Efter de første 4 runder er der fortsat håb om et godt dansk resultat ved Europamesterskaberne, hvor 15-årige Clara Tauson har fået dispensation til at deltage i U18

I sidste uge havde Danmark stor succes ved det individuelle EM i U16, hvor Elmer Møller var med helt fremme i finalen, hvor han dog blev besejret af Carlos Alcaraz Garfia (ESP), som i semifinalen også havde besejret Holger Vitus Nødskov Rune, der var seedet 1.

Danmark kunne også have haft en yderst seriøs kandidat til titlen hos pigerne, hvis Clara Tauson, der ligesom de 3 førnævnte drenge er 15 år, havde stillet op, men Dansk Tennis Forbund søgte dispensation, så hun begrundet i sin status som top 10 på ITFs junior-rangliste, får lov til at deltage ved EM i U18, hvor hun er den eneste fra årgang 2002, og da Clara er født sidst på året (21. december), vil alle hendes konkurrenter være mere end 1 år ældre, og flere af dem endda mere end 2 år ældre.

Alligevel er det den unge dansker, der er seedet 1 ved mesterskabet, hvilket ikke kan undgå at skabe forventninger om et godt resultat, selvom det er velkendt, at der blandt deltagerne er mange ekstremt dygtige spillere, hvoraf flere fortrinsvis spiller på Women’s Pro Circuit tour’en.

En af de sidstnævnte er Fiona Ganz (SUI), der om halvanden måned fylder 18, og hun bliver Clara’s modstander i kvartfinalen, som spilles fredag kl. 10 på Court 1.
Schweizeren vandt for ca. en måned siden en $15.000 turnering i Verbier i Schweiz, hvor hun undervejs vandt over både no. 665 Gabriela Horackova (CZE) og no. 506 Tess Sugnaux (SUI) samt i finalen over no. 628 Nina Stadler (SUI).

Ganz har ved U18 EM i 3. runde sendt 7. seedede no. 40 Yasmine Mansouri (FRA) ud, så der venter formentlig en “Ganz zwierig” kvartfinale til Clara, som har vundet overbevisende i de første 3 kampe.

Clara var oversidder i 1. runde i et 128-skema, og i R64 vandt hun 6-1, 6-2 over 18-årige Melis Yasar (SWE), som Clara sidste år i februar havde slået med de samme cifre i modsat rækkefølge 6-2, 6-1 i finalen ved Grade 4 turneringen i KB, hvor Yasar’s danske far var blandt tilskuerne.
Begge billeder er fra kampen mellem Clara og Yasar.

Meli Yasar
Foto: Torsten Zimmermann/Tennis Europe – Melis Yasar

I R32 vandt Clara onsdag 6-3, 6-3 over Vitalia Stamat (MDA), som Clara senere på dagen spillede sammen med i double, hvor de tabte 3-6, 2-6 i 1/8-finalen til det stærke polske par Weronika Falkowska og Maia Chwalinska.
Dagen forinden havde Clara og Stamat vundet 6-4, 7-5 over det 2. seedede franske par Manon Leonard/Yasmine Mansouri.

Efter nederlaget i double kan Clara fokusere 100 procent på singlen, og der blev i torsdagens 1/8-finale i høj grad brug for at være fokuseret, da Clara mødte 18-årige Andreea Prisacariu (ROU).
Clara havde ganske vist vundet 6-3, 6-2 over rumæneren i kvartfinalen ved en Grade 1 turnering i Wells for et år siden, men starten på opgøret ved EM tydede ikke umiddelbart på en gentagelse, da Clara kom bagud 0-3 i 1.sæt, hvilket – i modsætning til Claras tidligere kampe – kunne følges på livestream.

En væsentlig årsag til førnævnte stilling var dog en fejlprocent, som var større end normalt, og flere af duellerne afslørede allerede på det tidspunkt, at Clara havde klart bedre våben at gøre godt med, og derfor var det mest et spørgsmål, om hun kunne få reduceret antallet af fejl.
Da det skete efter de 3 første partier, blev der i resten af kampen ikke tvivl om udfaldet, og Clara vandt sikkert 6-3, 6-1.

Da kvartfinalen mod Fiona Ganz spilles på Court 1 fredag kl. 1000, vil det være muligt at følge med på både livestream og livescore ved at følge de links, som findes på  http://www.tenniseurope.org/news/121244/European-Junior-Championships-Latest