Alle kampe på Centre Court var 3 sæt i stegende hede, og både Norbert Gombos, Holger Rune og Emil Ruusuvouri vendte truende nederlag til sejr, mens Henri Laaksonen overraskende vandt over Lorenzo Musetti

Forud for tirsdagens kampe ved ATP 250 turneringen Nordea Open betegnede sportschef Magnus Norman dagens program som “Supertisdag”, hvilket især var begrundet i det nordiske møde i den 3. kamp på Centre Court mellem de to 22-årige Mikael Ymer og Emil Ruusuvuori, der er henholdsvis Sveriges og Finlands repræsentanter i top 100.
Mikaels 25-årige storebror Elias Ymer havde om mandagen vendt et truende nederlag efter 0-3 i 3. sæt til sejr 6-2, 6-7(6), 6-4 mod Taro Daniel (JPN).

Magnus Norman fremhævede desuden dagens sidste kamp på grund af 19-årige Lorenzo Musetti (ITA), der i september imponerede med sejr 6-0, 7-6(2) over Stan Wawrinka, og han har siden etableret sig i top 100 og spås en stor fremtid.

Selvom den svenske Norman ikke nævnte, at den 18-årige dansker Holger Vitus Nødskov Rune skulle spille 2. kamp på Centre Court, var det en ekstra begrundelse for danske tennis-interesserede til at tage på en 2 timers køretur fra hovedstadsområdet til Båstad, hvor man ikke behøver at være ængstelig for, om der findes parkeringsmuligheder, idet der i gå-afstand findes den kæmpestore Turistparkeringen på Italienska vägen, hvor man for 60 svenske kroner kan parkere hele dagen.

Foto: Privat – Parkeringsautomat Turistparkeringen, Italienska vägen, Båstad

Den første kamp på Centre Court lagde standarden for, hvad der var i vente – nemlig 4 spændende 3-sætskampe med flere momentumskift og comebacks undervejs.

I den første kamp havde no. 84 Pablo Cuevas (URU) tilsyneladende fuld kontrol over kampen mod no. 94 Norbert Gombos (SVK), da han efter 6-1 i 1. sæt brød slovakkens serv i 2. sæt til 5-4, hvor han kunne serve kampen.
Efter en dobbeltfejl spillede Cuevas et super point, der blev afsluttet med en vinder, så intet tydede på, at kampen ville trække ud, men med endnu en dobbeltfejl i bunden af nettet på 2. serven blev døren alligevel åbnet på klem for slovakken, der med en skarp retur fremprovokerede fejl til 15-40, og på den 2. break-mulighed sendte Cuevas bolden over baglinjen og lukkede Gombos ind i kampen, og da slovakken derefter vandt sættet i tiebreak, kunne Holger indstille sig på, at han ikke  skulle på banen endnu.

Gombos holdt fast i det momentum, som udligningen havde givet ham, og han vandt efterfølgende kampen 6-1, 6-7(4), 6-2

ATP Båstad 2021
Foto: Privat – Nobert Gombos i Båstad 1. runde mod Pablo Cuevas

Efter sejrs-interview blev gjort klar til dagens næste kamp, hvor Holger mødte 31-årige no. 91 Radu Albot (MDA), der for mindre end 2 år siden var no. 39.
Albot nåede 3 runder i Australian Open, hvor han i 1. runde vandt i 4 sæt over 12. seedede Roberto Bautista Agut, og han vandt desuden 3-0 i sæt over Christopher O’Connell (AUS), inden han i 3. runde blev stoppet af Casper Ruud i 4. sæt.
Siden Albot i slutningen af februar var i kvartfinalen på hardcourt ved ATP 250 i Singapore, har hans resultater ikke været skræmmende, og han har forladt flere grus-turneringer efter 1. runde, og i græs-sæsonen blev det blot til en enkelt sejr i kvalifikationen til ATP 250 Mallorca.

