ØBG Silkeborg og Give Tennisklub arrangerer med støtte fra en snes sponsorer et TV-transmitteret UTR Event med præmiesum på 35.000 kr.

Risikoen for smitte med covid-19 har nu i et par måneder som følge af grænse-lukninger forhindret gennemførelsen af internationale tennis-turneringer, men det har dog ikke forhindret, at der alligevel har været gennemført en række lokale turneringer, hvor der under mottoet “Play Local – Count Global” har været både ære, præmiepenge og point på spil.

Der har ganske vist ikke været mulighed for at spille om rangliste-point til hverken ATP, WTA, ITF eller de nationale ranglister, men i flere turneringer rundt om i Verden har resultaterne talt til Universal Tennis Rating (UTR) ratingen, som Tennisavisen omtalte forleden.

Universal Tennis Rating kan bidrage til at bevare kampformen

I den kommende uge har de jyske klubber ØBG Tennis i Silkeborg og Give Tennisklub, som sidste år vandt Elitedivisionen for herrer, samarbejdet om at få stablet et Verified UTR-Event på benene, “B&O Silkeborg / Give / ØBG Invitational”, hvor 8 danske herrer konkurrerer om både præmiepenge og point til UTR-ratingen.

Arrangørerne har fra starten af planlægningen haft høje ambitioner, og flere lokale sponsorer har bakket op om det prestigefyldte projekt, hvor der spilles om en præmiesum på 35.000 kr. – heraf 10.000 kr. kontant til vinderen.

Blandt deltagerne er 2 af Give Tennisklubs egne spillere, Anders Grinderslev og Rasmus Michelsen, og de øvrige 6 deltagere er alle tilknyttet Danmarks Davis Cup trup.
Både den spillende holdkaptajn, Frederik Løchte Nielsen og Holger Vitus Nødskov Rune, Christian Sigsgaard, Johannes Ingildsen, Søren Hess-Olesen samt Davis Cup holdets assistent-træner og tidligere mangeårig Davis Cup spiller Martin Pedersen, der nu hedder Martin Linnet Killemose, er med på deltagerlisten.
Danmarks højst rangerede spiller, Mikael Torpegaard befinder sig fortsat i Ohio, og han kan derfor af gode corona-årsager ikke være blandt deltagerne.

For spillerne er turneringen en kærkommen mulighed for igen at spille kampe, hvor der er mere på spil end ved en træningskamp, hvilket i sig selv kan være tilstrækkelig motivation til at levere sit bedste, men prestigen ved at spille med om titlen samt udsigten til præmiepenge bør ikke undervurderes.

Da turneringen er et Verified UTR-Event, vil deltagerne formentlig også gerne avancere på ratingen, hvor Holger Rune uden tvivl vil forsøge at overhale Christian Sigsgaard, der til gengæld er indstillet på både at forsvare sin placering og – ikke mindst – gå efter titlen.

Herunder ses deltagernes nuværende single rating.

Spiller Klub Rating
Christian Sigsgaard Gentofte 14.06
Holger Vitus Nødskov Rune HIK 13.99
Frederik Løchte Nielsen Lyngby 13.54
Johannes Ingildsen KB 13.18
Anders Grinderslev Give 12.90
Rasmus Michelsen Give 11.88
Martin Pedersen KB 10.62
Søren Hess-Olesen KB

 

En yderligere motiverende faktor er formentlig bevidstheden om, at rigtig mange tennis-hungrende TV-seere, der ikke har haft mulighed for at se live tenniskampe siden nedlukningen, kan følge alle kampene på Eurosport.dk og desuden semifinaler og finaler på Eurosport 2 og Eurosport Player.
Eurosport viser desuden kampene i både Sverige og Norge.

Arrangørerne har i løbet ugen siden sidste søndag præsenteret deltagerne enkeltvis, og den første i rækken var Frederik Løchte Nielsen, der spiller for Lyngby.

Mandag fulgte Anders Grinderslev, som er den ene af de 2 repræsentanter for Give Tennisklub.

