Elias Ymer sikrede efter en lang regnvejrspause svensk sejr, da han i den afgørende 5. kamp vandt over Christian Sigsgaard

I de gode gamle dage, da Sverige stadig var en af Verdens dominerende nationer i tennis, var et dansk nederlag på 2-3 i Davis Cup næsten en sejr i sig selv, og derfor var det nærmest en sensation, at Danmark vandt 2 kampe i 1995 i World Group mod Sverige, der året før havde “udraderet” Danmark 5-0.

Danmark var ganske vist godt med i to af kampene, idet Kenneth Carlsen fulgte Magnus Gustafsson helt til dørs, inden svenskeren vandt 11-9 i 5. sæt, og sammen med Morten Christensen fik Carlsen også presset den svenske double med Jan Apell og Jonas Björkman i 5 sæt, men svenskerne afgav ikke sæt i de 3 øvrige kampe, hvor Stefan Edberg vandt 3-0 i sæt over både Frederik Fetterlein og Kenneth Carlsen, som dog tog revanche samme år, da han sensationelt vendte 0-2 i sæt til karrierens største sejr på Wimbledons centrecourt.

Frederik Fetterlein fik ligeledes revanche mod Edberg, da han bragte Danmark foran 2-0 mod Sverige i Davis Cup i 1995 i Brøndbyhallen med sejr i 4 sæt, efter at Kenneth Carlsen forinden havde vundet i 4 sæt over Jonas Björkman, som i øvrigt vandt over Carlsen i Wimbledon i kampen efter førnævnte sejr mod Edberg.

Året efter måtte Danmark forlade World Group efter nederlag til både Frankrig og Spanien, og i 1998 rykkede Danmark fra World Group I til World Group II, og først i 2012 var Danmark tilbage i Word Group I, men i 2013 sørgede Sverige med endnu en 3-2 sejr i en nedrykningskamp for, at opholdet blev kortvarigt.
Allerede i 2015 var Danmark dog tilbage i World Group I, men igen var det en svensk 3-2 sejr, der sendte Danmark tilbage.

I modsætning til 2-3 nederlaget i Brøndbyhallen i 1995, var både nederlaget i 2013 og 2015 blandt de mere bitre af slagsen, idet Danmark i begge tilfælde havde en reel chance mod Sverige.

I 2013 førte Danmark 2-0 efter sejre i 4 sæt til både Frederik Løchte Nielsen og Martin Pedersen i singlerne, men efter sejr i doublen til Johan Brunström og Robert Lindstedt over Danmarks mest vindende double med Frederik Løchte og Thomas Kromann, holdt Markus Eriksson liv i de svenske muligheder, da han vandt 9-7 i 3. sæt mod Løchte, hvorefter Elias Ymer vandt den femte og afgørende kamp mod Martin Pedersen.

I 2015 vandt Markus Eriksson igen på et hængende hår 9-7 i 5. sæt, da han i den første kamp overlevede en matchbold fra Andreas Bjerrehus, hvorefter Elias Ymers lillebror Mikael Ymer vandt 3-0 i sæt mod Løchte, der sammen med Kroman reducerede til 1-2 i doublen, og Løchte udlignede til 2-2 efter 3-0 sejr mod Eriksson, hvorefter Mikael Ymer vandt den afgørende kamp over Christian Sigsgaard, der efter 0-2 i sæt fik fremtvunget et afgørende 5. sæt, som Ymer vandt 6-2.

Davis Cup: Sigsgaard tæt på sensation i afgørende single

I den uofficielle landskamp UTR Leschly Challenge i Farum blev et dansk-svensk opgør for fjerde gang i træk afgjort i en 5. afgørende kamp, efter at Holger Vitus Nødskov Rune havde udlignet til 2-2 i søndagens første kamp, der på grund af udsigten til regn allerede startede kl. 11.

UTR Leschly Challenge: Holger Rune fandt fokus og udlignede til 2-2

Som det var tilfældet i 2015 var det igen en kamp mellem Sigsgaard og Ymer, der blev afgørende, men denne gang var det storebror Elias, som havde vundet 2-1 i sæt over Holger dagen før, der stod på den modsatte side af nettet.

UTR Leschly Challenge

Efter en lang regnvejrs-pause, kunne kampen omsider sættes i gang ved 16-tiden, og den svenske favorit kom bedst fra start med et tidligt break, som Sigsgaard i løbet af sættet havde flere chancer for at tage tilbage, men Ymer kom alligevel foran 5-2, inden det omsider lykkedes at bryde tilbage til 4-5, hvorefter sættet måtte afgøres i tiebreak.
En dansk dobbeltfejl ved 1-1 gav første minibreak til Ymer, der derefter holdt serv til 4-1, og en god svensk serveretur satte derefter Sigsgaard under pres, og selvom har forsvarede sig forbilledligt, betød endnu et minibreak 5-1 til Ymer, der med en super retur-vinder øgede til 6-1, og han sikrede sættet med en cross-vinder fra forhånden til 7-1.

Ved 2-2 i 2. sæt fulgte et nøgleparti, hvor Sigsgaard afværgede 2 break-muligheder ved 15-40 med to serve-vindere, og med endnu et point direkte på serven blev det første danske fordel i partiet, men Ymer afværgede både denne og yderligere 2 danske fordele, inden han selv fik sin 3. break-mulighed, som blev udnyttet, da et dansk vinderoplæg fra forhånden havnede i nettet.
Ymer havde i Sigsgaards næste serveparti 3 muligheder for endnu et break til 5-2, men Sigsgaard holdt liv i håbet om dansk sejr, da han reducerede til 3-4, mens regnen vendte tilbage og afbrød kampen ved stillingen 40-40 i Ymers serv.

Da kampen blev genoptaget, vandt Sigsgaard den første bold, som betød mulighed for at bryde tilbage til 4-4, men en præcis serv i baghåndshjørnet forhindrede muligheden, og i stedet sørgede en longline vinder fra Ymers baghånd for svensk føring 5-3, og kampen sluttede, da Sigsgaard i sit næste serveparti sendte en flugtning i nettet til svensk sejr 7-6(1), 6-3.

Derved blev det igen svensk 3-2 sejr i et opgør, hvor man sidder tilbage med fornemmelsen, at Danmark ikke udnyttede sine chancer, og derfor blev det svenskerne, der løb med førstepræmien på 100.000 kr., der efter dagens kurs lyder som en større formue på ca. 138.000 svenske kroner, som Løchte spøgefuldt konstaterede godt kunne dække en omgang på færgen hjem til Sverige.

Danmark modtog den mere beskedne 2. præmie på 30.000 kr., men både spillerne og arrangørerne var trods resultatet godt tilfredse med et vellykket arrangement, som Leschly Tennis Foundation fik stor anerkendelse for at stable på benene med TV dækning fra TV 2 Sport, som dækkede begivenheden massivt med Henrik Jensen og Tine Scheuer-Larsen samt Michael Tauson i studiet og med oncourt interviews med Thomas Bilde, som indhentede live kommentarer både før og efter kampene samt mellem hvert sæt.

Forrige artikelFormstærke Karen og August tog titlerne ved Sjællandsmesterskaberne
Næste artikelTP/Gardell Open: Clara Tauson meldt klar sammen med Holger Rune, Elmer Møller og Sofia Nami Samavati