Maria Sharapova fra Rusland er godt på vej til at levere noget helt exceptionel og trække endnu flere overskrifter.

2016 Australian Open - Day 5
2016 Getty Images

Den tidligere verdensetter Maria Sharapova er godt på vej til at demonstrere, at hun vil tilbage, og er tilbage. I hendes comeback turnering i Stuttgart, har hun spillet sig frem til semifinalen. I hendes kvartfinale stod hun over for estiske Anett Kontaveit, der rangerer som nummer 73 på verdensranglisten.

De to spillere havde aldrig mødt hinanden, og russeren satte sig fra start på kampen. Hun “skred” igennem halvandet sæt, og var godt på vej i semifinalen med stillingen 6-3, 5-2. Anett Kontaveit ville det dog anderledes og fik pustet lidt liv i det hele, da hun brød til 4-5 og kunne serve for at udligne. Russeren viste dog hvorfor, hun netop har vundet 35 titler mod esterens nul. Maria Sharapova holdt hovedet koldt og sejrede efter 1 time og 23 minutter med cifrene 6-3, 6-4. I semifinalen møder hun franske Kristina Mladenovic.

Netop Mladenovic, der i sin anden runde kamp noget overraskende slog topseedede Angelique Kerber klart, stod i sin kvartfinale over for den spanske grusspecialist, Carla Suárez Navarro. I en kamp, der aldrig rigtig blev spændende, sejrede franskmanden i to klare sæt med cifrene 6-3, 6-2 efter 1 time og 14 minutter. Dermed er der lagt i kakkelovnen til en semifinale, hvor to hårdtslående damer skal dele grus.

Monica Halep
Foto: Morten Sylvest

I den anden semifinale skal den fjerde seedede rumæner, Simona Halep møde tyske Laura Siegemund. Simona Halep vandt sin kvartfinale på 59 minutter med cifrene 6-3, 6-1 over lettiske Anastasija Sevastova. Kampen blev aldrig spændende, og Simona Halep viste, hvor hun netop er at finde helt i toppen af verdensranglisten.

Hjemmebanefavoritten, der i sin kvartfinale var på noget af en opgave mod den anden seedede Karolina Pliskova, leverede en kæmpe overraskelse. Kampen strakte sig over 3 timer og 9 minutter, og er turneringens længste kamp. De to damer leverede fantastisk spil hele vejen igennem, men efter tre tætte sæt, kunne tyskeren lade sig hylde af landsmændende med en sejr med cifrene 7-6(3), 5-7, 6-3.

Forrige artikelITF Junior Botswana: Oskar Brostrøm med EuroElite i Afrika
Næste artikelITF Junior Piestany: Olga Helmi færdig efter udsat kvartfinale
Avatar photo
Kristian Asbjørn Korsgaard er 31 år og har spillet tennis siden 2005. Pt. spiller han i Hobro Tennisklub. Kristian har været tennisentusiast i mange år med særlig interesse for WTA-touren. Han ser så meget tennis som muligt for at holde sig opdateret og kunne ajourføre læserne på Tennisavisen.dk.