Efter 5 solide 2-sæts sejre er Holger Vitus Nødskov Rune klar til finale om det individuelle Europamesterskab for U14

14-årige Holger Vitus Nødskov Rune demonstrerede lørdag formiddag, hvorfor han med rette betegnes som Europas bedste i sin aldersgruppe U14, der i denne uge konkurrerer om det individuelle Europamesterskab i Most, Tjekkiet.

Bortset fra kvartfinalen mod Jack Pinnington Jones (GBR), der tabte 4-6, 3-6, har Holger højst afgivet 2 partier i hvert sæt, og der blev også uddelt et enkelt “æg” (6-0) undervejs til semifinalen, hvor Holger i lørdagens første kamp på Court 1 mødte 12. seedede Aristarkh Safonov (RUS).

Russeren måtte også indkassere et æg, hvilket blev en naturlig konsekvens af, at han ikke fik udnyttet et par muligheder i starten af 2. sæt, hvor Holger derfor fik lagt afstand ved 3-0, og han dominerede derefter fuldkommen begivenhederne resten af kampen mod en stadig mere modløs Russer, som havde mistet troen på sejr.
Det havde han også god grund til i en kamp, hvor Holger spillede solidt og overbevisende, da han sikrede sig plads i finalen med cifrene 6-3, 6-0.

Modstanderen i finalen findes senere lørdag på Centrecourt, når en semifinale hos pigerne er færdigspillet.
Derefter mødes 2. seedede Hamad Medjedovic (SRB) og 3. seedede Luca Nardi (ITA) om retten til at møde Holger i finalen.

Tennisavisen talte kort med Holgers træner Lars Christensen, som nåede at fremsende overnstående billede, inden han skulle i gang med at studere kampen, hvor Holger finale-modstander findes.

Der er links til livestreaming på http://www.vistasport.cz/stream.html

Forrige artikelEYOF Györ: OL-guld til Clara Tauson efter suveræn turnering
Næste artikelWTA Båstad: Wozniacki i 5.finale i år efter velspillet kamp
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.