I finalen ved TP Open fandt en veloplagt Holger Rune storspillet frem fra start til slut og gentog sejren over Norges Davis Cup spiller Viktor Durasovic

Efter fredagens indledende puljekampe ved TP Open (Båstad Edition) var det nærliggende at forvente, at både 17-årige Holger Vitus Nødskov Rune og Norges 23-årige Davis Cup spiller Viktor Durasovic ville kvalificere sig til at mødes igen i finalen, da deres indbyrdes kamp i Grupp 1 var et niveau over de øvrige indledende kampe.

TP Open Båstad: Ubesejret Holger klar til at spille om forhøjet førstepræmie på 50.000 SEK

I den første semifinale var Holger da også tårnhøj favorit mod 18-årige John Hallquist Lithén, der overraskende havde sikret sig 2. pladsen i Grupp 2 for næsen af den svenske Davis Cup veteran Markus Eriksson, der var en skygge af sig selv.

Holger vandt i overbevisende stil 1. sæt 4-1, men i 2. sæt fik han en påmindelse om, at der som regel er brug for at bevare fuld fokus på opgaven, især når der spilles efter “Fast4”-formatet, hvor ganske få fejl kan afgøre et sæt.
Selvom Holger i det meste af sættet havde overtaget i duellerne, formåede Lithén at holde boldene i banen, og da Holger i flere situationer gik lidt for meget efter at afgøre boldene, betød en række fejl, at svenskeren kunne sikre sig sættet 4-1.

Fra starten af 3. sæt fandt Holger igen den rette balance i spillet, og derfor kunne Lithén ikke for alvor være med, da Holger med sejren 4-1, 1-4, 4-0 sikrede den forventede plads i finalen.

I den anden semifinale havde Viktor Durasovic heller ikke større problemer, da han vandt i overbevisende stil 4-1, 4-2 over Grupp 2 vinderen Jonathan Mridha.

Holger blev TP Open mester med spil i topklasse

Dermed blev finalen det ventede dansk-norske revancheopgør, som i niveau blev turneringens mest velspillede kamp med højt tempo og spil af så høj klasse, at det var en ATP-finale værdig.
Begge spillere vandt i overbevisende stil deres servepartier indtil Holger, der indledte kampen med at serve, førte 3-2, hvorefter Durasovic kom under pres efter et dansk smash til 0-15 og senere et par fejl fra forhånden til 15-40 og dermed 3 sætbolde til Holger.
Durasovic afværgede den første sætbold, men på den næste sendte nordmanden en slagflugtning ud af banen til dansk sæt 4-2.

I modsætning til kampen dagen før slækkede Holger ikke en tøddel på koncentrationen, og han fortsatte med at serve overbevisende og bevare det høje tempo i spillet, og med et es ved 40-15 sikrede Holger 1-0 føring.
Desuden havde Holger godt fat i normandens serv med kvalificerede returneringer, som fremkaldte et par fejl, hvorved Holger ved 15-40 havde 3 muligheder for at bryde til 2-0, dog behøvede Holger blot en enkelt, da han returnerede en velplaceret 1. serv i en høj bue tæt på baglinjen, og på den næste bold sendte han en skarp vinder på tværs med en vinkel, som ifølge kommentator Alex Theodoridis knap fandtes, da han havde geometri i skolen.

Føringen blev udbygget til 3-0 efter en servevinder ved 40-30, men coach Lars Christensen manede til at bevare roen og fokus ved at kalde stillingen 0-0, hvilket Holger tilsyneladende overhørte, da en overmodig stopbold ved 15-15 i Durasovic’ serv havnede i nettet, og på den næste serv overforcerede Holger en smule, så nordmanden ved 40-15 havde 3 muligheder for i det mindste at komme på tavlen i sættet.

En returnering helt ned i fødderne på Durasovic fremtvang fejl til 40-30, hvorefter nordmanden satte en velplaceret udadskruet 1. serv, som Holger med nød og næppe sendte halvhøjt tilbage tæt ved nettet, hvor en kæmpe norsk fejl betød 40-40 og dansk matchbold, som Holger valgte at modtage i baghåndssiden ved noAd.
Durasovic satte en præcis førsteserv i T’et, og igen blev Holger presset til en halvhøj returnering, som nordmanden sendte mod baghåndshjørnet, men Holger havde forudset planen og sendte bolden retur mod kroppen af modstanderen, som lagde en kort bold, som Holger akkurat nåede at få løftet op til et frit smash, som Durasovic til Holgers store overraskelse ramte ved siden af linjen, så Holger slap for selv at serve for kampen, der således endte med dansk sejr 4-2, 4-0.

TP Open 2020
Tennisportalen Youtube – Viktor Durasovic sender matchbold til Holger Rune ud af banen.

Da “The winner takes it all” kunne Holger derefter indkassere førstepræmien, der oprindelig var annonceret som 1.000 Euro – eller ca. 10.000 svenske kroner – men efterfølgende havde Christer Gardell på vegne af Cevian Kapital forhøjet præmien til 50.000 SEK, hvilket efter dagens kurs er ca. 35.000 Dkr.

Desuden fulgte en tøjbamse og retten til at blive fotograferet sammen med Patrik Ragan og Alex Theodoridis, der i fællesskab kommenterede kampene ved TP Open.
Alex har både før og under turneringen holdt Tennisavisen informeret om de mange udfordringer, som opstod undervejs – bl.a. da det på grund af vandingsforbud i Båstad blev nødvendigt at flytte kampene til anlægget ved havnen, hvor en stor vandtank blev stillet til rådighed, så banerne kunne vandes.

TP Open 2020
Foto: Privat – Holger sammen kommentator og arrangør, Patrik Ragan og Alex Theodoridis

Tennisavisen fik desuden tilsendt et billede, hvor Holger og bamsen ses sammen med storesøster Alma og agenten Adam Gustafsson fra Wesport, der hjælper teamet, og Holger løftede i et interview efter finalen sløret for, at han eventuelt får mulighed for at få kampe ved UTS (Ultimate Tennis Showdown), når han efter et par dage derhjemme tager til Lyon for at lave nogle foto-shoots for Babolat og efterfølgende tager til Mouratoglou TennisAcademy i Nice for at træne.

TP Open 2020
Foto: Privat – Holger sammen med storesøster Alma og Wesport agent Adam Gustafsson

Førstepræmien hos kvinderne var ligeledes på 50.000 SEK, som blev vundet af Angelique Cabaj Awad efter sejr i finalen over Molly Helgesson 1-4, 4-1, 4-2, hvorved en vellykket turnering kunne afsluttes med et fællesbillede.

Tennisportalen Youtube

Kampene kan genses på Tennisportalens Youtube-kanal

Forrige artikelDM kvartfinaler: Et par overraskelser er fremme i semifinalerne
Næste artikelDM i Birkerød: De forventede finaler
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.