‘Elite 8’ blev sent i aftes til ‘Final 4’. North Carolina skriver skolehistorie, Sigsgaards Texas er ude, Torpegaards Ohio State og Søndergaards North Carolina er blandt ‘Final Four’.

Der blev i aftes spillet kvartfinaler i NCAA Men’s Tennis Championships, og det med dansk succes. Det kan ikke benægtes at den generation af danske spillere som lige nu er aktive på college har succes. Nogle vil måske sige at det er en underdrivelse, men at have to danske spillere i ‘Final 4’ i et af de mest kompetitive turneringer i college for hold, er ikke mindre end fantastisk.

Christian Sigsgaard og University of Texas var i deres kvartfinale oppe imod stærke Virginia, og sidstenævnte var da også udset som værende favorit. Dette var dog ikke noget som Sigsgaard havde i hovedet da han indtog banen. På trods af et nederlag på 6-4 i double, så vendte Sigsgaard stærkt tilbage i single og vandt som den eneste Texas spiller sin single.

Sigsgaard vandt 7-5 6-3 over Alexander Ritschard, og gjorde dermed sit for at Texas ikke skulle på sommerferie. Dette var dog ikke nok til at vinde holdkampen, og Texas måtte forlade banen med et 4-1 nederlag. Sigsgaard er dog ikke helt færdig med sæsonen, idet han i næste uge skal spille de individuelle mesterskaber. Nedenfor Sigsgaards matchpoint:

Mikael Torpegaard og Ohio State University var i deres kvartfinale oppe imod TCU, og det skulle vise sig at blive en meget tæt affære. I double var Torpegaard sammen med makkeren Herkko Pollanen den afgørende faktor, idet de med deres sejr på 7-6 (6) sikrede hvad der skulle vise sig at blive et meget afgørende point.

Ohio kom foran med 2-0 i kampe med deres sejr på 5. singlen, TCU kom dog stærkt tilbage og vandt de næste to singler på nummer 2 og 4. Ohio kom igen foran med at vinde på 6. single, med TCU var ikke færdige. Torpegaard led et sjældent nederlag på 5-7 6-4 6-3 til Cameron Norrie som er rangeret nummer 1 på collegeranglisten. Torpegaard ligger nummer 2. Ved stillingen 3-3 i kampe, var Hugo Di Feo den gladeste spiller på banen, idet han med en sejr på 4-6 6-3 6-4 kunne clinche for Ohio. Sejren skulle naturligvis fejres med maner, og klippet herunder illustrerer på bedste vis hvor stort og vigtigt det er at vinde og clinche:

Ohio State møder i deres semifinale Virginia.

Simon Friis Søndergaard og North Carolina var med til at skrive skolehistorie da de med deres 4-2 sejr over Wake Forest, for første gang i historien spillede sig til ‘Final 4’.

Det startede godt for North Carolina idet de vandt det vigtige doublepoint- Søndergaard og makkeren Jack Murray vandt deres double med 6-4.

North Carolina kom foran 2-0 i kampe ved at vinde på 6. singlen, men Wake Forest bragte stillingen til 2-2 ved at vinde på 1. og 3. singlen. North Carolina kom foran 3-2 i kampe ved at William Blumberg vandt 7-5 7-6 (6), og det vigtige clinch kom ved Blayne Boyden’s sejr på 6-2 1-6 6-2 efter et vanvittigt match point som kan ses her:

Simon Friis Søndergaard fik ikke færdigspillet sin kamp, og blev afbrudt ved stillingen 7-6 (3) 4-6 3-2.

North Carolina møder i deres semifinale Georgia, og det så i øvrigt sådan ud, da Georgia på hjemmebane sikrede sig pladsen til ‘Final 4’