Caroline Wozniacki pudser formen af inden French Open i Strasbourg, hvor hun kan vinde turneringen, hvis hun prioriterer dette. Exit i semifinale kan dog være optimal optakt

For topspillerne på WTA-touren er grussæsonens absolutte højdepunkt French Open, som indledes om godt en uge, og de fleste af de seriøse bejlere til Grand Slam titlen har i denne uge benyttet Premier 5 turneringen i Rom som den sidste forberedelse, inden det går løs i Paris, hvilket er den mest anvendte strategi, da de færreste vil risikere at blive skadet eller brænde ud i ugen direkte op til de helt store turneringer.

For Caroline Wozniacki blev denne strategi ændret, da hun umiddelbart efter nederlaget til Carla Suarez Navarro (ESP) i 2. runde ved Premier Mandatory turneringen i Madrid meldte afbud på grund af den skulderskade, som allerede i den første kamp mod Monica Niculescu (ROU) generede hende.

I stedet benytter hun turneringen Internationaux De Strasbourg 2017 i Frankrig til at pudse formen af inden French Open.

Caroline har ikke resultatmæssigt haft samme succes på grus, som det har været tilfældet i hardcourt turneringerne, hvor bl.a. 3 finalepladser har ført til en placering som no. 2 på Racelisten.
Både på det grønne grus i Charleston og det røde grus i Prag viste Caroline dog i perioder gode takter, men i begge turneringer blev hun besejret af 19-årige Jelena Ostapenko (LAT), som tilsyneladende har fået et mentalt overtag mod Danskeren.

I Madrid havde Caroline overraskende store problemer allerede i 1. runde mod Monica Nículescu (ROU), som aldrig har været tættere på end 4-6 i noget sæt i de hidtil 7 indbyrdes opgør.
I 2. runde tabte Caroline 4-6, 6-2, 2-6 til Carla Suarez Navarro (ESP), hvilket forekom helt unødvendigt, efter at Caroline i 2. sæt tilsyneladende fuldkommen havde sat sig på kampen, da hun efter et skænderi med sin far for åbent tæppe løftede spillet op på et plan, hvor Spanieren kun var statist.
Da Caroline i 3. sæt trods 40-0 føring ved 2-2 alligevel blev brudt, kunne man ikke undgå at få det indtryk, at hun mentalt ikke orkede at kæmpe sig tilbage, og Spanieren greb straks chancen og løftede samtidig sit eget niveau og kørte kampen sikkert hjem.

Selvom Caroline eventuelt havde vundet førnævnte kamp, er det tvivlsomt, om hun havde været i stand til at yde toppræstationer i de kommende kampe på grund af problemerne med skulderen, og derfor forekommer det fornuftigt, at hun meldte afbud til denne uges turnering i Rom, selvom det betyder, at hun mister sin genvundne status som top 10 spiller, idet både Venus Williams og Elina Svitolina har passeret hende på ranglisten, hvor hun vil være no. 12 på mandag.

Caroline favorit til titlen, men exit vil ikke være katastrofalt

Caroline er seedet 1 i turneringen, hvor Lucic-Baroni har meldt afbud, og Caroline er formentlig også på papiret favorit til at vinde turneringen, hvis hun i øvrigt spiller op til det niveau, som hun har vist, at hun kan levere på grus, men hvis det lykkes at gå helt til finalen, kan det vise sig at være en ulempe under French Open umiddelbart efter, da der måske i så fald vil være for kort tid til at restituere og være 100 procent klar til at spille 7 kampe, hvis hun skal spille med om titlen i Paris.

Derfor kan en optimal forberedelse være, at Caroline når kvartfinalen eller semifinalen, hvor der kan blive tale om et revanche-opgør mod Carla Suarez Navarro, hvis begge holder deres seedning som hhv. no. 1 og 4.

Caroline møder i 1. runde no. 51 Shelby Rogers (USA), som hun i 2014 vandt over 6-1, 6-0 i Montreal på hardcourt. Rogers har ingen bemærkelsesværdige resultater på grus i år, hvis man lige ser bort fra Charleston, hvor hun vandt i 3 sæt over Madison Keys, som har haft det svært i starten af året.
Derfor er risikoen for exit allerede i 1. runde begrænset til det faktum, at alle topspillere kan tabe, hvis de ikke leverer en solid præstation.

