Ordene er ikke mine. De tilhører min sidemand, en hollænder der ellers er mest optaget af pigernes doublefinale, et Hollandsk-New Zealansk opgør på bane 3, mens Holger Rune og Felix Nordby er to partier inde i tredje sæt i herrernes finale ved Birkerød TE14 2016.

Holger Rune har vundet 1. sæt. Manuskriptet blev fulgt. Holger byggede sit spil op, gik til nettet, udspillede sin norske modstander. Passérslag, når nordmanden forsøgte sig ved nettet. Slices varieret med dybe flade vollyer. Nordmanden var under et konstant pres. Holger styrede, havde overtaget i sættet og han har taget 2. sæt med 6/2.

Og min sidemand og jeg står og kigger på hver sin bane. De hollandske piger Burgersduk og Pool har taget 1. sæt. på bane 3. Og på bane 4 er Holger klar til at serve. 1. game i 2. sæt. Nordmanden er tændt og fokuseret. Det er Holger ikke. Frustrationen lyser ud af ham, da Nordby breaker ham. Nordby bringer sig foran 2-0, breaker igen. Nordby sætter ikke en fod forkert. slår alt tilbage, og Holgers frustration fremtvinger den ene unforced error efter den anden. Danskerens niveau er styrtdykket, og jeg tvivler på, at han nogensinde har spillet et så konsekvent dårligt sæt. “Felix Nordby, second set 6/0” lyder det fra dommeren.

På nabobanen har hollænderne tabt 2. sæt. Pigernes doublefinale er ved at udvikle sig til et drama. Min hollandske sidemand siger: “total breakdown” og da jeg vender mig, kan jeg forstå, at det ikke er de hollandske piger, men Holger han henviser til. På bane 4 sidder Felix Nordby og glæder sig til 3. sæt. Han har momentum, han er ovenpå. Men vi er ikke langt inde i 3. sæt, før kampen er vendt til Holgers favør. I stedet for at lægge et pres på Nordby, holder han nu boldene i gang. Høje bolde eller slicede bolde. Nordmanden er ved at gå ud af sit gode skind. Han vil helst stå på baglinjen og bearbejde Holgers hårde returneringer. Nu er det ham, der skal forsøge at sætte fart på boldene – og det lykkes ikke for ham. Momentum flytter over på den anden side af nettet. Holger er foran 3-1, da hollænderen siger: “It is not pretty – but it works”. De hollandske piger har netop vundet deres finale efter et intenst 3. sæts matchtiebreak, og hollænderen kigger med på Holger og Felixes kamp.

Og det er ikke pretty, det vi ser på. Men det er smart spillet af den 13-årige danske tenniskomet. På en dårlig lykkes det Holger Rune at vinde endnu en turnering. 6/2 0/6 6/2.

https://www.youtube.com/watch?v=Zzw_08WFe_s