I tænkepausen efter første sæt rystede Holger Rune skuffelsen over et skidt første sæt af sig og var fuldt fokuseret resten af kampen mod Markus Eriksen, hvorved Danmark fik udlignet til 2-2

Da vejrudsigten for søndag tydede på masser af regn, besluttede arrangørerne af den uofficielle landskamp UTR Leschly Challenge mellem Danmark og Sverige at doublen blev afviklet allerede fredag, og det blev desuden besluttet at starte søndagens kampe allerede kl. 11.

UTR Leschly Challenge: Svensk stabilitet sikrer comeback og 2-1 føring efter sejr til Sigsgaard

Det skulle vise sig at være en meget klog beslutning, idet den bebudede regn ventede med at dukke op umiddelbart efter, at den første kamp mellem 17-årige Holger Vitus Nødskov Rune og den 30-årige rutinerede Davis Cup veteran Markus Eriksson var overstået.

En anden klog beslutning var, at kampen skulle afgøres i match-tiebreak, hvis stillingen blev 1-1 i sæt, hvilket netop blev tilfældet, da Holger i kampen mod Markus Eriksson fandt storspillet frem i 2. sæt efter en besværlig start, hvor han hurtigt kom bagud 0-3 efter to svenske serve-gennembrud.
Holger tog dog det ene break tilbage, og han reducerede desuden til 2-3, men efter endnu et svensk break, vandt Eriksson 6-2 i et sæt, hvor Holger ikke var helt tilfreds med spillet.

UTR Leschly Challenge
Foto: Tennisavisen – Holger Vitus Nødskov Rune

Efter en toilet-pause vendte Holger tilbage med den indstillingen, at der skulle være fuld fokus på spillet uden at lade negative tanker forstyrre, og derved blev det en langt mere koncentreret og positiv udgave af Holger, der efter en overbevisende indsats vandt sættet 6-1.

De positive takter fortsatte i match-tiebreak’en, hvor Holger kom afgørende foran 8-1, og selvom Eriksson derefter vandt flere point, kunne han ikke hindre dansk sejr 2-6, 6-1, [10-7].

UTR Leschly Challenge
Foto: Tennisavisen – Filip Bergevi, Markus Eriksson, Elias Ymer og holdkaptajn Jørgen Jensen

Herefter fulgte en længere regn-pause, hvor de svenske spillere slappede af, og da Markus Eriksson blev spurgt, hvorfor han ikke så mere “skuffet” ud efter kampen mod Holger, svarede han, at han forventer at Elias Ymer sørger for, at det – ligesom i de seneste 3 Davis Cup opgør mod Danmark – igen blver 3-2 til Sverige.
Eriksson husker stadig meget tydeligt, da han i den første kamp mod Danmark i 2015 var nede med matchbold mod Andreas Bjerrehus, der sendte en stopbold i nettet.

Det forventes at den sidste og afgørende kamp, der ligeledes afvikles i match-tiebreak i et eventuelt 3. sæt, kan afvikles ved 16-tiden, og hele det danske hold på det øverste billede er klar til at bakke op om Christian Sigsgaard.

Forrige artikelUTR Leschly Challenge: Svensk stabilitet sikrer comeback og 2-1 føring efter sejr til Sigsgaard
Næste artikelFormstærke Karen og August tog titlerne ved Sjællandsmesterskaberne
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.