Det samme gælder i 1/8-finalen, hvor Caroline kan møde vinderen af no. 57 Qiang Wang (CHN) og no. 72 Risa Ozaki (JPN), og for den sags skyld også i kvartfinalen hvor den sandsynligste modstander er vinderen af 1. runde kampen mellem no. 39 Shuai Peng (CHN) og no. 42 Alize Cornet (FRA), der har fået wildcard.

Suarez Navarro får formentlig heller ikke de store problemer i 1. runde mod no. 49 Naomi Osaka (JPN), og hun har også meget gode chancer for sejr i 1/8-finalen, hvor hun kan møde vinderen af no. 58 Christina McHale (USA) og no. 78 Andrea Petkovic (GER).
Spanierens største udfordring bliver formentlig i kvartfinalen, hvor hun kan møde 6. seedede no. 25 Samantha Stosur (AUS).

I en eventuel semifinale mod Caroline bliver vinderen formentlig den, som kan mobilisere den største motivation på et tidspunkt så tæt på French Open, og det er derfor tvivlsom, at taberen af kampen vil gå grædende fra banen, selvom spillernes konkurrence-mentalitet betyder, at de under alle omstændigheder går efter sejren.

I nederste halvdel er de seedede finale-kandidater 2. seedede no. 15 Elena Vesnina (RUS), 5. seedede no. 24 Caroline Garcia (FRA), 7. seedede no. 33 Daria Gavrilova (AUS) og 9. seedede no. 40 Monica Puig (PUR), der er gået helt i stå efter OL-triumfen i Rio.
Gavrilova vandt over Garcia i Rom for få dage siden. Vesnina har ikke imponeret siden hun vandt titlen i Indian Wells, så pilen peger umiddelbart mest på Gavrilova som eventuel finalemodstander til Caroline eller Suarez Navarro.

Top 10 samt (måske) no. 1 på race kan opnås med titel

Caroline vendte i den forløbne uge tilbage i top 10 på ranglisten, men både Svitolina og Venus Williams skubber hende tilbage som no. 12 på næste uges rangliste, men Caroline kan dog ved at vinde turneringen Strasbourg komme på 4.095 point og dele 9. pladsen med Agnieszka Radwanska (POL), med mindre Elina Svitolina når finalen i Rom, så de i stedet står lige på 10. pladsen.

På racelisten er Caroline no. 2, men både Svitolina og Konta er smuttet forbi i Rom, men med en finalesejr i Strasbourg kan Caroline komme på 2.520 point, hvilket rækker til 1. pladsen, hvis ikke Svitolina når finalen i Rom.

Under alle omstændigheder vil der blive rykket gevaldigt rundt på rangeringerne efter French Open, hvor der spilles om de helt store point (2.000 til vinderen), og derfor har det næppe den helt store betydning for Caroline, om hun er i top 10, når French Open starter, idet Caroline formentlig vil være no. 8 på live-rankingen, når de øvrige spilleres point fra French Open sidste år trækkes ud.

Julia Boserup fik katastrofal start på grussæsonen

Dansk-Amerikanske Julia Boserup havde set frem til, at hun for første gang i sin karriere havde mulighed for at forberede sig optimalt på det røde grus i Europa inden French Open, men umiddelbart før kvalifikationen til Stuttgart fik hun en alvorlig forstuvning, da hun faldt under træning, og derfor var hun tvunget til at melde afbud.

Julia har dog efterfølgende deltaget i kvalifikation til både Madrid og Rom, men uden den store succes, idet hun i Madrid tabte 3-6, 2-6 i 1. kvalrunde til no. 65 Anett Kontaveit (EST).
I Rom så det ud til, at hun var tilbage på sporet, da man på livescore kunne følge hendes kamp i 1. kvalrunde mod den tidligere top 10 spiller Andrea Petkovic (GER), og efter 7-5 til Julia i 1. sæt og 4-1 i 2. sæt lignede det en sikker sejr, men pludselig tabte Julia 10 partier i træk, og Petkovic vandt 5-7, 6-4, 6-1, og hun vandt derefter kvalfinalen over no. 63 Oceane Dodin (FRA), som vandt 6-3 i 1. sæt, men måtte bøje sig efter 6-8 i tiebreak i 2. sæt og 2-6 i 3. sæt.
Petkovic tabter herefter i 1. runde til Anett Kontaveit.

