Torsdag morgen sikrede Hannah Viller Møller sig med 2 sejre i kvalifikationen, som afvikles i Traralgar, deltagelse i juniorernes Australian Open

Mens årets første Grand Slam turnering Australian Open er i fuld gang i Melbourne, gennemføres i Traralgon ca. 160 km derfra Grade 1 turneringen AGL Loy Yang Traralgon Junior International, hvor 16-årige Hannah Viller Møller efter 2 sejre i kvalifikationen nåede 2. runde i hovedturneringen.

ITF Junior Traralgon: Hannah overlever sætbolde og slår no. 35

Turneringen fungerer samtidig som optakt til juniorernes udgave af Australian Open, som er i den højeste Grade A kategori, og her gennemføres kvalifikationen onsdag og torsdag i Traralgon.
Hannah var derfor i aktion i 1. runde af kvalifikationen onsdag, og hun indledte med at vinde 7-5, 6-4 over 16-årige Tallulah Farrow (AUS), der havde wildcard.

Christoffer Madsen fortalte efter kampen, at Hannah spillede et nervøst 1. sæt, men hun var god på de vigtige bolde, og da hun i 2. sæt var bagud 2-4, spillede hun sig rigtig godt tilbage og sikrede sejren i 2 sæt.

I kvalfinalen var modstanderen 15-årige no. 212 Dakota Fordham (USA), som Hannah havde slået overbevisende 6-2, 6-2 i 1. kvalrunde ugen forinden, men Christoffer fortalte, at amerikaneren virkede umotiveret og påvirket af varme og jetlag, og han påpegede desuden, at den forventede temperatur på 36 grader kan får stor indflydelse på deres næste kamp.

Hannah havde i kvalfinalen, som startede onsdag 2330 dansk tid, væsentlig større besvær mod amerikaneren, der førte både 4-2 og 5-3 i 1. sæt, men det lykkedes Hannah at få brudt tilbage, og hun sikrede sig sættet 7-5.

I 2. sæt fik Hannah en bedre start, og hun bragte sig foran 4-2, hvorefter Fordham holdt serv til 3-4 og bevarede spændingen om udfaldet, og hun havde desuden 2 break-muligheder til 4-4, men Hannah afværgede dem begge og bragte sig foran 5-3.
Amerikaneren holdt serv til 4-5, og Hannah skulle derefter forsøge at serve kampen hjem, og hun spillede sig frem til 2 matchbolde ved 40-15, og på den 2. matchbold sikrede Hannah sig sejren 7-5, 6-4, og dermed er hun klar til hovedturneringen, som starter i Melbourne lørdag.

Forrige artikelDagens kampe torsdag 18. januar: Federer og Wawrinka afslutter dagens program
Næste artikelDagens kampe fredag 19. januar: Wozniacki mod Bertens aftenkamp fredag middag
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.