De 2 Europamestre Holger og Elmer gav publikum en oplevelse, da de i finalen begge leverede tennis, som fortjener betegnelsen opvisning

Drengesingle finalen i U12 ved UM Inde blev spillet på et niveau, som understreger at det ikke var tilfældigt, at Danmark er Europamestre for hold i U12, hvor søndagens finalister Holger Vitus Nødskov Rune (HIK) og Elmer Møller (Aarhus 1900) både ved EM kvalstævnet og ved selve finalestævnet fejede al modstand til side, selvom de mødte de bedste af deres jævnaldrende i Europa.

Derfor er det ikke helt urimeligt at betegne finalen ved UM inde som en “EM-finale”, og tilskuerne til kampen er næppe uenige i, at kampens kvalitet fuldt ud levede op til denne betegnelse.

Selvom Holger inden kampen førte 7-4 i indbyrdes opgør, var det alligevel Elmer, som sidste år vandt UM finalerne både inde og ude, mens Holger havde vundet det seneste opgør i finalen ved en turnering i Frankrig omkring Nytår, så begge havde på en måde revanche tilgode.

Fra starten af kampen var der kamp om hvert eneste point, og der var meget få gratis point at hente. Holger havde lidt mere tyngde i boldene, men Elmer viste sine evner som kontraspiller, og derfor skulle der for det meste noget ekstra til for at vinde boldene.

Trods jævnbyrdigheden blev det i de første partier Holger, der vandt de afgørende bolde, og han fik derved et større forspring, inden Elmer kom på tavlen, og han fik ikke indhentet forspringet i 1. sæt, som Holger vandt 6-2.

I 2. sæt fulgtes de ad det meste af sættet, og i mange af duellerne blev det demonstreret, at de kan meget mere end at slå både hårdt og præcist, når tempoet nogle gange blev taget ud ved at spille høje bolde, der kunne bryde rytmen. Både Holger og hans træner, Lars Christensen, fortalte efter kampen, at det er en helt bevidst strategi.

Kampen endte med, at det denne gang blev Holger, der kunne forlade en UM finale som vinder med cifrene 6-2, 6-4.

Den nybagte mester vil i den næste trykte udgave af Tennisavisen fortælle om sine ambitioner, og der bliver ikke lagt skjul på, at de er høje.

Europamester Arthur Leonhard Linck vinder U12 Drengedoule sammen med Asger Emil Ildor

Hverken Holger eller Elmer deltog i U12 Drengedouble. Det gjorde til gengæld Arthur Leonhard Linck (KB), der sammen med Holger og Elmer vandt Europamesterskabet for hold, hvor han var med til at vinde nogle af doublerne.

Ved UM spillede Arthur sammen med Asger Emil Ildor (Skovshoved), og vandt finalen over Jens-Ulrik Nygaard og David Francati (Gentofte).

Forrige artikelUM Inde U18: Kasper vandt over klubkammeraten
Næste artikelUM Inde U12: Michelle Tully vinder over favoritten Sille Larsen