I januar 2023 skrev TENNISAVISEN artiklen "Er COURT FF™ 3 de bedste tennissko, der nogensinde er lavet?" ASICS havde i samarbejde med Novak Djokovic i al hemmelighed udviklet en tennissko, som de mente var verdens bedste og mest avancerede sko, der nogensinde var produceret.

Novak Djokovic er kendt for at være kompromisløs i alt omkring sin tennis. Derfor har der også været tårnhøje forventninger til hans seneste tennissko, COURT FF™ 3, som han sammen med ASICS har brugt utallige timer på at designe og udvikle ned til mindste detalje.

Helt op til 9 forskellige prototyper af skoen er blevet lavet og løbende raffineret på et ASICS’ hemmelige testlaboratorium i Japan med feedback fra Djokovic. Det har resulteret i en tennissko med en lang række unikke teknologier:

FLYTEFOAM™ – Giver letvægtsdæmpning og stødabsorbering
FOREFOOT GEL™ – Forbedrer stødabsorberingen og skaber en blødere følelse ved fodslag
TWISTRUSS™ – Forbedrer hurtighed og skærebevægelser
PGUARD™ – Hjælper med at øge holdbarheden i ydersålens tå- og hælområde
MONO-SOCK™ – Konstruktion, der hjælper med at forbedre stabiliteten
AHARPLUS™ – Gummi ydersål, der forbedrer holdbarheden

2023 var en drømmesæson for Novak Djokovic

I hele 2023 har Novak Djokovic spillet med sin egenudviklet tennissko, COURT FF™ 3. Og hvilken drømmesæson det har været. Endnu en gang var serberen i finalen i alle fire Grand Slam-turneringer, hvor kun en fem-setter mod Carlos Alcaraz i Wimbledon forhindrede ham i at blive den første siden Rod Laver (1969) til at tage en “Calendar Slam”; at vinde alle fire i samme år.

Og i sæsonens femtevigtigste finale, ved playoff-mesterskabet i ATP Finals, hvor modstanderen var den formfaste Jannik Sinner, der i en alder af 22 er ved at blomstre som tennisspiller, sluttede Novak Djokovic året af med en 6/3 – 6/3 sejr og slog dermed også ny verdensrekord ved at vinde syv ATP Finals-titler. Fuldstændig utrolig præstation!

Det lader derfor til at at målet om at lave verdens bedste tennissko er er opnået for ASICS og Novak Djokovic – vi tøver derfor ikke med at kåre den som årets tennissko 2023.

Vejledende pris for ASICS COURT FF™ 3 er 1.600 kr. (pris pr. december 2023).
Se skoen og alle varianter her: ASICS COURT FF™ 3.

“Intet føles bedre end at spille i ASICS. De sko giver mig selvtillid på banen og passer til min spillestil.”
– Novak Djokovic

Forrige artikelUTS London: Holger Rune og Casper Ruud m.fl. kan følges på Discovery+ fra UTS London
Næste artikelJusteringer i Team Rune forud for 2024 med Grand Slam titler som mål
Avatar photo
Anders Baron er stifter og medejer af Tennisavisen.dk. Han er ansvarlig for den digitale platform og online annoncering. Anders skriver hovedsageligt om tennis i relation til rejser, livsstil og udstyr. Kontakt på e-mail anders@tennisavisen.dk eller LinkedIn.