Holger Rune var tæt på at bringe Danmark foran 2-0, men Elias Ymers rutine og stabilitet vendte opgøret, hvorefter de berømte marginaler var på svensk side i doublen

Inden den uofficielle landskamp mellem Danmark og Sverige under navnet UTR Leschly Challenge i Farum var der udtrykt stor dansk optimisme, da både Kenneth Carlsen og Michael Tauson blev interviewet af TV 2 Sport, der transmitterede fra opgøret.

Ganske vist var der enighed om, at der kunne forventes jævnbyrdige opgør i begge lørdagens singler, men chancen for dansk 2-0 føring forekom yderst realistiske.

UTR Leschly Challenge
©KJSelekta.dk – Christian Sigsgaard

Den første kamp mellem Christian Sigsgaard og Filip Bergevi, som begge har spillet på amerikansk college, blev som ventet ganske jævnbyrdig, selvom Sigsgaard vandt første sæt 6-2, men afgørende for sættet blev, at Sigsgaard ved 3-2 holdt serv efter flere svenske muligheder for at udligne til 3-3.

UTR Leschly Challenge
©KJSelekta.dk – Filip Bergevi

2. sæt blev ligeledes en tæt affære, inden Sigsgaard sikrede sejren 6-2, 7-5 og bragte Danmark i front 1-0.

UTR Leschly Challenge
©KJSelekta.dk

I den næste kamp fulgtes Holger Vitus Nødskov Rune og Elias Ymer efter en lidt svingene start ad til 2-2, inden Holger fik helt styr på nerverne, hvorefter han gav flere prøver på det oplagte talent, som de fleste er klar over han er i besiddelse af, og sikrede sig sættet 6-2 i overbevisende stil.

UTR Leschly Challenge
©KJSelekta.dk – Holger Vitus Nødskov Rune

Elias Ymer kom bedre med i 2. sæt, hvor de fulgtes ad til 4-4, hvorefter Holger havde 2 break-muligheder til 5-4, men svenskerens større rutine bevirkede, at han løftede sit niveau og afværgede begge muligheder, og i stedet kom Holger i problemer i egen serv, hvor Ymer brød danskerens serv og vandt 2. sæt 6-4.

UTR Leschly Challenge
©KJSelekta.dk – Elias Ymer

3. sæt blev en god illustration af betydningen af at være en rutineret spiller, som har været tæt på top 100 og formår at bevare et stabilt niveau, sammenlignet med en ung fremadstormende spiller som Holger, der trods sit store åbenlyse potentiale lod sig påvirke af modgangen, og han var langt fra det niveau, som sikrede 1. sæt, og derfor kunne Ymer i sikker stil sikre svensk sejr 2-6, 6-4, 6-3.

UTR Leschly Challenge
©KJSelekta.dk – Elias Ymer

Da vejrudsigten for søndag varsler regn det meste af dagen, besluttede arrangørerne at afvikle doublen efter de 2 singler.
Frederik Løchte Nielsen og Christian Sigsgaard mødte Markus Eriksson og Filip Bergevi i en jævnbyrdig kamp, som mange vil huske for nogle afgørende bolde, hvor svenskerne ofte havde de små berømte marginaler på deres side, bl.a. med et fejltræf hvor bolden alligevel landede på lnjen, hvilket medvirkede til at marginalerne i begge sæt tippede over til svenskerne, der vandt doublen 7-6(8), 7-5,

På grund af de dystre udsigter til regn, har arrangørerne besluttet, at programmet for søndag indledes allerede kl. 1100, hvor Holger Rune skal forsøge at udligne til 2-2, når han i den første single møder Markus Eriksson, hvorefter Christian Sigsgaard møder Elias Ymer i en kamp, som kan blive afgørende for, om det omsider skal lykkes at få en sejr over svenskerne, der har vundet de seneste 3 Davis Cup opgør mod Danmark 3-2.

Der er fortsat enkelte billetter til de sidste kampe.