I forbindelse med den årlige sammenkomst i IC Denmark blev The Kurt Nielsen Award uddelt til Clara Tauson

Tirsdag den 30. juni gennemførtes den årlige sammenkomst i International Lawn Tennis Club of Denmark, som i 1948 blev medlem af Council of International Lawn Tennis Clubs (IC), der blev stiftet 26. november 1924, og IC har nu 45 medlemslande med over 4.500 medlemmer.

Godt 30 medlemmer, som hovedsageligt er spillere, der har repræsenteret Danmark i Davis Cup eller Fed Cup, var mødt op til sammenkomsten på HIKs anlæg, hvor det første punkt på dagsordenen var uddelingen af The Kurt Nielsen Award.
Blandt de fremmødte var Kurt Nielsens hustru, Helle og sønnen Peter samt Kurt og Helles barnebarn Frederik Løchte Nielsen.

The Kurt Nielsen Award
Foto: Tennisavisen

Karina Ildor Jacobsgaard fortalte indledningsvis, at The Kurt Nielsen Award blev indstiftet på Kurt Nielsens 80-års fødselsdag 19. november 2010, og den første modtager af prisen blev året efter hans barnebarn, Frederik Løchte Nielsen.

Efterfølgende blev prisen uddelt til August Holmgren 6. januar 2017

Homgren modtager Kurt Nielsen Award ved IC arrangement

og 28. december 2018 blev prisen uddelt til Holger Vitus Nødskov Rune.

Holger Rune hædres med The Kurt Nielsen Award

Begge levede helt op til kriterierne, som Karina beskrev som “en ung dansk tennisspiller, som har vist vilje til at ville gøre sig gældende på internationalt plan og med en personlighed, som er egnet til at skabe respekt om dansk tennis“.
Som bidragyder til prisen blev nævnt Claus Ketterle fra Cool Sport, der modtog klapsalver, samt familien Kurt Nielsen, som var repræsenteret ved Frederik Løchte Nielsen og hans farmor Helle samt farbror Peter, der stod for overrækkelsen af prisen.

Karina Ildor Jacobsgaard
Foto: Tennisavisen – Karina Ildor Jacobsgaard fortæller om kriterierne for The Kurt Nielsen Award

Peter Nielsen, der herunder er flankeret af Claus Ketterle og Karina Ildor Jacobsgaard, nævnte at den seneste modtager af prisen, Holger Rune responderede godt på hæderen ved bl.a. at vinde French Open for juniorer, og han glædede sig over at se hans fortsatte fremgang og ønskede ham al mulig held i sin karriere fremover.

The Kurt Nielsen Award
Foto: Tennisavisen

Peter fortalte derefter, at valget i år er faldet på en kvindelig spiller, der i 2016 blev den yngste vinder af DM i damesingle nogensinde som 13-årig.
Året efter vandt hun European Youth Olympic, som blev arrangeret af den Europæiske Olympiske Kommite, og samme år debuterede hun på ITF seniorniveau, hvor hun desuden vandt sin første titel (Stockholm Ladies).
I 2018 fulgte titlen som U18 Europamester, og i 2019 tog hun yderligere et step op ved at vinde Australian Open for juniorer, og samtidig opnåede hun som den første danske kvinde nogensinde at blive no. 1 på verdensranglisten for juniorer.
Endvidere blev nævnt, at hun pt. er no. 212 på WTA-ranglisten, samt at hun siden 2017 har været fast del af det danske Federation Cup hold.

Peter konstaterede derefter, at alle naturligvis var klar over, at der er tale om Clara Tauson, som har udmærket sig og gjort sig fortjent til at blive udvalgt til denne pris.

Clara Tauson
Foto: Georg Beyer Clausen – Clara Tauson på Fed Cup holdet siden 2017.

Selvom Clara ikke selv kunne være til stede og modtage prisen, havde Peter alligevel nogle ord til Clara, som han håber har en fornemmelse for, hvem hans far var, og han er ikke i tvivl om, at Clara på sine rejser til turneringer rundt i Verden vil møde personer, som har kendt Kurt Nielsen, hvis navn hun ofte vil støde på, hvis hun i en regnvejrspause tager sig tid til at studere oversigterne med tidligere vindere ved turneringerne.
Peter håber at Clara i sådanne situationer i fremtiden vil tænke tilbage på, at hun har modtaget The Kurt Nielsen Award.
Han sluttede med at ønske Clara al mulig held og lykke med sin karriere fremover på vegne af Kurt Nielsens og resten af familien.

The Kurt Nielsen Award
Foto: Tennisavisen – Frederik Løchte, Michael Tauson m.fl. lyttede opmærksom til Peter Nielsens tale til Clara Tauson

Claras farbror Michael Tauson takkede på sin nieces vegne for The Kurt Nielsen Award og han takkede Cool Sport for deres opbakning til tennissen. Han ser ikke særlig meget til sin niece, hvilket især skyldes, at hun det meste af tiden befinder sig i Belgien, hvor hun har et rigtig godt setup på Justine Henin Tennis Academy.

Clara har været meget i gennem de seneste måneder, hvor hun ofte er afsted alene og træner stenhårdt, og han er sikker på, at anerkendelsen med prisen er en god opmuntring i en svær corona-tid, hvor der skal arbejdes hårdt uden at kende en deadline, hvor man skal toppe, da det fortsat er uvist, hvornår der igen kan spilles turneringer.

Foto: Tennisavisen – Michael Tauson takker på Claras vegne – flankeret af Claus Ketterle, Peter Nielsen og Karina Ildor Jacobsgaard

Med prisen følger 5.000 kr. og en vandrepokal, hvor Clara får sit navn indgraveret.

Georg Beyer Clausen, der bor i udkanten af Stockholm, har sammensat en video med uddrag fra Claras optræden på Fed Cup holdet samt fra de 3 førnævnte taler.

Et vigtigt punkt på dagsordenen ved de årlige sammenkomster er en række “hygge-doubler”, hvor deltagerne spiller 3 kampe a 30 minutters varighed med forskellige makkere.
Turneringen blev styret af Thomas Kromann og Stein Ulrich, der suverænt afgør hvem der vinder i de 4 kategorier, hvor der uddeles præmier, men de er dog modtagelig for bestikkelse.

Georg har klippet nogle af duellerne sammen i videoen herunder.

Vinderne af de forskellige kategorier blev følgende:

Flest vundne partier: Johannes Ingildsen (no. 2 Jacob Melskens, no. 3 Martin Pedersen)

Johannes Ingildsen
Foto: Thomas Kromann – Johannes Ingildsen

Bedste Skrå-ball: Peter Utzon (Associated Member)

Peter Utzon
Foto: Thomas Kromann – Peter Utzon

Bedste half-volley lob: Karina Ildor Jacobsgaard

Karina Ildor Jacobsgaard
Foto: Thomas Kromann – Karina Ildor Jacobsgaard

Bedste slag mellem benene med ryggen til nettet:  Claus Ketterle (sponsor)

Claus Ketterle
Foto: Thomas Kromann – Claus Ketterle

Ekstrapris: Største entusiasme med mange forsøg på kunstslag: Frederik Løchte Nielsen.

Frederik Løchte Nielsen
Foto: Thomas Kromann – Frederik Løchte Nielsen

Præmieoverrækkelserne foregik i forbindelse med den afsluttende gillfest i HIKs terrasse/restaurant. Berit Lund Sørensen har lagt nogle billeder og optagelser fra arrangementet på facebook.

Forrige artikelUTR: Frisør Morgen-Hår Open Give
Næste artikelBetting guide – Hvor ofte vinder tennis favoritter?
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.