Radu Albot
Sportsfotograf.com – Rabot Albot trder ind på banen

Sådanne resultater kan ofte påvirke en spillers selvtillid, og derfor havde bookmakerne udnævnt Holger til oplagt favorit inden opgøret, men Albot kan stadig godt finde ud af at slå til den runde gule bold, og som påpeget i Tennisavisen adskillige gange, vil der altid være forventninger om sejr til Holger mod den type modstandere, men risikoen for nederlag er til gengæld overhængende, hvis han er blot en smule under sit topniveau.

Sportsfotograf.com – Holger Rune ankommer mens storesøster Alma ser til

Denne pointe kom tydeligt til udtryk i 1. sæt, hvor Holger allerede ved stillingen 1-1 kom i alvorlige problemer, da han indledte sit eget serveparti med at sende 2. bolden i nettet, og i den næste slagudveksling fik Albot overtaget, da han pressede Holger dybt i forhånden og fulgte op med en smash vinder til 0-30, hvorefter en lang baghånd fra Holger gav break-muligheder ved 0-40.
Den første mulighed blev afværget med en vinder, hvor Holger mødte bolden tidligt og med en fart, som gjorde det umuligt for Albot at nå bolden, og en sjælden fejl fra Albot gav Holger mulighed for at komme tilbage i partiet ved 30-40, men på den næste bold blev Holger presset helt ud i baghåndshjørnet, hvor han uden held forsøgte at slå sig fri med en forhåndsvinder longline.

Radu Albot
Sportsfotograf.com – Radu Albot

Albot fortsatte med at spille næsten fejlfrit resten af sættet, uden at Holger var i nærheden af at kunne bryde tilbage, hvorimod han han selv måtte kæmpe for at holde serv, og derfor blev den logiske konsekvens af sættet, at Albot vandt 6-4.

Sportsfotograf.com

Det samme var tilfældet i starten af 2. sæt, hvor Holger blev brudt ved 15-40 i sit første serveparti, og Albot holdt derefter serv til 2-0, inden Holger fik reduceret med et rent parti til 1-2.

Radu Albot
Sportsfotograf.com

I mellemtiden havde Holger bedt sin mor om at skaffe et par nye sko, da de gamle føltes for glatte, og efter at have skiftet sko ved sidebyttet, fandt Holger både fodfæste og momentum, da kampen totalt skiftede karakter, idet Albot i sit næste serveparti kom bagud 0-40, da han efter en skarp retur sendte 2. bolden ud og fulgte op med en dobbeltfejl, hvorefter en længere slagudvekslingen endte med endnu en fejl.
De 2 første breakback-muligheder blev afværget med en bold i fødderne på Holger ved nettet og en efterfølgende god 1. serv, men en dyb returnering på endnu en 1. serv gav Holger overtaget i den næste duel, som blev afsluttet med en vinder i modstanderens forhånds-hjørne.

Sportsfotograf.com

Derved var Holger helt tilbage i sættet, og efter et sikkert serveparti til 3-2 brød Holger igen Albot’s serv, hvor han lagde stadig større pres på returneringerne, og han afsluttede partiet til 4-2 med en longline vinder fra forhånden, efter at han havde tiltvunget sig initiativet på servereturneringen.

Sportsfotograf.com

Holger havde mulighed for at lukke sættet, da Albot kom bagud 0-40 i sit næste serveparti, men det lykkedes alligevel at vinde partiet, som blev Albots eneste efter skoskiftet, idet Holger fuldstændig dominerede resten af kampen, hvor han leverede tennis i ren opvisning, mens Albot blev stadig mere modløs, og frustrationerne fik frit løb, da Holger i fuldt løb sendte en cross vinder forbi Albot, der pådrog sig en “ketcher-abuse” advarsel for at kaste ketsjeren i jorden, så den flækkede – altså ketsjeren, der fik en ekstra tur i gruset.

Sportsfotograf.com

Derved endte kampen, hvor Holger i starten af 2. sæt tilsyneladende var på vej mod en tidlig exit, med en opløftende sejr 4-6, 6-3, 6-0.

