Evnen til at finde det bedste spil på de mest afgørende tidspunkter i flere kampe blev belønnet med 4. Challenger titel til Holger Rune, som tirsdag møder jævnaldrende Carlos Alcaraz

Efter kvartfinalen ved ATP Challenger 80 turneringen Trofeo Falp-Perrel i Bergamo, hvor 18-årige Holger Vitus Nødskov Rune vandt 7-6(9), 2-6, 6-1 over Damir Dzumhur (BIH) blev det endnu en gang konkluderet, at meget få spillere på Challenger niveau kan hamle op med danskeren, når hans spil for alvor fungerer, men perioder uden fuld fokus skabte alligevel spænding om udfald.

Challenger Bergamo: Holger Rune i semifinale efter flot afslutning

I lørdagens semifinale viste Holger dog spil på højt niveau i kampens første sæt, men det samme gjorde hans modstander, 1. seedede no. 114 Alex Molcan (SVK), og begge var effektive i deres egne servepartier, indtil det omsider lykkedes for Holger at bryde til 6-5, og Holger vandt derefter sættet 7-5.

I 2. sæt slækkede Holger markant på koncentrationen, og han begyndte tilsyneladende at lege eller eksperimentere med hyppige net-fremstød, som sjældent gav udbytte, og Molcan kunne relativt nemt vinde sættet 6-1, og det var fortsat svært at vurdere, om Holger for alvor var interesseret i bruge den nødvendige energi i 3. sæt, da han straks blev brudt til 0-1 efter et sløset parti, som Molcan fulgte op med et rent parti til 2-0.

Mocan vandt endvidere sit næste serveparti rent til 3-1, uden at Holger tilsyneladende gjorde et ægte forsøg på at gøre alvorlig modstand, men da Holger derefter vandt sit serveparti til 2-3, fandt han omsider igen de gode takter fra 1. sæt frem igen, hvorved han brød tilbage til 3-3.

I de næste 2 danske servepartier afgav Holger blot et enkelt point, hvorimod Molcan med besvær holdt serv til 4-4.
Da Molcan servede ved 4-5 kom han bagud 0-30 efter vindere fra Holger, der dog begyndte at virke en smule hæmmet, og Molcan fik udlignet til 30-30, men en skarp cross vinder fra baghånden gav dansk matchbold, og da Molcan derefter sendte 2. bolden i nettet sikrede Holger sejren 7-5, 1-6, 6-4.

Semifinalen kan genses herunder.

I finalen mødte Holger den tyrkiske Davis Cup spiler, 26-årige Cem Ilkel, som i september 2019 vandt over både Christian Sigsgaard og Holger, da Tyrkiet i Vejlby-Risskov Hallen vandt 3-2 over Danmark.

Indtil stillingen 5-5 vandt Ilkel alle sine servepartier komfortabelt, heraf 3 partier efter 40-15 og et enkelt fra 40-30 samt et rent parti, hvorimod Holger allerede i sit første serveparti var bagud 15-40, men han fik dog udlignet til 1-1.
I de næste 2 servepartier havde Holger dog helt styr tingene, da han blot afgav et enkelt point, da han udlignede til 2-2, og han udlignede med et rent parti til 3-3.

Ved 3-4 var Holger tilsyneladende igen på vej mod et sikkert serveparti efter både 30-0 og 40-15, men med 3 point i træk havde Ilkel igen en break-mulighed, som dog blev afværget, og Holger udlignede til 4-4, og i sit næste serveparti udlignede han til 5-5 efter 40-15.

I det næste serveparti kom Ilkel for alvor under pres, da han kom bagud 0-30, og ved 15-40 sikrede Holger sig et afgørende break, og i Holgers efterfølgende serveparti afværgede Ilkel 2 sætbolde ved 40-15, inden Holger på den næste sætbold vandt 1. sæt 7-5.

I modsætning til de 2 seneste kamp, hvor Holger efter et hårdt tilkæmpet 1. sæt slækkede på disciplinen og blev brudt fra start og tabte sættet uden for alvor at finde sit bedste spil, udlignede Holger denne gang til både 1-1 og 2-2, men Ilkel vandt igen sine servepartier problemfrit til både 1-0 og 2-1 efter 40-15 og 3-2 efter et rent parti.

