornemme resultater i de seneste junior-turneringer, hvor Clara var i finalen ved en Grade A turnering i Porto Alegre i Brailien, samt vandt titlen ved både Grade 1 i Vrsar i Kroatien og ved Grade 2 i Fiorientina og forleden nåede semifinalen i Milan i Italien, har Clara etableret sig i top 10 på ITFs rangliste, hvor hun efter den seneste opdatering er no. 8.

Derfor er Clara seedet 5 ved turneringen, hvor hendes modstander i 1. runde (R64) er den jævnaldrende Viktoriya Kanapatskaya (BLR), der er no. 25 på ranglisten.
Hviderusseren  vandt i marts måned en Grade 2 turnering i Benicarlo i Spanien.
Ugen efter var hun i finalen ved Grade 1 i Villena i Spanien og for få uger siden nåede hun kvartfinalen ved Grade 1 i Santa Croce i Italien.

Det er således ikke nogen nem 1. runde kamp for Clara, men med det niveau, som Clara hidtil har vist, er der basis for optimisme inden søndagens kamp.

I tilfælde af sejr møder Clara også i næste runde en af de helt unge spillere, som bliver vinderen af kampen mellem 15-årige Emma Raducanu (GBR) og 14-årige Maria Timofeeva (RUS), der er henholdsvis no. 55 og 57 på ranglisten.

Da Clara sidste år vandt titlen ved den årlige Grade 4 turnering i KB, var hun i 1. runde i store problemer mod Raudcanu, som var den eneste, der var i stand til at vinde et sæt mod Clara, der i resten af turneringen aldrig afgav mere end 2 partier i et sæt.

Raudcanu indledte 2018 med fynd og klem ved at vinde titlen i en Grade 3 turnering i Indien, og derefter vandt hun 3 Grade 2 titler på stribe i New Delhi, Moldova og Litauen, og derefter har hun primært spillet på Women’s Pro Tour’en, hvor hun for få uger siden vandt titlen ved en $15.000 turnering i Israel.

Timofeeva vandt en Grade 1 turnering i Prag i slutningen af februar, men det er formentlig mest sandsynligt, at Raducanu blev Claras modstander i 2. runde, som kan blive en større udfordring end søndagens 1. runde.

Kigger man længere frem, kan modstanderen i 1/8-finalen blive 10. seedede Yiko Naito (JPN) der er no. 18.
Den 17-årige japaner var i forrige uge helt fremme i finalen ved Grade A turneringen i Milan, hvor hun i semifinalen vandt 6-2, 6-7, 6-3 over Clara, der således har revanche til gode.

Hvis Clara er i stand til at ramme sit topniveau, er der gode muligheder for at slippe videre til kvartfinalen, som svarer til hendes seedning.
Clara har dog vist, at hendes topniveau også rækker til at være med mod de allerbedste juniorer, og derfor er der ingen grund til på forhånd at udelukke, at hun stadig er med i turneringen i de afgørende runder.

Claras kampe kan følges gratis på Eurosport.dk

Under French Open har der fra starten af turneringen været mulighed for at følge samtlige kampe, hvis man  har et abonnement på Eurosport Player.
Dette gælder også kampene i juniorernes hovedturnering, som indledes søndag kl. 11, og derfor kan man følge med på Eurosport Player, når Clara spiller søndagens 5. kamp på Court 16.

Derudover yder Eurosport den ekstra service, at Claras kampe under turneringen også bliver vist helt gratis på Eurosport.dk.