Hannah Viller Møller viste stor mental styrke, da hun i begge sæt afværgede sætbolde og besejrede ranglistens no. 35 i 1. runde. Senere samme dag tabte den trætte dansker i næste runde

Som tidligere omtalt sikrede 16-årige Hannah Viller Møller med 2 flotte sejre i kvalifikationen sig adgang til hovedturneringen ved Grade 1 turneringen AGL Loy Yang Traralgon Junior International, hvor hun i kvalfinalen vandt 6-3, 6-2 over 17-årige Joanne Zuger (SUI).

ITF Junior Traralgon: Hannah videre fra kval i Grand Slam optakt

Schweizeren kom dog med i hovedturneringen alligevel som Lucky Loser, hvor hun på papiret ikke var særlig “heldig” med lodtrækningen, idet hun i 1. runde skulle møde 16-årige 4. seedede Naho Sato (JPN), som er no. 15 på ranglisten.

Hovedturneringen regnede væk om lørdagen, og derfor skulle de 2 første runder begge afvikles søndag, og Zuger fik optimal udbytte af den ekstra chance, idet hun først vandt så overbevisende som 6-4, 6-0 over Sato, og senere på dagen fulgte hun sejren op ved også at vinde 2. runde 6-4, 6-1 over 16-årige no. 51 Hurricane Tyra Black (USA).

Christoffer Madsen, som bor i Melbourne, følger Hannah under turneringen, fortæller at Hannah spillede en fejlfri kamp i kvalfinalen, og han påpeger at Zugers efterfølgende præstationer samtidig sætter Hannahs præstation i perspektiv og giver et godt billede af hendes niveau i turneringen.

Hannah spillede også en god kamp, da hun i 1. runde af hovedturneringen mødte 15-årige Alina Charaeva (RUS), der er no. 35 på ranglisten, hvor hun i november 2017 var no. 25, mens årgang 1999 fortsat var på listen.

Hannah spillede stabilt, og hun trådte ind i banen på de helt rigtige tidspunkter, og hun sørgede desuden for hele tiden at skifte tempo.
Det er russerne normalt ikke så glade for, hvilket gav bonus, idet Hannah sikrede sig en flot sejr i 2 tiebreaks 7-6(1), 7-6(6).
Hannah demonstrerede samtidig sin mentale styrke, da hun i begge sæt var nede med en sætbold.

Senere på dagen mødte Hannah 17-årige Gabriella Da Silva Fick (AUS), der bortset fra deltagelse i Traralgon og Australian Open udelukkende spillede på Women’s Pro Circuit sidste år, hvor hun opnåede en højeste rangering som no. 798 på WTA-ranglisten.
Christoffer betegner australieren, der havde wild card til turneringen, som en “stærk spiller”, og da Hannah desuden virkede en smule træt og udkørt efter kampen om morgenen, kunne hun ikke for alvor true sin modstander, der vandt en komfortabel sejr 6-0, 6-3.

Hannah er fortsat med i turneringen, hvor hun deltager i double sammen med Jiaqui Wang (CHN), og de møder mandag i 1. runde 8. seedede Ali Collins (GBR) og Maria Lourdes Carle (ARG).
Resultaterne vil blive opdateret i “Dagens kampe” så længe Hannah fortsat er med i turneringen.

Om knap en uge gælder det kvalifikationen til Australian Open i Melbourne, hvor Hannah bor under opholdet i Australien.
Christoffer har fremsendt ovenstående billede, hvor Hannah står samme med sine hittingpartners fra Melbourne.

Forrige artikelDagens kampe søndag 14. januar: Ymer og Ruud i kvalfinaler fra midnat
Næste artikelDagens kampe mandag 15. januar: Massiv dækning af Australian Open indledes i nat
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.