To arbejdsheste skulle afgøre finalen i Australian Open – Caroline Wozniacki og Simona Halep. Begge i en slamfinale for tredie gang, begge kæmpede om posten som #1 – en rigtig knald eller fald kamp, hvor alt blev givet og alt blev prøvet. Det blev Caroline Wozniacki der modstod presset og vandt sit første slamtrofæ, og er tilbage på førstepladsen på WTA turen. Man kan sige Caroline gav Simona første pladsen før jul og Simona gav titlen videre til Wozniacki i dag – tillykke til begge spillere for en flot, spændende og dramatisk finale.

Spillerne på vej

Første sæt blev spillet i et bedre og bedre tempo og fight. Caroline var bedst i starten og brød Halep i andet parti – 20. Så var der mange fine dueller til Halep brød tilbage – 54. Spillerne fulgtes ad, og der måtte en tiebreak til som Wozniacki vandt sikkert. 76. Situationer fra første sæt:

Godt Caroline

Muren virker

Halep bryder tilbage

Tiebreaken vundet sættet i hus

Andet sæt var meget jænbyrdigt, det meste af sættet, og der blev vist imponerende dueller mellem to kamphøns, der ikke ville give sig. De fulgtes ad med hårdt tilkæmpede partier til 34, hvorefter Halep brød Caroline og servede sættet hjem, trods flere breakchancer til Caroline 36. Lidt fra andet sæt:

Tricky

Halep overelever breakpoints

Halep lidt ramt?

Halep bryder

Halep tager andet sæt

Varmereglen i kraft ti minutters pause

Statistik fra andet sæt

Tredie sæt blev den gyser som vi nødigt vil undvære og nødigt vil overvære. Der blev gået til stålet af begge spillere, og der blev kæmpet så man dårligt kunne tro sine øjne. Næsten hvert eneste parti endte altid med lige, hvorefter der indædt kæmpedes om overtaget.7 gange blev serven brudt og heldigvis blev det Caroline der brød flest gange -64- og den første slamtitel og positionen som verdens #1 var i hus – stort tillykke herfra. Fra tredie sæt og sejrsceremonien:

Wos foran 20

Når hawkeye ikke er med dig

Halep stadig med

Halep bryder tilbage

Woz bryder igen

Halep bryder tilbage igen

Jeg er stadig her 33

Suk – Halep bryder 34

Woz bryder tilbage

Woz foran igen 54

Endelig

Sådan krammer man

Kampstatistik

Pæne ord fra Caroline

Trofæet er Carolines

Et lille kys måske

Far og David får et kram

Forrige artikelU12 EM: Alexander og Oliver vendte 0-6 i tiebreak til sejr over Estland
Næste artikelDagens kampe søndag 28. januar: Kan Cilic hindre Federers 20. Grand Slam titel?
Leif Hørgren Mortensen
Leif Hørgren Mortensen er selverklæret tennisfan med særlig interesse for WTA-touren og Caroline Wozniacki. Leif er aktiv tennisdebattør på sociale tennismedier og også en stor bidragsyder på det internationale tennissite, Tennisfrontier.com.