Efter et tæt 1. sæt, hvor Holger Rune fik brug for sine fighteregenskaber, var han langt fra sit topniveau i 2. sæt, men i 3. sæt fik Holger et solidt overtag, som sikrede sejren

Efter sejren i 1/8-finalen ved ATP Challenger 80 turneringen Trofeo Falp-Perrel i Bergamo blev det konkluderet,at Holger på ATP Challenger niveau relativt enkelt kan kontrollere begivenhederne, når han har fuldt fokus på opgaven, men når koncentrationen falder en anelse eller frustrationerne får lov at påvirke spillet, kan Holger få problemer med de fleste spillere på dette niveau.

Challenger Bergamo: Efter frustrationer og 0-3 i 2. sæt fandt Holger melodien

Præcis samme konklusion kan drages, efter fredagens kvartfinale mod 8. seedede no. 140 Damir Dzumhur (BIH), hvor Holger efter en kamp af svingende kvalitet sluttede kampen i suveræn stil, da han vandt 7-6(9), 2-6, 6-1, efter at begge spillere i starten af kampen havde store problemer i egne servepartier.

Dzumhur var den første, der holdt serv, da han ved 2-2 vandt overbevisende ved 40-15 med hjælp af et par danske fejl undervejs.
I Holgers næste serveparti blev en oplagt chance efter en stopbold sendt ud af banen, og i stedet for 30-0 blev det kort efter 15-30 efter endnu en stor dansk fejl, og endnu en fejl gav igen Dzumhur breakmuligheder ved 15-40, hvorefter næste slagudveksling igen sluttede med en fejl fra Holger, hvis boldsikkerhed var fraværende.

I det næste serveparti var Dzumhur nede 0-30, men Holger lukkede ham straks tilbage efter 2 stopbolde, som manglede kvalitet.
Et par efterfølgende danske vindere sikrede alligevel, at Holger kunne bryde tilbage til 3-4.

På dette tidspunkt i kampen havde Holger blot vundet et enkelt point i egen serv, men tilsyneladende var han begyndt at finde større boldsikkerhed, da han i sit næste serveparti førte 30-0, og selvom Dzumhur vandt de næste 2 point, udlignede Holger derefter med en servevinder og en efterfølgende cross vinder fra baghånden til 4-4.

Dzumhur vandt derefter et velspillet serveparti rent til 5-4, og Holger indledte sit næste serveparti med sit første es. Dog blev det 15-15 efter et totalt mislykket forsøg på en stopbold, men Holger genfandt koncentrationen og udlignede til 5-5 med endnu et es ved 40-15.

Kampen var vendt lidt på hovedet, idet begge spillere var begyndt at vinde deres servepartier komfortabelt, og Dzumhur bragte sig foran med endnu et rent serveparti til 6-5.
Dominansen i eget serveparti fortsatte, da Holger med en sublim cross forhånd i en presset situation lagde bolden i fødderne på modstandere ved nettet, og han udlignede med endnu et es til 6-6.

I den efterfølgende tiebreak indledte Holger med et minibreak, da han forudså og straffede en stopbold, men Dzumhur udlignede med en longline vinder fra baghånden, da Holger gik rundt og slog med forhånden fra modsatte side, så han ikke kunne nå tilbage.
Begge holdt serv frem til sidebyttet ved 3-3, og Holger holdt stadig serv til 4-3, da Dzumhur blev utålmodig og gik efter at afgøre med en longline baghånd, der blev for bred.

Efter en duel ved nettet afgjorde Holger pointet og kom på 5-3 med et minibreak, men Dzumhur udlignede med et minibreak til 5-5, hvorefter Holger holdt sin serv, så han havde sætbold.
Under duellen blev Dzumhur presset til et vinderoplæg, hvor Holger havde en kæmpechance for at afgøre sættet, men da dommeren korrigerede en fejlkendelse, skulle bolden pilles om, og da Dzumhur vandt point’et udbrød Holger i frustration: “I could have won the set”.
Holger fik dog endnu en sætbold ved 8-7, men Dzumhur afværgede, men en dobbeltfejl gav Holger en ny mulighed i egen serv, men en meget lang slagudveksling endte med, at Holger sendte bolden i nettet til 9-9.
Under endnu en lang slagudveksling satte Holger ekstra tryk på bolden og fremprovokerede en fejl til endnu en sætbold, som blev udnyttet, da Dzumhur forsøgte sig med en stopbold, der havnede i nettet, hvorved Holger vandt sættet 11-9.

