Billede fra Getty Images. Et fantastisk tennisår er slut for vores allesammens Caroline Wozniacki – og hvilken måde at slutte det på. Hun vandt sin indtil nu største titel, ved at vinde WTA finalerne i Singapore. Hun vandt over en spiller, hun aldrig har besejret – Venus Williams – men 8de gang er åbenbart lykketallet for Caroline. Det var ikke en kneben sejr, men en sejr der blev vundet med godt, intilligent og overbevisende spil i et brag af en finale, hvor de gav alt. Hvis du ikke så finalen er der et link sidst i artiklen.

Spillerne på vej

Første sæt blev startet med kanon spil af begge i de tre første partier. Så kom Venus i vanskeligheder for første gang, selvom hun var foran 40-15. Et par fantastiske returer fra forhånd og baghånds side kom Caroline på lige og foran et par gange, og så stod det – 31. Venus brød straks tilbage og så fortsatte de spændende dueller med godt spil af begge til stillingen – 43. Venus tabte igen sit serveparti og brød tilbage igen til stillingen -54. Venus skulle serve og helst vinde sit parti for at blive i sættet, men Caroline satte et ekstra gear til og havde pludselig 2 breakbolde/sætbolde, og udnyttede den første af dem. Det var andet sæt hun nogensinde har vundet over Venus – 64. Flot sæt med mange fantastiske dueller. hvor begge spillere udnyttede hele banen. Caroline var god til at returnere Venus hårde server og spille den ekstra bold ud af banen, der udfordrede Venus. Der var 3 esser fra Caroline og rent faktisk ender hun samlet på 21 esser i hele turneringen – flere end alle andre. Fra første sæt:

Flot Venus netspil

Flot Woz vinkel

Woz vinder flot duel

Klar til næste duel - Caro bryder igen

Venus bruder tilbage igen

Caro bryder igen og tager første sæt!

Statistik

Andet sæt - Caro servede og begyndte en stime af vundne partier. De første 3 partier kom forholdsvis hurtigt i land, men anden gang Venus skulle serve, var der kamp om det. Der var en fantastisk duel, der gik over 25 bolde til 15-15, der trak tænder ud. Efter fordele frem og tilbage brød Caroline for anden gang - 40. Caroline servede igen og trods Venus kæmpede vandt Caroline og sluttede partiet af med endnu et es - 50, skulle det være endnu et æg? Venus reddede sig fri af ægget og brugte sit momentum til at starte et tilbageerobringstogt, der var ved at bryde Carolines dominans. Således lykkedes det Venus at komme på lige og stillingen -54. Venus skulle serve og havde chancen for at komme helt af point, men igen viste Wozniacki, hvordan hun kunne bringe det bedste frem i pressede situationer, og brød Venus for sidste gang -64 og dermed titlen. Fantastisk flot finale og flot sejr. Godt gået damer. Wozniacki 2.0 må siges at være færdigproduceret - jeg glæder mig til 2018. CAroline er på mandag ny #3 på WTAs rangliste og indenfor et par hundrede point fra førstepladsen. Skal det være en slamtitel i Australien der bringer Caroline tilbage på førstepladsen - lad os ønske hende held og lykke med det og få så den kontrakt fornyet med Sascha Bajin, han er guld værd.

Lidt trivia. Steven Gerrard, Liverpool, havde #8 på ryggen. Wozniacki lavede 8 uprovokerede fejl i finalen. Det var 8de gang hun mødte Venus. Det var Carolines 27de titel i hende 50de finale. Det var årets 60de sejr i hendes 9de finale - flest på WTA turen. Så flot gået Wozniacki. Lidt fra andet sæt og ceremonien:

Caro bryder Venus

Fantastisk rally

Woz i zonen

On fire

Venus undgår ægget

Venus får et afbreakene tilbage

Venus 3die parti i træk

Venus tilbage på serv

Hun gjorde det

Aww

Kamp statistik

Hvilken kamp

Venus tale

Wozniackis tale

Og her er trofæet fra Kim Clisters, der vandt sidste gang Caroline var i finalen

Nåde du ikke at se kampen er der her et link til den med engelske kommentarer

Forrige artikelITF Sharm El Sheikh: Emilie Francati i finalen, efter en atter episk sejr
Næste artikelITF Stockholm: Formidabel turnering sluttede med flot 2. plads
Leif Hørgren Mortensen
Leif Hørgren Mortensen er selverklæret tennisfan med særlig interesse for WTA-touren og Caroline Wozniacki. Leif er aktiv tennisdebattør på sociale tennismedier og også en stor bidragsyder på det internationale tennissite, Tennisfrontier.com.