Julias ankel bliver stadig nogle gange hævet, når hun spiller, og derfor er hun ikke helt tryg ved situationen, selvom det dog går bedre og bedre, men da Julia fredag spillede 1. runde i kvalifikationen i Strasbourg, blev kampene på grund af regn afviklet indendørs på et underlag magen til det, hvor Julia faldt og forstuvede foden.

Det har uden tvivl haft indflydelse på Julias spil i starten af kampen mod 19-årige no. 372 Harmony Tan (FRA), som på papiret burde være en overkommelig opgave for Julia, der er no. 85.
Franskmanden tabte tidligere på ugen 3-6, 4-6 i 1. runde i Båstad til no. 605 Cornelia Lister (SWE), og derfor var det med stor forbløffelse, at man på livescoren kunne konstatere, at Julia i starten af 1. sæt tabte langt de fleste dueller, og ud af den blå luft var hun lynhurtigt bagud 1-5.

Julia fandt dog omsider frem til sit spil, og hun begyndte at hale ind på modstanderen, som havde flere sætbolde, inden Julia fik udlignet og vandt sættet 7-1 i tiebreak.
I 2. sæt var al spænding forduftet, og efter at have ført 5-0 sikrede Julia sig en overbevisende sejr 7-6(1), 6-1.

Julia fik dog mulighed for at spille på gruset i Strasbourg, da lørdagens kvalfinaler kunne afvikles udendørs.
Modstanderen var 26-årige no. 224 Katarzyna Piter (POL), der fredag måtte bruge 2 timer og 3 kvarter, inden hun havde vundet 6-2, 6-7(6), 7-5 over no. 270 Shuko Aoyama (JPN).

Piter vandt for nylig en 25K turnering i Orlando i USA, men siden slutningen af 2013, hvor hun bl.a. vandt bemærkelsesværdige sejre over Begu, McHale, Flipkens og Wickmayer, har hun ikke markeret sig mod de allerbedste spillere.

Det gjorde hun heller ikke i kvalfinalen mod Julia, der vandt en sikker sejr med cifrene 6-2, 6-1, hvilket betyder at Julia for en sjælden gangs skyld er i hovedturneringen i en turnering, hvor Caroline Wozniacki også deltager.

Tennisspilleren Julia Boserup
På billedet ses Julia Boserup. Foto: Sportsfotograf.com.

Kort efter at de sidste kvalfinaler var spillet blev de 6 vindere samt den enkelt Lucky Loser, indplaceret i lodtrækningen, hvor Julia i 1. runde møder OL guldvinderen no. 40 Monica Puig, der siden triumfen i Rio har haft meget få sejre, og både i Madrid og Rom tabte hun i 1. runde til henholdsvis no. 35 Lauren Davis (USA) og no. 30 Yulia Putintseva (KAZ).

I en eventuel 2. runde kamp venter vinderen af no. 46 Kristyna Pliskova (CZE) og no. 61 Viktorija Golubic (SUI).
Skulle Julia spille sig videre til kvartfinalen er 5. seedede no. 24 Caroline Garcia (FRA) det bedste bud på en modstander, og vinderen møder formentlig i semifinalen 7. seedede Daria Gavrilova (AUS) eller 2. seedede Elena Vesnina (RUS), som Julia besejrede i Indian Wells sidste år, hvor Vesnina fik revanche i Wimbledon, da Julia sensationelt nåede 3. runde.

Kampene i 1. runde afvikles søndag og mandag, og 1/8-finalerne spilles tirsdag-onsdag, kvartfinaler torsdag, semifinaler fredag og lørdag afvikles finalen, som – langt ude – i teorien kan blive et (næsten) rent Dansk opgør.

TV2 Sports Tennisredaktør Henrik Jensen bekræfter, at TV2 Sport viser Caroline Wozniackis kamp mod Shelby Rogers mandag, hvorimod der næppe bliver mulighed for at følge Julia Boserups kamp mod Monica Puig, som spilles søndag som 2. kamp efter kl. 11 på Court 1.
Kampen kan dog formentlig følges på Bet365 og Unibet.

Forrige artikelITF Antalya: Emilie Francati vinder sin 4. double titel
Næste artikelCollege Tennis: 3. runde af NCAA Men’s Tennis Championships
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.