De nykårede Danmarksmestre Zoe Du Pasquier Jensen og Christopher Garde og DM-finalisten Emilie Just-Bomholdt og semifinalisten Cornelius Alexander Shalmi tyvstartede i den forgangne uge udesæsonen på Mallorca.

Emilie Just-Bomholdt stod efter to suveræne sejre i kvartfinalen i Vilas Cup U12. Efter en tæt match måtte den talentfulde dansker se sig slået 5/7 4/6 af den stærke spanske topspiller Sara Dolls. Cornelius Alexander Shalmi lagde ud med en sikker sejr over Canadas Roan Priatel. 6/4 6/1 var sejrscifrene. Men schweiziske Philip Orloff satte en stopper for Shalmis videre færd i single-turneringen, da han besejrede danskeren 6/1 6/2.

Zoe Du Pasquier Jensen og Christopher Garde nåede begge til semifinalerne i deres singlerækker. Zoe slog sig i kvartfinalen med 6/0 6/0 over Margeritha Marcon (Italien), og efter 6/4 7/6(3) over den stærke svenske pige Lisen Rinman, blev det i semifinalen til et nederlag (0/6 1/6) til den senere turneringsvinder, Englands Jaquelyn Ogunwale.

Ruslands Pavel Lagutin havde som en anden Mike Tyson besejret alle sine modstandere med den rene knockout-tennis. Russeren havde blæst alle modstandere ud af banen og ikke tabt et eneste parti, inden han i kvartfinalen blev sat på plads af Christopher Garde. Danskeren modstod stormvejret og vandt kampen 6/3 1/6 6/2. Men i semifinalen måtte Christopher bøje sig for en af Spaniens bedste U12ére, Alejandro Melero Kretzer. Spanieren vandt 2/6 6/1 2/6.

Danskerne kom øverst på sejrsskamlen i damedoublen. Zoe og Emilie imponerede og var suveræne i deres semifinale mod den franske duo Belhadi & Rajaonah (6/1 6/1). Men da deres spanske finalemodstandere måtte melde fra på grund af skader, blev det desværre til en sejr uden en finalekamp.

TE-turneringerne i U12 har ingen kategorisering. Og det er med risiko for at løbe ind i store øretæver mod de allerbedste i Europa, at den danske kvartet stillede op. Men talentet udvikles bedst mod de bedste, og de unge spillere fik alle vist deres store potentiale i turneringen og der blev vist lovende takter på det røde grus i Vilas Cup U12 på Mallorca.

 

 

Forrige artikelWTA Prag: Wozniacki kan blive kørt ud af Ostapenko i 2. runde – eller stå i ny finale
Næste artikelWTA Prag Open 2017: Caroline vandt første kamp på rødt grus
Avatar photo
Claus Holmen er 59 år, spiller motionisttennis, og er far til et par tennisglade knægte. Claus følger dansk tennis på nært hold – fra de laveste motionistrækker til toppen af eliten. Han rejser rundt og møder en masse tennisspillere, trænere og forældre i alle afkroge af det danske tennislandskab. For Claus rummer en hver sejr i hvilken som helst turnering lige så meget drama som en Wimbledon-finale.