I det efterfølgende sejrs-interview fik Holger store klapsalver, da han takkede for støtten fra publikum, da de var stærkt medvirkende til, at han blev ved med at kæmpe for at finde sit spil, som ikke fungerede helt som ønsket i starten.
Da han blev spurgt om den største forskel i forhold til juniortiden, hvor Holger har vundet både French Open og været no. 1, var det især det mentale med aldrig at give op der blev fremhævet, og Holger føler at han er nået langt på det punkt.

Holger erkender at den næste kamp mod 1. seedede Casper Ruud bliver en væsentlig sværere opgave – ikke mindst fordi han blev udspillet af nordmanden, da de mødtes i Monte Carlo, men han håbe på en mere tæt kamp denne gang, og at han får støtte fra publikum, hvilket klapsalverne godt kunne indikere bliver tilfældet, når de mødes torsdag.

Nordea Open Båstad 2021
Foto: Privat – Kenneth Jessen, Sportsfotograf.com

Kampen blev fulgt nøje af Kenneth Jessen fra Sportsfotograf.com, der ofte levere fremragende billeder til Tennisavisen, som snarest vil tilføje nogle af disse billeder i artiklen.

Tilføjelse: Udvalgte billeder fra kampen er efterfølgende flettet ind i artiklen, og herover følger et galleri med flere af billederne.

Foto: Privat – App nødvendig for at købe en hotdog

Vejrmeldingerne de seneste dage tydede på, at der kunne blive en del regnvejrs-afbrydelser, men i stedet skinnede solen, som kun sjælden forsvandt bag en sky, og derfor blev tilskuerne godt stegte, og efter flere timer i solen kan en hotdog gøre underværker.
Det er bare ikke helt enkelt at købe en sådan, men for rutinerede smartphone-brugere skal man bare downloade en app og bestille via mobilen.

Efter installering af app, bestilling og fortæring af hotdogs var det tid til at følge næste kamp på Centre Court, hvor Mikael Ymer allerede havde sikret sig 1. sæt 6-1, men ligesom både Gombos og Holger lykkedes det også for Emil Ruusuvouri at vende kampen, som finnen vandt 1-6, 6-4, 6-3.

Den sidste kamp på Centre Court blev ligeledes en 3-sætter, dog med den forskel, at vinderen af 1. sæt også vandt kampen, idet 29-årige finskfødte Henri Laaksonen (SUI) overraskende vandt 6-2, 3-6, 6-4 over Lorenzo Musetti, der dog var tæt på et comeback, da det så sortest ud, da Laaksonen havde 3 breakmuligheder til 5-1, og ifølge linjedommeren også havde vundet partiet, men Musetti blev reddet af Hawk-eye, hvorefter han brød tilbage og udlignede til 4-4, og han havde desuden 2 break-muligheder til 5-4.
Ingen af mulighederne blev dog udnyttet, og i stedet brød schweizeren og sikrede sejren, efter at Musetti forinden i frustration demonstrerede sine tekniske evner ved at sende en bold højt op i luften, så den formentlig er landet på dækket af en af bådene i havnen, hvilket naturligvis udløste en advarsel.

Supertorsdag med dansk-norsk revanche

Hvis tirsdagens opgør fortjener betegnelsen “Supertisdag” kan mindre næppe gøre det, når 1. seedede Casper Ruud og 3. seedede Fabio Fognini træder ind i turneringen torsdag, hvor endnu flere danskere forventes at dukke op, når Holger skal forsøge at få revanche for nederlaget i Monte Carlo.

Onsdag spiller både 2. seedede Cristian Garin (CHI) og 4. seedede John Millman (AUS), og kl. 1400 spiller Frederik Løchte Nielsen double sammen med Andre Goransson (SWE), der i sidste uge nåede kvartfinalen ved Wimbledon sammen med Casper Ruud.

 

Forrige artikelKom helt tæt på den nervepirrende sportsgren tennis
Næste artikelATP Båstad: Stime af nederlag afbrudt med ren vinder fra Frederik Løchte
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.