Vejrudsigten for søndag i Farum ser faretruende ud, og derfor afvikles hovedkampen mellem de to nationers topnavne Holger Rune og Elias Ymer allerede lørdag

Selvom Danmark i den uofficielle landskamp mod Sverige på Ryttergårdsvej 120, 3520 Farum både har den tidligere Wimbledon double vinder og mest vindende Davis Cup spiller Frederik Løchte Nielsen og den nybagte danske mester Christian Sigsgaard på holdet, er det alligevel 17-årige Holger Vitus Nødskov Rune, der tiltrækker den største interesse blandt danske tennisfans.

Da det største navn hos Sverige er 24-årige Elias Ymer, der er no. 201 på ATP-ranglisten, betragter de fleste uden tvivl opgøret mellem Holger og Ymer som landskampens hovedkamp, selvom alle kampe naturligvis tæller ens i det endelige resultat.

Under normale omstændigheder møder de to nationers 1. og 2. singler hinanden på førstedagen i en landskamp/Davis Cup, men da vejrudsigten for søndag lyder på overhængende risiko for regn det meste af dagen, har arrangørerne i samråd med TV 2 Sport valgt at indlede lørdagens program kl. 1400 med kampen mellem de to 2. singler Christian Sigsgaard og 26-årige Filip Bergevi, der har vist storform på det seneste med 3 titler på stribe i den svenske Sommartour – senest i Holmen Paper Cup, hvilket formentlig er årsagen til, at han er foretrukket til 2. singlen fremfor Davis Cup veteranen, 30-årige Markus Eriksson.

Det er svært at pege på en favorit inden opgøret, men hjemmebanen og opbakning fra publikum kan betyde den lille afgørende forskel, som kan sikre dansk sejr, især hvis Sigsgaard rammer samme niveau, som sikrede DM-titlen i finalen mod August Holmgren.

Elias Ymer har tidliger været tæt på top 100 som no. 105 for 2 år siden, men da Holger har spillet på et højt niveau i de seneste kampe, hvor han især imponerede, da han fik chancen ved Ultimate Tennis Showdown (UTS) i Frankrig og havde 2 matchbolde mod no. 75 Corentin Moutet, kan dansk sejr langt fra udelukkes på forhånd.

Ultimate Tennis Showdown: Holger Rune 2 matchbolde fra sejr i første møde mod top 100

Kampene kan følges på TV 2 Sport, som ligeledes sender fra søndagens kampe fra kl. 1300, hvis de ikke skylles væk af regnen.

Arrangørerne meddelte fredag eftermiddag, at der fortsat er ca. 50 billetter til salg –  www.venueticket.dk/arrangementer/tennis-landskamp