De nykårede Danmarksmestre Zoe Du Pasquier Jensen og Christopher Garde og DM-finalisten Emilie Just-Bomholdt og semifinalisten Cornelius Alexander Shalmi tyvstartede i den forgangne uge udesæsonen på Mallorca.

Emilie Just-Bomholdt stod efter to suveræne sejre i kvartfinalen i Vilas Cup U12. Efter en tæt match måtte den talentfulde dansker se sig slået 5/7 4/6 af den stærke spanske topspiller Sara Dolls. Cornelius Alexander Shalmi lagde ud med en sikker sejr over Canadas Roan Priatel. 6/4 6/1 var sejrscifrene. Men schweiziske Philip Orloff satte en stopper for Shalmis videre færd i single-turneringen, da han besejrede danskeren 6/1 6/2.

Zoe Du Pasquier Jensen og Christopher Garde nåede begge til semifinalerne i deres singlerækker. Zoe slog sig i kvartfinalen med 6/0 6/0 over Margeritha Marcon (Italien), og efter 6/4 7/6(3) over den stærke svenske pige Lisen Rinman, blev det i semifinalen til et nederlag (0/6 1/6) til den senere turneringsvinder, Englands Jaquelyn Ogunwale.

Ruslands Pavel Lagutin havde som en anden Mike Tyson besejret alle sine modstandere med den rene knockout-tennis. Russeren havde blæst alle modstandere ud af banen og ikke tabt et eneste parti, inden han i kvartfinalen blev sat på plads af Christopher Garde. Danskeren modstod stormvejret og vandt kampen 6/3 1/6 6/2. Men i semifinalen måtte Christopher bøje sig for en af Spaniens bedste U12ére, Alejandro Melero Kretzer. Spanieren vandt 2/6 6/1 2/6.

Danskerne kom øverst på sejrsskamlen i damedoublen. Zoe og Emilie imponerede og var suveræne i deres semifinale mod den franske duo Belhadi & Rajaonah (6/1 6/1). Men da deres spanske finalemodstandere måtte melde fra på grund af skader, blev det desværre til en sejr uden en finalekamp.

TE-turneringerne i U12 har ingen kategorisering. Og det er med risiko for at løbe ind i store øretæver mod de allerbedste i Europa, at den danske kvartet stillede op. Men talentet udvikles bedst mod de bedste, og de unge spillere fik alle vist deres store potentiale i turneringen og der blev vist lovende takter på det røde grus i Vilas Cup U12 på Mallorca.