Sæt dig ikke foran en computer og tro, at du bliver sund og stærk af e-sport. Spil tennis, verdens sundeste sport, så du en dag er stærk nok, hvis du løber ind i en kemokur eller stor operation, råder Martin Jørgensen

Martin Jørgensen har hele sit liv – han er snart 41 – været en meget aktiv og ivrig tennisspiller. Han er formand for Tennis Øst, og hans krop har konstant været i topform, og det har han aldrig tænkt meget over.
Det gør han nu, efter at han fik konstateret blærekræft. Han har gennemgået en kemokur og skal snart gennem en større operation. Derefter regner han med at blive rask og rørig og spille tennis igen, men …
… det er gået op for ham, at det havde næppe kunnet klare, hvis han ikke havde sørget for fast at dyrke sport, så kroppen havde været stærk og fit nok til at klare den hårde behandling.

Bevæg dig!

Derfor fik han et chok, da han så den seneste statistik over teenageres sportsdyrkelse. Et børn af hver fire lever ikke op til sundhedsmyndighedernes anbefaling af, at man skal bevæge sig en time hver dag.
De sidder fx i en god stol med en pose chips og ser på tv eller I-Pad andre, der kæmper om mesterskaber, måske endda i e-sport, der nok viser aktivitet eller bevægelse, men hvis deltagere kun udfolder den virtuelt.
– Hvordan overbeviser vi de unge om, at det kan være katastrofalt for dem, hvis de ikke passer deres legeme ordentligt? spørger Martin.

Hjælp de unge!

Da vi næppe kan overbevise dem selv lige så lidt, som det er let at få unge til ikke at ryge, hvis det ser smart ud, må den næste generation tage et ansvar.
Træk de unge ud og dyrk sport med dem. Lav væddemål med den unge, hvor taberen skal tage armbøjninger, løbe 5 km eller lignende. Tag unge med på cykeltur, giv dem en udfordring på tennisbanen, gør et eller andet, så de ikke pludselig en dag opdager, at deres liv kan blive kortere eller med mindre kvalitet, fordi de ikke er fit nok.
Arrangementer på vej
– Jeg har ingen patentløsning, men jeg vil gerne samarbejde med alle, der vil være med til at sætte unge i gang med noget fysisk.
– Derfor er jeg i gang med at lave arrangementer, der skal være med til at få alle unge – og deres familier – i bevægelse. Få dem til at elske at gøre det, og få dem til at være forbilleder for de unge, der ikke er klar over, hvor katastrofalt det er at leve af cola og chips i lænestolen med sin I-phone, og hvor hurtigt det bliver for sent at komme ud af dem.
– Se godt efter, når vi publicerer de arrangementer – det første er fastlagt til Hillerød d. 29. januar – og kom så og vær med.
– Det kan være, det vil redde dit liv, hvis lynet en dag slår ned i dig, og du opdager, at livet er farligere og mindre sorgløst, end de troede.
… og så kan du leve glad videre.

Den 23. april blev Tennis Øst etableret, og på fotoet ses bestyrelsen med formanden Martin Jørgensen helt til venstre

Forrige artikelDe danske herrer vandt VM i Kroatien
Næste artikelKampe uge 39: Wozniacki i Wuhan på TV2 Sport. Torpegaard atter på livestream
Avatar photo
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.