Herefter blev Holger brudt ved 30-40, og Ilkel udbyggede til 5-2 efter endnu et serveparti, der blev vundet efter 40-15.
Efter reducering til 3-5 efter 40-15, viste Holger igen sin evne til at løfte sit niveau, når der er mest brug for det, da Ilkel servede for 2. sæt, og han havde mulighed for at bryde serven ved 15-40, men Ilkel afværgede begge muligheder, hvorefter Holger afværgede 2 sætbolde og spillede sig frem til endnu et break-mulighed.
Ilkel afværgede både den og endnu en dansk break-mulighed, og han tilspillede sig endnu en sætbold, som Holger afværgede, inden det på den 5. break-mulighed lykkedes at bryde tilbage.

Efter endnu et tæt serveparti fik Holger udlignet til 5-5 og han havde en enkelt mulighed for et break til 6-5, men Ilkel holdt stand, og presset blev lagt tilbage på Holger, da han kom bagud 0-30, inden han dog med 4 point i træk udlignede til 6-6.

I den afgørende tiebreak fulgtes spillerne ad til 4-4 efter et minibreak til hver, og med et nyt minibreak til 5-4, vandt Holger sin næste serv, og han havde derved 2 matchbolde.
Ilkel brød dog tilbage, men en fremprovokeret fejl gav endnu et dansk minibreak og matchbold, som blev afgjort direkte efter 1. serven, hvorved Holger derved vandt finalen 7-5, 7-6(6).

Finalen kan genses herunder.

Holger nyder stor popularitet i Italien, hvor han på turneringens hjemmeside omtales som turneringens stjerne, og der var rift blandt tilskuerne om at få en autograf efter finalen.

Challenger Bergamo 2021
Foto: Privat

I opslaget herunder på sin Instagram minder Holger om, at det er hans første Challenger titel på hardcourt, efter at han tidligere har vundet 3 titler på grus tidligere i år.

På ATP Challenger Tour’s Twitter påpeges, at Holgers navn tilføjes listen af spillere, som i en alder af 18 år og yngre har vundet 4 Challenger titler.

Med sejren optjener Holger 80 point til ATP-ranglisten, hvor han ved den seneste opdatering 8. november er no. 109 med 715 point, hvorved afstanden til top 100 er reduceret til ca. 30-40 point.
Som tidligere omtalt havde Holger dog for længst indfriet målet om top 100, hvis flere foranliggende ikke fortsat havde indefrosne point, som er optjent for 2-3 år siden.

På racelisten, som omfatter point optjent i 2021, er Holger no. 67, hvorved han er den næsthøjst rangerede i Norden foran både no. 75 Emil Ruusuvuori og no. 81 Mikael Ymer.

Højst rangerede på både ATP ranglisten og racelisten er Casper Ruud, der med 8. pladsen på racelisten kvalificerede sig til Nitto ATP Finals i Torino i næste uge.

I denne uge gennemføres Next Gen ATP Finals i Milano, som er ca. 50 kilomenter fra Bergamo, og selvom der ikke spilles om ranglistepoint, kan Holger alligevel avancere med yderligere indtil 3 pladser næste mandag, når flere spillere mister forældede point.

Lodtrækningen blev gennemført i lørdags, og Holger havnede i Group A sammen med den jævnaldrede Carlos Alcaraz (ESP) samt Brandon Nakashima (USA) og Juan Manuel Cerundolo (ARG), der begge er årgang 2001.

I Group B er de 3 ældste deltagere Sebastian Korda (USA), Hugo Gaston (FRA) og Sebastian Baez (ARG), der alle er årgang 2000, samt Lorenzo Musetti (ITA) fra årgang 2002.

Oprindelig var der planlagt “Media Day” søndag eftermiddag, men det er blevet flyttet til mandag, fordi Holger ikke havde mulighed for at nå frem på grund af finale i Bergamo.

Turneringen indledes tirsdag med følgende puljekamp i de 2 grupper:

A: [4] Brandon Nakashima (USA) vs. [6] Juan Manuel Cerundolo (ARG) – 1400
A: [7] Holger Vitus Nødskov Rune (DEN) vs. [1] Carlos Alcaraz (ESP) – NB 1500:
B:  [2] Sebastian Korda (USA) vs. [8] Hugo Gaston (FRA) – NB 1930
B: [3] Lorenzo Musetti (ITA) vs. [6] Sebastian Baez (ARG) – næste.

Kampene kan følges på Tennistv.com og TV 2 Sport X

Forrige artikelÅrhus 1900 overraskede Hørsholm-holdet
Næste artikelTurneringer uge 45: Begge 18-årige Holger og Carlos i samme pulje ved Next Gen ATP Finals. Sinner og Auger i tvekamp om top 10. WTA slutspil fra onsdag
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.