Tirsdag kom turen til Danmarks største håb på herresiden, 17-årige Holger Vitus Nødskov Rune, der repræsenterer HIK.

Onsdag var næste navn i rækken Søren Hess-Olesen, der er flyttet fra Aarhus til Hovedstaden, hvor han spiller for KB.

Torsdag blev præsenteret endnu en KB’er, Martin Linnet Killemose, der formentlig fortsat bedst huskes under sin tidligere navn som mangeårig Davis Cup spiller, Martin Pedersen.

Sideløbende med præsentationerne blev der drypvis tilføjet detaljer om turneringen, hvor det fra starten fremgik, at kampene kunne følges på de arrangerende klubbers facebook-sider.
Desuden blev det oplyst, at der blev forhandlet om at få TV-transmission fra kampene.

Torsdag kunne arrangørerne afsløre, at der var indgået aftale med Eurosport, som dækker turneringen således:
Puljekampene Kristi Himmelfartsdag livestreames på Eurosport.dk, med Thomas Skouboe som kommentator i Silkeborg.

Thomas Schouboe, Stefan Edberg
Foto: Privat – Thomas Skouboe sammen med Stefan Edberg

Thomas nævnte spøgefuldt muligheden for at få Stefan Edberg som medkommentator, men da Danmark fortsat er betænkelige ved at lukke svenskere ind i landet, bliver det næppe aktuelt.

Anders Haahr Rasmussen
Foto: Privat – Anders Haahr Rasmussen sammen med Luke efter at have vundet Presseturneringen ved Wimbledon.

I Give er kommentatoren Anders Haahr Rasmussen, der også kommenterer både semifinaler og finale om fredagen på både Eurosport 2, Eurosport Player og Eurosport.dk sammen med Asger Hess-Olesen, der er bror til Søren Hess-Olesen.

I den fortsatte præsentation om fredagen, var turen kommet til Give Tennisklubs næste spiller, Rasmus Michelsen.

Lørdag fulgte præsentation af Gentoftes Christian Sigsgaard, der har den højeste UTR-rating blandt deltagerne.

Søndag fulgte den 8. og sidste i præsentationen, Johannes Ingildsen fra KB, der således har 3 deltagere med.

Selvom turneringen på plakaten også markedsføres som “Verified UTR-Event”, har Tennisavisen fået oplyst, at der ikke seedes efter UTR-rating ved lodtrækningen, hvorved de 3 formodede forhånds-favoritter (Holger, Sigs, Løchte) kan møde hinanden allerede i de indledende puljekampe.
Netop ved også at have mere fokus på UTR-ratingen, kan turneringen bidrage til, at flere i højere grad bliver opmærksom på de muligheder, som konceptet indeholder for klubberne.

Der tages heller ikke højde for, at begge Give spillerne kan risikere at møde hinanden eller spille deres puljekampe i Silkeborg, men da der formentlig ikke bliver adgang for tilskuere på grund af restriktioner, har hjemmebane næppe større betydning.

Facts om turneringen

Lodtrækningen tirsdag 19. maj kl. 1700 fra B&O i Silkeborg kan følges live på facebook hos Give Tennisklub og ØBG Tennis – Silkeborg.

Puljekampe og semifinaler spilles som bedst af 3 sæt til 4 partier i hvert sæt.
Finalen spilles som bedst af 5 hele sæt med tiebreak i de første 4 sæt.
Hver spiller må have tilknyttet en coach i alle kampe.
Der er dommer på samtlige kampe.

Program torsdag 21. maj:
Pulje 1 afvikles i ØBK Silkeborg med start 1200.
Pulje 2 afvikles i Give Tennisklub med start 1200.
Hvis flere har lige mange sejre i puljen afgøres placeringen af indbyrdes opgør, vundne sæt og vundne partier.

Program fredag 22. maj:
Semifinaler afvikles i Give Tennisklub med start kl. 1100.
Finalen afvikles i Give Tennisklub med start 1400.

 

Forrige artikelFærre restriktioner for tennis. Professionel tennis anerkendes ved grænsen
Næste artikelJobannonce: Farum Tennis Klub søger cheftræner
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.