Hvis man på forhånd var i tvivl om, hvorvidt Victoria Azarenka efter blot en enkelt turneringskamp i optakten til Australian Open kunne spille op til det niveau, som har givet hende 2 Grand Slam titler ved Australian Open i både 2012 og 2013, blev denne tvivl gjort til skamme, da hun allerede i 2. runde mødte Caroline Wozniacki.

Helt fra kampens start blev det tydeligt, at Caroline var tvunget til at finde frem til det spil, som hun viste under WTA-slutspillet i Singapore, hvis hun skulle have en chance i denne kamp, hvor Azarenka helt fra start tog dirigentstokken, og hun havde kampen igennem mere fart i boldene, som ofte sad helt tæt ved linjerne.

Selvom Caroline som sædvanlig holdt antallet af fejl nede på et acceptabelt antal, kom hun ned med 2 breaks til 0-3, da Azarenka helt fra start var uhyre skarp.
1. serven fungerede ikke optimalt for Caroline i starten af kampen, men selv når den kom i spil, vandt Azarenka i de fleste tilfælde alligevel duellen. Faktisk vandt Caroline i starten flere point på 2. serven.

Det lykkedes dog Caroline at tage begge breaks tilbage og udligne til stillingen 4-4, hvilket især skyldes hendes høje stabilitet, og at Azarenkas insisterende spil også medførte flere uprovokerede fejl.
Desuden fungerede serven bedre, og hun udnyttede flere gange det overtag til at få mere initiativ og derved afgøre flere dueller.

Desværre blev Caroline brudt igen til 4-5, efter at Azarenka ved fordel til Caroline satte en bold på tværs direkte på linjen, hvilket en challenge fra Caroline ikke kunne ændre ved.
Herefter holdt Azarenka serv og vandt et jævnbyrdigt sæt, hvor Azarenka totalt vandt 4 bolde flere en Caroline.

I 2. sæt var Caroline med fra start, hvor hun holdt sin serv. I det næste parti spillede begge glimrende tennis, men selvom Caroline flere gange havde tilspillet sig et overtag, lykkedes det alligevel Azarenka at trække sig sejrrigt ud af det lange parti og udligne til 1-1.

Da Caroline efterfølgende fik brudt sin serv, fornemmede man samtidig, at troen på sejr begyndte at svinde en smule, mens Azarenka tromlede videre på det høje niveau, og hun havde resten af kampen overtaget, og hun vandt helt fortjent 6-4, 6-2.

Tilføjelse 22. januar kl. 1820: Highlights fra kampen

 

Forrige artikelAustralian Open: Den “finske forbindelse” videre til tredje runde
Næste artikelAustralian Open: 3 seedede tabte i 2. runde. Wozniacki kan stadig blive no. 5
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.