3. runde af NCAA Men’s Tennis Championships er færdigspillet, og de danske spillere leverede storspil. ‘Sweet 16’ er blevet til ‘Elite 8’. 

Der blev i torsdags spillet 3. runde af NCAA Men’s Tennis Championships, og ‘Sweet 16’ er blevet til ‘Elite 8’. Feltet bliver stærkere for hver runde der går, men de danske spillere leverer fortsat tennis af høj kvalitet, og er med til at sikre netop deres skoler stor success. Favoritterne er stadig blandt de sidste, men det er nu at fårene bliver skilt fra bukkene.

Christian Sigsgaard præsterede på aller højeste niveau da University of Texas slog Baylor University ud af turneringen. Sigsgaard var i godt spillehumør og leverede en toppræstation ved både at vinde sin double og singe. Ydermere, så var det en ekstra god sejr for Sigsgaard idet han vandt det fjerde og afgørende point i Texas favør. Nedenfor kan man se Sigsgaard vinde matchpoint, og se highlights fra deres samlede sejr med 4-1 over Baylor. Med sejren over Baylor spillede Texas sig blandt de sidste otte hold ved dette års mesterskab.

Johannes Ingildsen og University of Florida var i forvejen op mod en svær modstander i form af University of Virginia, og det var også sidstenævnte der endte med at vinde 4-0 over nogle velkæmpende Gators. Ingildsen viste dog godt spil i både single og double, men på trods af det gode spil, var nederlaget en kendsgerning. Dermed er Florida ude af årets turnering, men for Ingildsen venter de individuelle NCAA mesterskaber i næste uge.

Simon Friis Søndergaard og North Carolina var på papiret ude i en vanskelig kamp mod California, men slutresultatet viste 4-1 i North Carolinas favør. Søndergaard tabte sin double, men spillede en langt og tæt single som han dog desværre endte med ikke at færdspille. Han var dog afgørende foran med 6-3 4-6 5-3 og var dermed tæt på at clinche to matcher i træk. I deres kvartfinale venter nu tredje seedet Wake Forest. Efterfølgende havde Søndgergaard og holdkammerat følgende at sige:

Mikael Torpegaard og Ohio State var oppe imod stære Oklahoma State, og ligesom var det tilfældet med Sigsgaard, så var Torpegaard rigtig godt spillende. Sammen med makkeren Herkko Pollanen vandt de deres double med 6-3, og efterfølgene vandt Torpegaard sejren for Ohio ved at besejre Spencer Papa med 2-6 7-6 (1) 6-3 og kunne dermed kvalificerer sig til ‘Elite Eight’. Torpegaard havde med holdkammeraterne i et interview følgende at sige:

http://www.ohiostatebuckeyes.com/collegesportslive/?media=553631

I deres kvartfinale venter nu TCU.