De seneste 2 kampe mod no. 91 Radu Albot bekræfter, at Holger Rune har det højeste topniveau, men begge kampe viser desuden, at der er brug for større stabilitet

Statistisk set er sandsynligheden for at møde samme modstander i første runde to gange i træk i turneringer med 28 deltagere mikroskopisk, men det blev alligevel tilfældet for 18-årige Holger Vitus Nødskov Rune, der ved ATP 250 Nordea Open i 1. runde mødte 31-årige no. 91 Radu Albot (MDA).

I den sidste halvdel af kampen præsterede Holger spil på højeste niveau, hvor Albot var chanceløs, da Holger vandt 4-6, 6-3, 6-0.

ATP Båstad: Opvisning af Holger Rune efter sko-skift på “supertirsdag”

Blot 6 dage senere stod Holger atter overfor Albot, da de mandag mødtes i 1. runde ved ATP 250 Plava Laguna Croatia Open i Umag, hvor Holger havde modtaget et wildcard, og meget tydede på, at Holger kunne gentage sejren fra Båstad, da han i 1. sæt havde et solidt overtag, som sikrede sættet 6-1.
Eneste problem for Holger i 1. sæt opstod, da han ved 1-1 kom bagud 0-30 efter en fejl, som blev fulgt op med dobbeltfejl til 0-30, og efter en servevinder til 15-30 var Holger under pres, da han allerede på 2. bolden efter næste serv sendte bolden for langt til 15-40.
En vinder fra forhånden på 2. bolden og en fejl fra Radot på Holgers 2. serv holdt Holger inde i partiet, hvor han senere afværgede endnu en break-mulighed, inden han sikrede sig partiet til 2-1.

Herefter blev Albot brudt ved 15-40, og efter et rent dansk serveparti blev han brudt igen ved 30-40, og Holger kunne derefter serve sættet hjem ved 5-1.
Albot fik dog mulighed for at tage det ene break tilbage efter 3 velspillede point til 15-40, men Holger viste igen, at han ofte formår at løfte sit spil i pressede situationer, da han afværgede begge muligheder og dermed havde afværget samtlige 5 moldaviske break-muligheder i sættet, som blev afsluttet med en vinder på 2. bolden samt en servevinder til 6-1.

Fra starten af 2. sat sneg en række fejl sig ind i Holgers spil, hvorved Albot kunne holde serv til 1-0, og danskeren kom desuden bagud 0-40 i egen serv, men igen formåede Holger at løfte sit spil, da han afværgede alle 3 muligheder, hvorefter en længere slagudveksling resulterede i dansk fordel, hvor Holger havde spillet sig til et solidt overtag med en bold dybt i Albots forhåndshjørne, men i stedet for at bevare overtaget, forsøgte Holger sig med en stopbold, som Albot havde nemt ved at nå frem og afgøre med en vinder.
Efter et es på 2. serven havde Holger dog igen fordel til at lukke partiet, men med en mislykket stopbold direkte efter serven, blev Albot inviteret tilbage i partiet, hvilket Holger selv signalerede var helt unødvendigt.
Da Holger derefter sendte 2. bolden for langt, fik Albot sin 9. break-mulighed i opgøret, og efter at have afværget de første 8 af slagsen, sendte Holger 2. bolden i nettet, og Albot var lukket ind i kampen, men tilsyneladende var det blot for en kort stund, idet Holger straks brød tilbage til 1-2.

Imidlertid fortsatte Holger med at lave flere tidlige fejl, hvorved han kom bagud 30-40 i sit næste serveparti, men Holger formåede fortsat at vinde de såkaldte “big points”, da han på suveræn vis afværgede hele 4 break-bolde, som alle var resultatet af egne fejl, inden Holger efter et es og et baghånds-smash omsider fik udlignet til 2-2 i kampens længste parti.

Albot bevarede dog både fatningen og troen på sine muligheder, og han vandt derefter sit serveparti rent til 3-2, hvorimod Holger i sit næste serveparti igen kom under pres efter tidlige fejl til 0-30, hvorefter et håbløst forsøg på en stopbold gav Albot 3 nye break-muligheder.
Efter at have afværget 12 af 13 muligheder blev Holger brudt rent til 2-4, da et forsøg på en tweener endte i nettet.

Holger havde derefter en enkelt mulighed for at bryde tilbage ved 30-40, men Albot afværgede med en vinder fra forhånden, hvorefter han holdt serv til 5-2, og han vandt desuden sit næste serveparti til 6-3.

I 3. sæt indledte Holger med en dobbeltfejl og en tidlig fejl fra baghånden til 0-30, men han vandt derefter de næste 3 bolde i overbevisende stil, og han fik presset Albot til kort bold, hvor Holger forivrede sig med en slagflugtning ud af banen.
I stedet gav en dobbeltfejl Albot muligheden for et tidligt break, som Holger selv fuldbyrdede med en stor fejl fra forhånden i en upresset situation.

Albot bevarede forspringet uden at på noget tidspunkt at være presset i sine egne servepartier, hvorimod Holger ved 2-4 tilsyneladende havde resigneret, da han efter et ukoncentreret og sjusket parti blev brudt ved 15-40, hvorefter Albot problemfrit kunne serve kampen hjem med et rent parti til 1-6, 6-3, 6-2 i en kamp, som efterlader det indtryk, at Holger mest tabte til sig selv, men Albot bør dog anerkendes for, at han på intet tidspunkt mistede troen på, at han kunne vinde kampen, selvom Holger i lange perioder havde overtaget.

Begge kampene mod Albot illustrerer ganske godt, hvor Holger på nuværende tidspunkt befinder sig i sin udvikling, idet han i de perioder, hvor han er fuldt fokuseret og bevarer initiativet i duellerne, relativt ubesværet kan få overtaget i kraft at sin bedre teknik og slagstyrke, hvorimod der fortsat opstår perioder, hvor den manglende stabilitet og koncentration medfører en fejlprocent, der straks udnyttes af spillere på både ATP og Challenger niveau.

Med mere rutine og større modenhed vil Holger formentlig uden problemer vinde mod spillere på nogenlunde samme niveau som Albot, hvorimod kampen i Båstad mod Casper Ruud viser, at der stadig er et stykke vej til top 10 niveau, hvor både tempo og præcision er højere.
Derfor bliver der i træningen efter hjemkomsten fra Kroatien bl.a. lagt vægt på at kunne bevare positionen tæt på baglinjen med samme sikkerhed som ved 2 meter bag linjen.

Efter et smut til Mouratoglou og Moncao i næste uge forventes Holger at deltage i  ATP Challenger turneringer på grus i Italien i de to første uger af august i henholdsvis Cordenons og San Marino, hvorefter det afgøres om Holger fortsat bliver i Europa eller deltager i kvalifikationen til US Open.

Forrige artikelW60 Viktoria-Gasteiz: Olivia Gram optjener 12 WTA-point som Lucky Loser
Næste artikelDen forsvarende mester ude af Leschly Cup
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.