2. sæt startede med, at Holger blev brudt ved 30-40, og usikkerheden havde igen sneget sig ind i Holgers spil, da Dzumhur med hjælp af et par danske fejl holdt serven rent til 2-0.
Efter et sikkert serveparti til 1-2 forhindrede en netruller, at Holger fik break-muligheder til 15-40, og i stedet holdt Dzumhur serv til 3-1.
Derefter kom Holger igen under pres i sit serveparti efter dobbeltfejl til 0-30, men et es og en efterfølgende vinder fra forhånden efterfulgt af en longline vinder fra baghånden samt et afsluttende es reducerede Holger til 2-3.

Dzumhur bevarede forspringet, da Holger ved 15-15 brændte en oplagt mulighed, og efter yderligere 2 danske fejl var stillingen 4-2.
I det næste serveparti satte Holger sig selv under pres efter en fejl til 0-15 og en dobbeltfejl til 0-40, og ved 15-40 troede Holger at han havde afgjort bolden, som Dzumhur mirakuløst fik returneret højt op i luften, og til Holger store overraskelse dumpede den ned  i baghåndshjørnet til endnu et break til 5-2.
Derefter kunne Dzumhur serve sættet hjem efter et rent serveparti til 6-2, uden at Holger for alvor forsøgte af forhindre det.

Efter et toiletbreak kom Holger også skidt fra start i 3. sæt, da han straks blev brudt, men ved 30-30 i modstanderens næste serveparti fik han chancen for straks at bryde tilbage efter en sublim vinder fra baghånden.
Den næste duel sluttede dog med dansk fejl, men efter et net-fremstød og en smash-vinder fik Holger igen en break-mulighed, som Dzumhur selv afgjorde med en dobbeltfejl til 1-1.

Efter et dansk serveparti, som Holger afsluttede med et es, blev presset lagt over på Dzumhur, der kom bagud 0-30, men en relativ enkel fejl fra Holgers baghånd lukkede ham tilbage ved 30-30, hvorefter Dzumhur først sendte en flugtning for lang, og derefter blev han presset til at lægge en flugtning i nettet, så Holger kunne bryde serven til 3-1.

Holger fik derefter behandlet sin højre fod ved en “Medical Timeout”, hvorefter han i overbevisende stil vandt sit serveparti rent til 4-1, og Dzumhur kom igen under pres i egen serv ved 0-30, og ved 30-30 gav en dansk vinder fra baghånden break-mulighed, som blev udnyttet til 5-1 efter fejl fra Dzumhur.

Ved 30-30 i Holgers næste serveparti landede et dansk lob på baglinjen, og på den første matchbold blev kampen afsluttet med en cross vinder fra baghånden til samlet sejr 7-6-(9), 2-6, 6-1.

Kampen kan genses herunder.

Ligesom i den forrige runde var kampen et eksempel på, at de færreste på Challenger niveau kan hamle op med Holger, når han ruller sig ud, men igen var det en kamp, hvor kvaliteten var svingende, hvilket der næppe er plads til videre i turneringen, og slet ikke i næste uge ved Next Gen ATP Finals.
Dog kan en positiv vinkel være, at Holger fik brug for at afprøve sine fighteregenskaber, som var stærkt medvirkende til, at han fik hevet 1. sæt hjem.

Holger møder i semifinalen 1. seedede no. 114 Alex Molcan (SVK), der vandt 6-4, 6-4 over 6. seedede Zdenek Kolar (CZE).
Kampen spilles lørdag kl. 1830.

Forrige artikelSpændende opgør hos herrerne
Næste artikelHurkacz og Ruud sikrer ATP slutspil. Top 10 afgøres i Stockholm. Gaston følger Holger til Next Gen Finals
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.