Et solidt sving er desværre ikke noget man kommer sovende til. Det kræver mange timer på træningsbanen, hvor der hele tiden kan justeres. Derudover kræver det også at man arbejder med kroppen, da den er et lige så vigtigt redskab som ketcheren. Vi har lavet en lille guide, som på 10 min. hjælper dig med at låse op i lænden.

Få fart i bolden
Det kræver nemlig smidighed i rygmuskulaturen, hvis man gerne vil sende bolden ordentlig afsted. Hvis ryggen ikke har bevægeligheden til at rotere korrekt, vil andre dele af kroppen automatisk kompensere for at kunne gennemtvinge svinget og det er langt fra optimalt.
Lænden er ofte det sted hvor der kompenseres, da det er her, der i de sidste sekunder af svinget, kan lægges ekstra vægt i slaget. Men når lænden kompenserer, bruges den uhensigtsmæssig og vil med tiden gøre ondt. Derfor er det vores vigtigste opgave at give plads, så man får den gode rotation som i sidste ende skåner lænden.

Lås op
Når vi har tennisspillere på vores briks, finder vores behandlere ofte frem til at smerterne i lænden udspringer af en overbelastning.
Hos Body SDS har vi en holistisk tilgang til kroppen, derfor arbejder behandleren med hele kroppen. Har man f.eks. et job hvor man til dagligt sidder meget, vil man mange gange løsne op i muskulaturen i lårene for at skabe den ønskede bevægelighed i lænden. Dette kan være overraskende for klienten, da man som oftest forventer at blive behandlet der hvor det gør ondt. Men efter en time på briksen, vil de fleste mærke hvordan trykket i lænden aftager.

Brug 10 minutter og mærk forskellen

For at vedligeholde den frie bevægelighed gennem hele golfsæsonen, sender vi ofte folk hjem med øvelser. De er simple og muliggøre, at man selv kan løsne op.
Øvelse A og B har samme formål, nemlig at give plads i lænden. Såfremt øvelse A er for hård for ryggen, er øvelse B rigtig god. Det er vigtigt at blive i strækket så længe, som muligt. Her er en dyb vejrtrækning en stor hjælp. Træk vejret ind igennem næsen helt ned i maven og pust ud igennem munden. Du må meget gerne give et højt suk når du puster ud, da dette gør kroppen blød.

Øvelse C og D er gode hvis man har et job, hvor du sidder meget. Ved at arbejde med de store muskelgrupper i lårene låser man op for lyske, lænd og skulder region. Husk også den dybe vejrtrækning i disse øvelser.
Med disse fire øvelser, vil man kunne løsne op for spændinger i lænd og ben og det vil kunne mærkes. Prøv øvelserne på gulvet derhjemme og mærk hvordan smidigheden vil gavne dine præstationer på tennisbanen.

BODY SDS TRÆNINGSØVELSER

ØVELSE A

ØVELSEN ER MOD:
• Træthed i lænderyg.
• Dårlig vejrtrækning.

BESKRIVELSE AF ØVELSE A
1. Læg dig på ryggen med skumrullen (eller er tætrullet håndklæde) under din lænd.
2. Stræk armene bagud og bøj benene som på figur 1.
3. Bliv i øvelsen i 3-5 minutter

ØVELSE B

ØVELSEN ER MOD:
• Lændesmerter og er især god, hvis din ryg ikke er stærk nok til øvelse A.
• Oppustet mave.

BESKRIVELSE AF ØVELSE B
1. Læg dig på ryggen med skumrullen (eller er tætrullet håndklæde) lidt over lænden.
2. Stræk armene bagud og bøj benene som på figur 1 og 2.
3. Husk at trække vejret dybt

ØVELSE C

ØVELSEN ER MOD:
• Sammenfald i ryg og andre rygproblemer forårsaget af stillesiddende arbejde.
• Gangbesvær

BESKRIVELSE AF ØVELSE C
1. Læg dig på maven med armene placeret som på figur 3.
2. Læg benene på skumrullen som figur 3.

ØVELSE D

ØVELSEN ER MOD:
• Sammenfald i ryg og andre rygproblemer forårsaget af stillesiddende arbejde.
• Lyske-, lænde- og skulderproblemer
• Dårlig vejrtrækning


BESKRIVELSE AF ØVELSE D
1. Læg dig på maven med strakte arme og benene placeret som vist på figur 4.

Forrige artikelDanmarks bedste hotelrestaurant ligger på Amager
Næste artikelÈgalité: Ny bog med 160 fotos fra især det danske tennismiljø
Avatar photo
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.