Det blev en ren russik finale og hvem havde spået om det før turneringen begyndte, men sådan er kvindetennis pt. lidt uforudsigelig med den charme det gir. Vesninas vej til finalen gik over: Shelby Rogers,Timea Babos, Angelique Kerber og Venus Williams, og det gav en ide om, at der var krummer i Elena. Det er ca. 3 år siden de to russere sidst mødtes, og der er løbet meget vand i åen siden, så det var ligesom et førstegangs møde.
Spillerne på vej på banen

Første sæt og kampen som sådan blev præget af mange servegennembrud, mange uprovokerede fejl og lange dueller. I første sæt brød spillerne på skift hianden, og det endte ud i en tiebreak, hvor Kuznetsova trak det længste strå. Det var helt tydeligt, at det gik Vesnina noget på, så det var med bange anelser, man så frem til andet sæt.

Svetlana tager første sæt

Statistik fra første sæt

Andet sæt startede med begge spillere der holdt deres parti, men så skete der ting og sager. I løbet af kort tid stod det 41 til Kuznetsova, og så var det et spørgsmål om tid før Kuznetsova ville køre sejren hjem – troede vi, men Vesnina ville det anderledes. Vesnina vandt de efterfølgende 4 partier og var pludselig foran. Så brød de hinandens serv før Vesnina kunne serve sættet hjem 75.

Andet sæt gik til Vesnina

Servemønstret spillerne havde bygget op fortsatte i tredie sæt. De brød hinandens server på skift og fulgtes på den måde ad til 44, Vesnina brød Kuznetsovas serv for sidste gang, og servede kampen hjem. God kamp, ikke fejlfri men spændende mellem to jævnbyrdige modstandere.

Tredie sæt og kampen til Vesnina

Kuznetsovas tale

Vesninas tale

Trofæet får lidt kærlighed

Forrige artikelChallenger Drummondville: Den yngste teenager måtte bøje sig for 17-årig landsmand
Næste artikelPhilip Ørnø’s blog: August og de skæve Tenniseksistenser
Leif Hørgren Mortensen
Leif Hørgren Mortensen er selverklæret tennisfan med særlig interesse for WTA-touren og Caroline Wozniacki. Leif er aktiv tennisdebattør på sociale tennismedier og også en stor bidragsyder på det internationale tennissite, Tennisfrontier.com.