Holger Rune kan få sit "folkelige gennembrud" ved juniorernes French Open, hvor også dansk-hollandske Christian Lerby og KBs ukrainer Eric Vanshelboim deltager, hvorimod Clara Tauson har meldt afbud

Når French Open for juniorer indledes kan der set fra en dansk synsvinkel være flere interessante kampe i vente, og danske TV-seere får for en sjælden gangs skyld mulighed for at se 16-årige Holger Vitus Nødskov Rune i aktion på Eurosport Player, eller måske endda på Eurosport 2.

Efter en forrygende periode med 2 Grade 1 titler og avancement til ranglistens top 10 er Holger seedet 7, og han udtalte forleden til TV2 Sporten, at hans muligheder for at nå til tops i turneringen er ligeså store som for de øvrige deltagere.

Holger kan dog allerede fra turneringens start møde en alvorlig forhindring, idet de franske arrangører har givet et wildcard til deres 18-årige landsmand Pierre Delage, der for et par år siden valgte udelukkende at koncentrere sig om ITF World Tennis Tour’en, og da de sjældent giver wild card til “hvem som helst”, skal Holger formentlig ramme sit topniveau fra første kamp i R64, hvis det ikke skal slutte tidligt.

I en eventuel 2. runde mod ranglisten no. 23 Zane Khan (USA), der ofte spiller lange kampe, da han intet giver væk, kan ligeledes vente en hård opgave, og heller ikke i en eventuel 3. runde mod no. 12 Liam Draxl (CAN), no. 49 Arthur Cazaux (FRA) eller no. 22 Matteo Arnaldo (ITA), der alle er slidere, som sjældent misser en bold, er der plads til udfald, så Holgers lodtrækning kan med rette betegnes som “giftig”, hvilket er vilkårene i en Grand Slam.

Derfor er nøglen til dansk succes, at det lykkes for Holger at få styr på de offensive kvaliteter, så han selv bliver i stand til at afgøre duellerne mod bundsolide boldspillere.
I så fald kan seerne glæde sig til nogle seværdige kampe, hvor Holger i tilfælde af succes formentlig kan få et “folkeligt gennembrud”, så hans potentiale bliver alment kendt blandt sportsinteresserede danskere.

Afbud fra Clara Tauson i Girls singles

Mange havde set frem til at følge Clara Tauson, som efter titlen ved Australian Open og nogle forrygende måneder med sejre og titler på stribe automatisk ville være blandt favoritterne til titlen.

Imidlertid har Clara kort før turneringen meldt afbud, og det samme var tilfældet i sidste uge, hvor hun ifølge Acceptancelisten var inde i kvalifikationen til en W25-turnering i Essen.
Tennisavisen har spurgt Søren Tauson om årsagen til sidstnævnte afbud, men der blev ikke svaret på henvendelsen, og der er heller ikke blevet svaret, da Tennisavisen bad om at få en kommentar til forventningerne forud for French Open.

Efterfølgende har Dansk Tennis Forbund dog meddelt, at Clara måtte melde afbud på grund af en skade i armen.

Da Clara forleden også meldte afbud til en W25-turnering i Rom, hvilket Tennisavisen fik oplyst skyldtes sygdom, og der desuden blev meldt afbud til KB Erhvervsklub Cup, hvor hun havde fået wildcard, har Clara siden kampene ved WTA International turneringen i Lugano i Schweiz i starten af april, kun spillet 2 internationale kampe.

Ved W60 i Wiesbaden tabte hun i 1. runde 4-6, 6-2, 2-6 til WTA-ranglistens no. 172 Katarina Zavatska (UKR), og for et par uger siden tabte Clara sensationelt ved Grade A turneringen i Milan 2-6, 2-6 til Carole Monnet (FRA), som er no. 67 på ITFs rangliste.

I næste uge spiller Clara ifølge Acceptancelisten en W15-turnering i Kaltenkirchen, som oprindelig var 5. prioritet ved tilmeldingerne, men efter en periode med få kampe forekommer det logisk at træde et skridt tilbage og genopbygge kampform og selvtillid i en lavere turnerings-kategori.

