Holger Rune afgav blot et enkelt point i begge sin første kampe, og han vandt den dansk-norske puljefinale over Viktor Durasovic. Lørdag kan vinderen løbe med 50.000 SEK

Selvom førstepræmien ved TP Open (Båstad Edition) sammenlignet med andre turneringer var “beskedne” 10.000 svenske kroner, afholdt det ikke arrangøren, Tennisportalen at betegne turneringen som den “fetaste tävling genom tiderna”.

Under afviklingen af fredagens puljekampe steg “fedt-procenten” yderligere, da arrangørerne under transmissionen på Tennisportalens youtube-kanal glædestrålende kun bringe “Breaking News”, idet selskabet “Cevian Capital” pludselig forhøjede præmiesummen i både herre- og damerækken til 50.000 SEK – dog er det fortsat efter princippet “The winner takes it all”.

Hos herrerne forløb de indledende puljekampe i Grupp 1 helt som forudset i Tennisavisens optakt, hvor Holger Vitus Nødskov Rune og den norske Davis Cup spiller Viktor Durasovic blev spået en puljefinale i Grupp 1.

TP Open Båstad: Holger Rune og Viktor Durasovic mødes i forventet dansk-norsk puljefinale

Forinden skulle Holger dog først sørge for at vinde de 2 første kampe mod den jævnaldrende 17-årige Leo Borg og umiddelbart efter mod 24-årige Eric Ahrén Moonga, som efter en solid dansk præstation ikke kunne skabe tvivl om udfaldet, som i begge kampe endte med dansk sejr 4-1, 4-0.

Leo Borg kunne heller ikke spænde ben for Viktor Durasovic, der vandt med de omvendte cifre 4-0, 4-1, og Borg junior fik heller ikke en sejr i den sidste puljekamp mod Moonga, der vandt 4-1, 4-1.

Efter de 2 overbevisende sejre var Holger helt sikker på at gå videre til lørdagens semifinaler, og derfor var hans sidste puljekamp udelukkende et spørgsmål om 1-2. pladsen i Grupp 1, men prestigen ved at gå videre som ubesejret – samt vinde over “Kongen av Norge”, som en kommentator havde benævnt nordmanden – må ikke undervurderes.
Holger korrigerede dog i et interview – som foregik på engelsk – efter de to første kampe udtalelsen ved at fastslå, at den titel tilhører Casper Ruud.

I et yderst jævnbyrdigt 1. sæt blev de fleste partier afgjort ved noAd efter 40-40, og i de 5 første partier var det hver gang serve-modtageren, der trak det længste strå, og da Durasovic servede fra kampens start, førte Holger derved 3-2, inden han omsider holdt serv og sikrede sættet 4-2.

I 2. sæt indledte begge med at holde serv, men da Holger ofte måtte ty til 2. serven, fik han brudt serven til 1-3, men han fik dog straks brudt tilbage til 2-3 med mulighed for at udligne i egen serv, hvilket han var godt på vej til, da han ved 30-15 havde totalt udspillet nordmanden, og blot kunne lægge bolden på tværs ved nettet og sikre 3 muligheder for at udligne til 3-3, men i stedet havnede bolden i nettet, hvorefter Durasovic vandt sættet 4-2.

Holger Vitus Nødskov Rune
Tennisportalen Youtube – Holger sender en “direktør” til 2-3 40-15 direkte i nettet. I stedet 30-30 og norsk sæt 4-2.

I 3. sæt fandt Holger både sin førsteserv og sit solide spil frem igen, og ved 1-1 blev Durasovic sat under pres i egen serv efter en longline vinder fra Holgers baghånd til 0-15, og nogle efterfølgende skarpe returneringer førte til et rent break, som blev fulgt op af et rent serveparti til 3-1.

Durasovic holdt derefter serv til 2-3, men der var ingen slinger i valsen, da Holger med endnu et rent serveparti sikrede sejren 4-2, 2-4, 4-2.

Holger Vitus Nødskov Rune
Tennisportalen Youtube

Durasovic vandt derefter den sidste kamp i puljen over Moonga 4-3, 4-1, og dermed er nordmanden sammen med Holger videre til lørdagens semifinaler, hvor modstanderne bliver no. 1 og 2 i Grupp 2, hvor 2. seedede Jonathan Mridha tog et godt skridt efter sikre sejre 4-1, 4-1 over Måns Dahlberg og 4-2, 4-1 over 4. seedede Markus Eriksson.

Mridha blev i den sidste puljekamp besejret 1-4, 4-2, 4-0 af John Hallquist Lithèn, der forinden havde vundet 4-1, 4-1 over Måns Dahlberg, samt tabt 1-4, 2-4 til Markus Erikson, der i den sidste kamp i puljen vandt 4-3, 0-4, 4-1 over Måns Dahlberg.

Derved havde 3 spillere vundet 2 kampe, mens Dahlberg endte med 3 nederlag.
Efter fintælling blev Jonathan Mridha puljevinder med sætregnskab på 5-2, hvorimod både Markus Eriksson og John Hallquist Lithén havde 4-3 i sæt-regnskab.
Eriksson vandt som nævnt den indbyrdes kamp mod Lithén, der til gengæld har det bedste regnskab, når der tælles vundne point, og derfor måtte regelsættet afgøre 2. pladsen i puljen, som viste sig at være John Hallquist Lithén, som møder Holger i lørdagens første semifinale kl. 1000 på Centercourt.

Derefter følger den første semifinale hos kvinderne mellem Julia Lövqvist og Molly Helgesson, efterfulgt af Viktor Durasovc mod Jonathan Mridha inden semifinalerne afsluttes af kampen mellem Jacqueline Cabaj Awad og Julia Rosenqvist, der var eneste ubesejrede hos kvinderne.

Semifinalerne spilles bedst a 5 sæt, og det samme er tilfældet for finalerne, som indledes med finalen i herresingle, hvor et revancheopgør mellem Holger og Durasovic forekommer realistisk, og der afsluttes med finalen i damesingle.

TP Open
Tennisportalen

Kampene på Centercourt – som reelt var Bana 2 i havnen – kan genses på Tennisportalens youtube-kanal.
Holger spillede den første og den femte kamp på programmet. Interviewet med Holger findes ca. 2 tim. 22 min. inde i optagelsen, og kampen mod Dorasovic starter efter ca. 5 tim. 12 min.

 

Det samme gælder kampene på Bana 1 – som var Bana 4 – hvor Holger spillede 2. kamp – ca. halvanden time inde i optagelsen.

 

 

 

Forrige artikelDM: En stribe seedede spillere faldt
Næste artikelDM kvartfinaler: Et par overraskelser er fremme i semifinalerne
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.