Både Johanne Christine Svendsen og Rebecca Munk Mortensen blev sendt ud i 2. runde i single af spillere på top 100 niveau, men de tog revanche i double, hvor de blev suveræne vindere af titlen

Hvis man studerer ITFs junior-ranglister hos pigerne, er der indtil videre kun 2 navne med dannebrog i top 500, 16-årige no. 253 Johanne Christine Svendsen og 15-årige no. 317 Rebecca Munk Mortensen, som begge har har vundet single-titler i Grade 5 kategorien.

De har dog større mål i sigte, og derfor gælder det om at udnytte de muligheder, der – trods de begrænsninger som corona-situationen sætter – er for at blive testet for alvor ved at deltage nogle af de højere kategorier, hvilket blev muliggjort da Leschly Tennis Foundation ledsagede Johanne, Rebecca og 16-årige Natacha Schou, der er no. 578 på ranglisten, til en Grade 3 turnering på Rafael Nadals tennisakademi i Manacor på Mallorca.

Johanne var som den eneste direkte i hovedturneringen, hvor hovedparten var enten top 100 eller top 200 spillere, hvorimod Rebecca og Natasch måtte gennem kvalifikationen.
Det samme var tilfældet for 15-årige Therese Harboe Holst, der mødte 7. seedede no. 420 Carla Galmiche (FRA), som vandt 6-4, 6-2.

Natacha vandt sikkert 6-1, 6-0 over no. 574 Charlotte Florent (FRA), hvorefter hun i 2. kvalrunde mødte 8. seedede 18-årige no. 442 Uma Bakaityte (LTU), der vandt 7-5, 6-1.

Natacha var desuden med i double sammen med Lucia Peyre (ARG). De mødte i 1/8-finalen Anca Alexia Todoni (ROU)/Lucija Ciric Bagaric (CRO), der vandt 7-5, 6-3

Rebecca levede fuldt ud op til sin seedning som no. 2 i kvalifikationen, hvor hun først vandt 6-1, 6-1 over Elena Arenas Guisasola (ESP) og derefter 6-3, 6-2 over Charlotte Gisclon (FRA) i 2. kvalrunde, og i selve kvalfinalen uddelte Rebecca “briller” (6-0, 6-0) til 6. seedede no. 377 Denise Valente (ITA).

Leschly Tennis Foundation rapporterede undervejs om pigernes præstationer på facebook – herunder efter sejrene til Rebecca og Natacha efter 2. kvalrunde.

Næste opslag fulgte efter 1/8-finalen i double, hvor Johanne og Rebecca vandt 6-4, 6-1 over det franske par Chloe Noel og Sarah Iliev (FRA).

i hovedturneringen skulle Johanne i sin første kamp tilsyneladende bruge 1. sæt til få kontrol over kampen mod no. 300 Sarah Iliev (FRA), der var videre fra kvalifikationen. Franskmanden fik dog ikke revanche fra doublen, idet Johanne vandt kampen 3-6, 6-3, 6-2.
Rebecca vandt i 1. runde 6-3, 6-3 over no. 462 Liisa Varul (EST).

I 1/8-finalen mødte Johanne 3. seedede Linda Klimovicova (CZE), der er no. 90 på ranglisten, og Rebeccas modstander var 4. seedede no. 109 Amelie Van Impe (BEL).
Det er ikke oplyst, om Van Impe har familie-relation til en berømt tidligere indehaver af den prikkede bjergtrøje ved Tour de France, men Rebecca formåede ikke at slippe forbi forhindringen, idet Van Impe vandt 6-4, 6-1.
Johanne blev efter 2 jævnbyrdige sæt også sendt ud af turneringen, da Klimovicova vandt 7-5, 6-4.

Morten Lyngbæk påpeger, at begge danskere har niveau til at gøre sig gældende mod spillere omkring top 100, og han fremhæver, at Johannes kamp kunne være gået begge veje.
Med flere af den slags kampe kan opbygges den fornødne selvtillid og tro på at kunne gøre sig gældende på top 100 niveau.
Næste mulighed kan blive om et par uger, hvor både Johanne og Rebecca er tilmeldt en Grade 2 turnering i Siauliai i Litauen.

I double er der ikke helt det samme pres, da det giver større tryghed at være 2 på banen, hvor de er gode til at supplere hinanden.
Morten fremhæver, at især Rebeccas tryk fra baglinjen kombineret med Johannes gode bevægelser ved nettet har bevirket, at de har været helt suveræne i double, hvor de fulgte sejren fra 1/8-finalen op ved at vinde 6-1, 7-5 over det 2. seedede tjekkiske par Linda Klimovicova og Julie Struplova.

I semifinalen fulgte endnu en suveræn sejr 6-0, 6-2 over Patricija Paukstyte (LTU) og Liisa Varul (EST) 6-0, 6-2.
Herunder en lille smagsprøve fra semifinalen.

Johanne og Rebecca forsatte i samme stil i finalen mod  italienerne Georgia Pedone og Anastasia Abbagnato, da de med cifrene 6-2, 6-1 sikrede deres første Grade 3 double-titel, hvilket var årets 2. double-titel, efter at de i starten af året vandt en Grade 4 double-titel i Frankfurt.

Forrige artikelAustralian Open: Casper Ruud og Mikael Ymer udgør nordiske islæt efter Løchtes exit i double
Næste artikelITF Grenoble: Ingen ranglistepoint til Clara Tauson trods 2 sejre
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.