Clara kommer heller ikke til at deltage i juniorrækken ved Wimbledon i uge 28, idet hun netop har modtaget et wildcard til WTA-turneringen Swedish Open i Båstad i samme uge.
Turneringen er i modsætning til tidligere – hvor den var i International-kategorien med $250.000 i præmiesum – denne gang i $125.000 kategorien, hvor spillere i top 50 ikke må deltage, med mindre der gives wildcard til top 11-50.

Holger bliver dog ikke den eneste danske deltager hos juniorerne, idet 17-årige Christian Lerby, der er søn af den tidligere fodboldspiller fra dynamit-landsholdet Søren Lerby, også er dansk statsborger, men han stiller dog op under hollandsk flag.

Christian, der er no. 90 på ranglisten, har været igennem kvalifikationen, hvor han først vandt 6-7(2), 6-3, 6-0 over 7. seedede Phuong Van Nguyen (VIE), og i kvalfinalen vandt han derefter 6-4, 6-4 over Mehdi Sadaoui (FRA).

Christian møder i 1. runde no. 46 Carlos Gimeno Valero (ESP), og han kan i 2. runde se frem til en større udfordring mod 5. seedede no. 6 Thiago Agustin Tirante (ARG), der for en uge siden var i finalen ved Grade A turneringen i Milan.

I samme øverste 4-del af lodtrækningen er desuden 1. seedede Lorenzo Musetti (ITA), der vandt titlen ved Australian Open, og 10. seedede Martin Damm (USA), der kan blive Holgers modstander, hvis han når semifinalen.

Christian Lerby
All rights reserved Espen Hildrup 2016 – Christian Lerby

I Holgers 4-del findes desuden 17-årige Eric Vanshelboim (UKR), som gennem sin opvækst har spillet – og stadig spiller – for KB.
Eric er no. 42 på ranglisten, og han møder i 1. runde Baptiste Anselmo (FRA), og i tilfælde af sejr møder han med stor sandsynlighed 3. seedede Brandon Nakashima (USA), der møder no. 53 Kevin Chahoud (SWE), så Holger og Eric kan mødes i kvartfinalen, hvis resultaterne flasker sig.

Eric Vanshelboim
Foto: Sportsfotograf.com. – Eric Vanshelboim

I den nederste halvdel er vinderen fra Milan, 2. seedede Jonas Forejtek (CZE) sammen med 6. seedede Emilio Nava (USA) og det 15-årige spanske stortalent Carlos Alcaraz Garfia på papiret de mest sandsynlige kandidater til at nå finalen.

Holger stiller i double-rækken op sammen med Shintaro Mochizuki (JPN). Da de spillede sammen i Santa Croce Sull, var de i finalen, hvor de tabte 6-7(5), 7-6(5), [7-10] til 2. seedede Tyler Zink/Eliot Spizzirri (USA).
Ved samme turnering vandt Holger titlen i single efter 6-2, 6-1 over 11. seedede Alejo Lorenzo Lingua Lavallen (ARG).

Holger Vitus Nødskov Rune og Shintaro Mochizuki
Foto: Privat – Holger Vitus Nødskov Rune og Shintaro Mochizuki

Oplysning om spilletider og TV-dækning vil fremgå af Tennisavisens daglige opdateringer med “Dagens kampe”.

Tilføjelse: Holger spiller formentlig sin første kamp mandag.
Udvalgte juniorkampe på Eurosport Player søndag:
(Q) (90) Christian Lerby (NED) vs. (46) Carlos Gimeno Valero (ESP) – søn 1100 C11
(38) Carlos Alcaraz Garfia (ESP) vs. (32) Toby Alex Kodat (USA) – søn 2. match C5
[2] (3) Jonas Forejtek (CZE) vs. (24) Elliot Spizzirri (USA) – søn 3. match C5
[1) (2) Lorenzo Musetti (ITA) vs. (WC) (63) Timo Legout (FRA) – søn 4. match C14
(42) Eric Vanshelboim (UKR) vs. (WC) (73) Baptiste Anselmo (FRA) – søn 5. match C13

Forrige artikelTennisavisen – Juni 2019
Næste artikelDH 4. runde: Gentofte vandt topopgør
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.