På pressemødet efter doublen, hvor Rafael Nadal og Fernando Verdasco med sejr over Frederik Løchte Nielsen og Thomas Kroman sikrede sig den endelige sejr og forbliven i Group I, gav Thomas Kromann udtryk for, at det var super-ærgerligt at tabe kampen, men det var samtidig en fed bekræftelse at få bevist, at de kunne spille på niveau med de spanske verdens-stjerner.

Frederik Løchte mente, at Danmark havde en fordel i underlaget, som spanierne ikke var helt komfortable med, og det var danskerne gode til at udnytte med god aggression i serverne og med mange flade returneringer, som på grund af underlaget blev nede, hvilket var en del af game-planen.

Når man efter 1-1 i sæt er med til tiebreak i 3. sæt, mente Løchte også at der var en chance for at vinde kampen. Løchte fortalte, at han blev slået lidt ud på grund af en serv, der berørte nettet men ikke blev dømt, og han hang derfor lidt efter og “sætter ikke en kugle resten af sættet”, som han udtrykte det.

Løchte fandt det surrealistisk, at den 32-årige CBS-studerende Thomas, der normalt spiller i den danske elite-division, kunne spille lige op med spillere, der har vundet flere Grand Slams og double-titler og vundet World Tour finals i London.

Løchte fandt det glædeligt for de næste kampe, at danskerne havde spillet godt, og selvom han ikke var tilfreds med resultatet, da det altid er surt at tabe, var han godt tilfreds med præstationen.

Thomas gav udtryk for, at det var en helt speciel oplevelse at møde 2 verdens-stjerner samt være en del af det supergode sammenhold i truppen, hvilket han aldrig kan blive træt af. Det var en helt speciel følelse at spille for sit land foran 2500 tilskuere, og for en spiller, der til dagligt sidder på skolebænken, var det helt vanvittigt, at Nadal stod på den anden side er nettet.

Frederik Løchte nævnte, at han ikke tidligere har oplevet de samme rammer for et Davis Cup opgør som denne gang, og han var helt klar over, at det ikke er danske spillere, som trækker den største opmærksomhed, som primært skyldes de spanske stjerners tilstedeværelse, og derfor kunne de godt føle sig en smule som statister.
De danske spillere har alligevel taget oplevelserne til sig, og de har nydt det til fulde. Det vil formentlig være en mindeværdig begivenhed, der i dansk tennis vil blive talt om i mange år fremover, hvilket skyldes at det danske hold har haft niveauet til at spille sig op i en gruppe, hvor Nadal og co. pludselig kom på besøg.

Løchte mener, at holdet kan tage meget med inden kampen mod Sverige, da holdet har vist, at de kan spille godt og selv tror på det, hvilket kan få stor betydning, når de står i en tilsvarende kamp mod Sverige.

Alle kommentarerne fra Thomas Kromann og Frederik Løchte kan høres herunder

Efterfølgende var der pressemøde med det spanske hold, hvor Rafael Nadal udtrykte anerkendelse af det danske holds indsats, og han havde stor ros til arrangørerne, som fik spanierne til at føle sig godt tilpas under opholdet.

Holdkaptajn Conchita Martinez ville ikke fortælle på forhånd, hvem der spiller de 2 sidste singler søndag.

Tilføjelse søndag 1250:
Dansk Tennis Forbund har netop oplyst, at søndagens singler bliver
Frederik Løchte Nielsen vs. Roberto Bautista Agut
Mikael Torpegaard vs. David Ferrer

Spaniens Davis Cup hold

Forrige artikelITF Costa Mesa: Gjøls Andersen uddeler æg. Pramming også videre
Næste artikelWTA Tokyo: Yanina Wickmayer vandt Titlen
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.