Med ranglistens no. 1 og 2 på holdet var der forventninger om ny EM titel til Danmark, men to spanske sejre betyder, at Danmark i stedet spiller om 5-8. pladsen

Inden slutspillet om drengenes Europamesterskab for U14 hold var der ekstra store forventninger til, at Danmark kunne gentage successen fra 2015 i U12, hvor Danmark vandt EM både inde og ude, ikke mindst fordi både ranglistens no. 1 Holger Vitus Nødskov Rune og no. 2 Elmer Møller yderst sjældent er blevet udfordret for alvor af deres jævnaldrende fra årgang 2003.

Ved Category 1 turneringen Les Petit As i Frankrig forleden blev en lille “advarselslampe” dog tændt, hvis man ellers havde fået den opfattelse, at de andre nationers spillere fra årgangen ikke ville være i stand til at yde de danske topnavne kvalificeret modstand.

Elmer mødte ved den lejlighed i 1/8-finalen spanieren Daniel Rincon, der havde været gennem kvalifikationen,  og selvom Elmer dengang fik hevet en sejr hjem i 3 sæt, var det kun små marginaler, som gjorde forskellen.

Den danske trup, der har Anders Grinderslev som holdkaptajn, består ifølge af Holger, Elmer, David Francati og Richard Biagiotti. De tre sidstnævnte var med, da Danmark i Antalya for et par uger siden kvalificerede sig til slutspillet.

Fredag blev 1. runde i slutspillet afviklet i Kazan i Rusland, hvor Danmark i 1. runde har mødt Spanien, og i den første kamp mødte Elmer i 2. singlen atter Daniel Rincon, som denne gang trak det længste strå, da han bragte Spanien foran 1-0 med cifrene 7-6(5), 3-6, 6-2.

Lars Christensen, der er rejst med til Rusland, fortæller til Tennisavisen, at spanieren er en bundsolid venstrehåndsspiller, og han sætter disse ord på kampen:
Det blev hurtigt klart, at det ville blive en svær kamp, hvor det reelt var Daniel, der bestemte hvilken vej pointene skulle gå.
Hvis Elmer skulle hive sejren, skulle han være helt inde i banen og være lynhurtig på bolden, men det formåede Elmer ikke over hele kampen.
I 2. sæt lykkedes det i vid udstrækning, men i 3. sæt var det Daniel, der styrede slagets gang.

Holger fik udlignet til 1-1, da han i 1. singlen vandt 6-4- 6-3 over Carlos Alcaraz Garfia.
Lars fortæller, at Holger holdt sig til taktikken, som handlede om at spille 3-1 over baghånd med god top og tyngde, og selvom det var tæt hele vejen, havde Holger alligevel det spilmæssige og mentale overtag.

Derfor blev doublen afgørende for udfaldet, og Lars Christensens kommentar hertil er, at spanierne bare var bedre, og selvom både Holger og Elmer gjorde hvad de kunne hver især, så blev det aldrig rigtig tæt, da Carlos og Daniel vandt over Holger og Elmer 6-4, 6-2 og dermed sikrede spansk sejr 2-1.

Resultatet betyder, at Danmark kommer til at spille om de sekundære placeringer som no. 5-8, hvor Danmark lørdag kl. 1230 møder Frankrig, som tabte 1-2 til Rusland, der således bliver Spaniens modstander lørdag.

I den modsatte halvdel vandt Tjekkiet 3-0 over Tyrkiet, mens Schweiz vandt 2-1 over Italien.

I virkeligheden kan det være meget sundt for de danske topnavne, at de også oplever modgang efter at have været vant til at vinde det meste, som de tidligere har stillet op i.
Derved kan de umuligt være i tvivl om, at det er nødvendigt at fortsætte med at arbejde benhårdt og målrettet, hvis deres drømme om en stor tennis-karriere skal blive til virkelighed.
Potentialet er der vist ingen, der tvivler på – så kom bare stærkt tilbage!!

 

Forrige artikelITF Junior KB: Clara Tauson klar til finale. Hannah Viller Møller slået af Melis Yasar
Næste artikelWTA Doha 2017: Caroline Wozniacki kæmpede sig i semifinalen
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.