Danske spillere kan drage fordel af et bredt udvalg, når de leder efter online bookmakere. Grundet den danske spillelovgivning findes der et væld af lovlige og sikre online gambling sider,  hvor danskere kan placere deres indsatser.

Som dansk online better har man utallige muligheder, såsom SMS-betting, mobilt betting, live streaming bets og in-play-indsatser på et væld af sportsgrene.

Tennis er især en sport, der tiltrækkere betting entusiaster. Umiddelbart kan tennis virke som en uoverskuelig sport, hvis man ikke er bekendt med den, men det er faktisk ret nemt at tilegne sig alt den viden, man skal bruge for at placere nogle gode bets.

Derudover er tennis ikke årstidsbestemt, hvilket betyder at du kan bette året rundt – og det er jo altid en fordel.

Sats på favoritten

Det er en ret nem betting-strategi at bette på favoritten, da det ikke kræver nogen stor forhåndsviden om tennisspillet. Det er oplagt, at oddse på kampe, hvor der er en klar favorit og en klar outsider.

For at få mest ud af strategien, vælger man kampe, hvor favorittens vinderchance er omkring 1.45-1.65. Når man har fundet den perfekte kamp, satser man blot på favorittens sejr, og venter på det endelige resultat. Super nemt.

Grunden til, at denne metode er så effektiv, ligger i det faktum, at favoritter i tennis er mere tilbøjelige til at vinde over underdogs end i mange andre sportsgrene. Men nogle gange hænder det, at en underdog vinder over store rivaler, hvorfor det anbefalede odds ligger på 1.45-1.65.

De største favoritter i tennisturneringer ligger normalt på +200. Det betyder, at hvis du satser 100 kroner på en +200 spiller, vil du få 200 kroners fortjeneste, hvis spilleren vinder turneringen. Nogle af de største underdogs ligger på omkring +10.000. Hvis du satsede 100 kroner på sådan en spiller, og personen vandt, ville du få 10.000 kroner i fortjeneste. Men inden du bliver alt for glad, skal du tage med i dine overvejelser, hvor usandsynligt det er for sådan en underdog at vinde sådan et opgør. Det er ikke umuligt, men det er virkelig usandsynligt.

Hvor ofte vinder pre-game favoritten?

Lad os prøve at regne på sandsynlighederne ved at kigge på Grand Slam data (5-sæt) fra 2007 til 2016, for at fastlægge hvor ofte tennis favoritten vinder. I de registrerede 4.838 kampe vandt pre-game favoritten 78,5% af gangene. Dette er en del mere end ved ATP turneringer, hvor favoritten i gennemsnit vandt 68,5% af gangene ved 3-sæts 250 ATP turneringer, 70,5% af gangene ved 500 ATP turneringer og 70,8% ved Masters 1000 turneringer.

Ovenstående data viser at favorittens vinderchancer stiger, når man udvider match-formatet fra 3 til 5 sæt; tilfældighederne reduceres på grund af et længere format. Der er altså bedre chance for at vinde, hvis man satser på en Grand Slam favorit (78,5 %) fremfor en ATP Masters favorit (70,8%). Man skal være opmærksom på de forskellige betingelser ved 5-sæts Grand Slam sammenlignet med 3-sæts ATP, og behandle hver turnering uafhængigt af hinanden.

Sports Betting på tennis hos bookmakere uden licens

Før i tiden havde Danske Spil monopol på alt form for gambling i Danmark. I 2012 blev den danske spillelovgivning vedtaget, og Spillemyndigheden blev den nye styrende faktor, der stadig den dag i dag sørger for, at det danske online gambling marked er sikkert.

Bookmakere har af denne årsag skulle tilegne sig licens fra Spillemyndigheden for at tilbyde deres gambling side til danske spillere. Lovgivningen i 2012 bevirkede også, at mange bookmakere måtte sige farvel til deres danske kunder på grund af manglende licens.

Det er ikke imod lovgivningen, at placere bets hos en online bookmaker uden licens i Danmark. Grundet den manglende tilladelse er der pålagt et skatte gebyr på eventuelle gevinster, du vinder, fordi disse bookmakere ikke betaler skat til den danske stat.

Hvis man ønsker at bette hos bookmakere uden dansk licens, er det på eget ansvar. Hermed ikke sagt, at alle disse bookmakere er ude på at stjæle dine penge eller krænke dine rettigheder, men blot at licens fra Spillemyndigheden er der som en sikkerhed for dig.

Forrige artikelClara Tauson første kvindelige modtager af The Kurt Nielsen Award
Næste artikelSå lykkedes det – KFUM i København bliver helårsklub
Avatar photo
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.