Trods beskedne resultater i W15 blev Olivia Gram tilmeldt W60 kategorien, hvor hun som Lucky Loser vandt i 1. runde og avancerede 287 pladser på WTA-ranglisten

Når man genser videoen herunder fra oktober 2018, kan man ikke være i tvivl om, at den nu 20-årige jyske mester Olivia Gram har tårnhøje ambitioner, og hvis man desuden følger med i Tennisavisens løbende opdateringer med resultater fra ITF Women’s Tennis Tour, støder man næsten hver uge på navnet Olivia Gram.

Hidtil har Olivia udelukkende deltaget i W15-kategorien, hvor hun i de fleste tilfælde er sendt ud af turneringen efter en enkelt kamp i kvalifikationen eller i hovedturneringen, hvor hun nogle gange har modtaget wildcard til den ugentlige turnering “Magic Tours” i Monastir, men hun har dog formået at skrabe 8 point sammen til WTA-ranglisten, hvorved hun har haft en rangering lige under top 1200.

Selvom Olivia endnu ikke har nået længere end til 1/8-finalen i single i W15, blev hun alligevel tilmeldt som 1. prioritet i W60 kategorien i sidste uge i Vitoria-Gasteiz i Spanien, hvor der er væsentlig flere WTA-point at spille om, idet der opnås 3 point for at nå kvalfinalen og 5 point for at kvalificere sig til hovedturneringen, hvor der er yderlige 9 point at hente ved en eventuel sejr i 1. runde (R32).

Normalt vil en rangering udenfor top 1000 sjældent række til at komme ind i en W60 kvalifikation, men både Olivia og Elena Jamshidi, der er no. 1139 på den seneste rangliste, slap alligevel med i kvalifikationen.
Tennisavisen har ikke fået svar på spørgsmålet om, hvilke overvejelser der ligger bag at prioritere en W60 turnering, når deres beskedne resultater i W15 tages i betragtning.

Elena blev i 1. kvalrunde besejret knebent 2-6, 6-4, [10-12] af no. 1363 Angelina Wirges (GER).

Foto: Privat – Olivia Gram

Imidlertid gav dispositionen pote for Olivia, idet hun i 1. kvalrunde vandt 6-3, 6-0 over den 19-årige urangerede spanier Angela Juarez Blanco, hvilket udløser 3 point til WTA-ranglisten.
I kvalfinalen mødte Olivia derefter ranglistens no. 771, Celia Cervino Ruiz (ESP), der vandt 6-2, 6-2, men Olivia fik en ny chance, idet hun som Lucky Loser i 1. runde af hovedturneringen mødte no. 927 Bojana Klincov (SUI), der var videre fra kvalifikationen.
Olivia spillede både stabilt og aggressivt og vandt 1. sæt 6-3, hvorefter Klincov vandt 6-2 i 2. sæt.
Ved 2-2 i 3. sæt var der en lang regnvejrspause, som dog ikke rystede Olivia, der efterfølgende vandt 4 partier i træk og sikrede sejren 6-3, 2-6, 6-2.
I 1/8-finalen mødte Olivia 1. seedede 29-årige no. 174 Lesley Pattinama Kerkhove (NED), der vandt 6-2, 6-2.

Da sejr i 1. runde udløser 9 point til WTA-ranglisten, og Olivia desuden optjente 3 point for sejren i 1. kvalrunde, har hun i alt 20 point, hvorved hun på den nye rangliste foretager et avancement på 287 pladser ind i top 1.000 til no. 952.

Foto: Privat – Olivia Gram

Olivia var oprindeligt tilmeldt denne uges W15 turnering i Don Benito i Spanien, hvor hun dog efterfølgende har trukket sig efter fristen for framelding.
Til gengæld har hun fået et wildcard til Leschly Cup i ALTS, hvor hun ikke var tilmeldt ved ristens udløb.
Olivia bliver seedet 1 i turneringen, hvor lodtrækningen ser overkommelig ud i øverste halvdel, hvor 15-årige Vilma Krebs Hyllested er seedet 4.
I nederste halvdel er 15-årige Rebecca Munk Mortensen og 29-årige Maria Jespersen seedet 2 og 3, men sidstnævnte er efterfølgende frameldt turneringen.

Forrige artikelTurneringer uge 29: Alle 3 topkandidater til Davis Cup i aktion. OL start i weekenden
Næste artikelATP 250 Umag: Mangel på stabilitet hos Holger Rune hindrede gentagelse af sejr over Albot
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.