Efter et par ugers pause og en periode med sygdom kan Caroline Wozniacki få problemer allerede i 2. runde mod Jelena Ostapenko, som Caroline fortsat ikke har taget et sæt fra

Da Caroline Wozniacki i kvartfinalen i årets første grusturnering Volvo Car Open i Charleston tabte 2-6, 4-6 til 20-årige Jelena Ostapenko, betegnede Caroline efter kampen den Lettiske modstanders niveau, som var hun no. 1 i Verden.

Ostapenko nåede finalen i Charleston, hvor hun tabte 3-6, 1-6 til den jævnaldrende Daria Kasatkina (RUS).
Ostapenko fik ingen pause efter finalen, da hun rejste videre til Stuttgart, hvor hun vandt 3 kampe i kvalifikationen, hvorefter hun tabte i 1. runde af hovedturneringen til no. 24 CoCo Vandeweghe (USA).

Dermed kunne hun have fået nogle dages pause, inden hun i den kommende uge deltager i WTA International turneringen J&T Banka Prague Open i Tjekkiet, hvor Caroline Wozniacki er seedet 2.

Ostapenko var dog ikke helt færdig i Stuttgart, hvor hun deltog i double sammen med Raquel Atawo (USA), og det 3. seedede par gik hele vejen og vandt double-titlen efter sejr i finalen over 1. seedede Abigail Spears (USA)/Katarina Srebotnik (SLO).

I modsætning til vinderne i single, som får en Porsche i præmie, måtte Ostapenko nøjes med en 2-hjulet præmie, som hun efter billedet herunder at dømme var meget godt tilfreds med.

Caroline Wozniacki kan med stor sandsynlighed risikere at møde Ostapenko allerede i 2. runde ved turneringen i Prag, og da hun også tabte deres første indbyrdes opgør 5-7, 2-6 i New Haven sidste år, kan man frygte, at Ostapenko efter den seneste succes er så velkørende, at Caroline risikerer at blive “kørt over” af hende.

Flere ting kan tale for denne mulighed, nemlig at begge de tidligere sejre har givet Ostapenko det mentale overtag, hvilket formentlig forstærkes af den gode start på grussæsonen.

Caroline har efter en fremragende periode i årets første måneder, hvor hun har spillet sig i 3 finaler og en placering som no. 2 på racelisten, holdt et par ugers pause, mens de fleste konkurrenter har deltaget i Stuttgart, hvor Caroline ikke havde tilmeldt sig, selvom det har været antydet i enkelte Danske medier.

Patrik Wozniacki fortalte under en af transmissionerne fra Stuttgart på TV2 Sport, at Caroline ikke havde spillet så meget i denne uge, fordi hun havde været sløj, og derfor kan det være usikkert, om hun kan levere endnu en toppræstation, når hun deltager i Prag, hvor der er et stærkt deltager-felt i betragtning af, at der er tale om en WTA International turnering.
Flere benytter uden tvivl denne turnering som en sidste afpudsning før WTA Premier Mandatory turneringen Mutua Madrid Open.

Den første indikation på Carolines form bliver, når hun tirsdag i 1. runde møder no. 52 Misaki Doi (JPN), som ikke har imponeret i 2017 med fem 1. runde nederlag, og selvom Caroline måske ikke rammer sit topniveau i den første kamp, må det formodes, at hun klarer sig igennem til det omtalte møde mod Ostapenko.

Det forudsætter dog, at Ostapenko i 1. runde vinder over no. 42 Lesia Tsurenko (UKR), som for et par måneder siden vandt deres eneste tidligere indbyrdes møde 6-3, 7-6(5) i WTA International turneringen Abierto Mexicano TELCEL presentado por HSBC i Acapulco.

Karolina Pliskova kan blive finalemodstander

Carolines muligheder for at få revanche bør dog langt fra udelukkes, da det er sandsynligt, at Ostapenko ikke kan fortsætte med at spille på samme høje niveau som i Charleston, og i så fald har Caroline gode chancer for at nå årets 4. finale, som kan blive endnu et møde med 1. seedede Karolina Pliskova, som Caroline seneste besejrede i semifinalen i Miami, hvor Pliskova blev “slidt op” af Caroline.

Andre kandidater til en finale er 3. seedede no. 17 Barbora Strycova (CZE), der i 1. runde møder no. 45 Julia Goerges (GER).
Desuden 6. seedede no. 32 Shuai Zhang (CHN) og 8. seedede no. 38 Katerina Siniakova (CZE), der i starten af året vandt WTA International turneringen Shenzhen Open i Kina.

På vejen mod en eventuel finale kan Caroline i kvartfinalen møde 7. seedede Ana Konjuh (CRO), og en anden interessant mulighed er 17-årige Marketa Vondrousova (CZE), som sensationelt vandt WTA International turneringen Ladies Open Biel Bienne i Schweiz.

Den sandsynligste modstander i semifinalen er 5. seedede no. 28 Lucie Safarova (CZE), selvom det ifølge seedningerne er 4. seedede no. 18 Samantha Stosur (AUS).
Outsider til semifinalen er no. 55 Jelena Jankovic (SRB), som har wildcard.

TV2 Sport og TV2 Play sender ifølge programoversigten fra turneringen fra onsdag. Hvorvidt de alligevel kan få mulighed for at vise Carolines kamp tirsdag er i skrivende stund uvist.

WTA-media blev forleden spurgt, hvornår man forventer at deres bebudede streaming-service, hvor man kan følge de fleste kampe i WTA turneringerne, bliver tilgængelig.
Svaret er det samme som i starten af året – at de arbejder hårdt på at få servicen klar, men det kan endnu ikke oplyses noget præcist herom.

Tilføjelse: Henrik Jensen fra TV2 Sport oplyser, at TV2 Sport viser Carolines kamp mod Doi tirsdag kl. 1100, og den genudsendes kl. 1800.

Forrige artikelChallenger Gimcheon: En enkelt kamp til Løchte i Korea efter Davis Cup pause
Næste artikelU12 TE Junior: Young guns i aktion på Mallorca
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.