Tennisalbue er en betændelsestilstand, som kort fortalt opstår, når man overbelaster albue eller håndled. Betændelsen er en måde hvorpå kroppen fortæller, at et område er overbelastet og er en helt naturlig del af kroppens egen helingsmekanisme.

Problemet opstår først når betændelsen er så svær, at den signalere til nervesystemet, at de ensidige bevægelsesmønstre er uhensigtsmæssige og hæmmende.

Nogle oplever tennisalbue en enkelt eller to gange, mens andre oplever tilstanden som tilbagevendende. I begge tilfælde mener Body SDS, at behandling er vejen frem. Dette enten for i lettere tilfælde at forebygge, at tilstanden bliver langvarig og i de mere kroniske tilfælde for at behandle.

Hvad er tennisalbue?

Overbelastning af albuen fører ofte til smerter over ydersiden af albuen på det punkt, hvor de muskler der bøjer håndleddet bagover hæfter. Smerterne kan både stråle både opad og nedad. Hvis punktet er ømt og smerten bliver værre, når hånden presses forover, kalder man det en tennisalbue. Navnet betegner den betændelsestilstand som er opstået som følge af overbelastning, men det kan lyde misvisende, da skaden lige såvel kan skyldes andre aktiviteter end tennis.

Hvis du døjer med tennisalbue – så er det en god idé at undersøge, hvordan du sætter ind mod skaden, inden den bliver permanent. Hvis man ikke får bearbejdet betændelsestilstanden, som forsager smerterne, kan det betyde, at man risikerer at leve med tilbagevendende symptomer resten af livet.

Symptomer og behandling

Man er oftest ikke i tvivl, når man rammes af tennisalbue. Det viser sig typisk ved hævelse og smerter. Når man er blevet ramt, hører man ofte, at den eneste vej til at komme af med infektionen er hvile og ro i de led, der er blevet overbelastede. Body SDS mener, at man skal bevæge sig så meget som muligt uden at ”provokere” smerten yderligere. Små bevægelser kan være starten til større bevægelser og kun meget sjældent vil fravalg af øvelser være vejen frem.

Behandling uden medicin

Hvor læger ofte anbefaler medicinalbehandling med gigtpræparater og i svære tilfælde binyrebarkhormon, anbefaler Body SDS, at man prøver en af vores behandlinger. Vores opfattelse er den, at medicinalbehandling er en form for midlertidigt quick-fix, hvor man udsætter sin krop for unødige bivirkninger – og i øvrigt slet ikke løser det grundlæggende problem men blot dulmer symptomerne.

Vi er helt med på, at der til tider er skader, hvor medicinsk behandling er nødvendigt – og at der er skader hvor kombinationen af medicin og Body SDS er løsningen. Men som udgangspunkt ser Body SDS medicinal behandling som en genvej – og et forsøg uden medicin er altid at foretrække. Vi er nemlig af den opfattelse, at kroppen kan helbrede sig selv, når man tager den alvorlig og lytter efter.

Hvis du er en af de uheldige som døjer med tennisalbue, så hjælper vi dig gerne. Hos os har du mulighed for, at få en professionel kropsterapeut til at undersøge din belastning, og finde ud af hvad lige præcis din krop har af behov. Behandlingen løsner op for smerter og ubehageligheder, skaber cirkulation og udrenser din krop.

Du finder os i vores lokaler i Parken i København eller hos vores autoriserede Body SDS behandlere landet over se mere på: www.body-sds.dk

Forrige artikelITF 15K Vejle: Johanne Svendsen klar til finalen i sin første professionelle turnering
Næste artikelTurneringer uge 31: ATP og WTA 500 på TV 2 Sport og Sport X. Ny ITF 15K på dansk grund
Tennisavisen.dk
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.