For hver sejr styrkedes selvtilliden og modet til at spille offensivt for Julius Kostopoulos, der blev suveræn vinder i U16 single, og sammen med sidste års vinder Adrian Luddeckens vandt han desuden double-titlen

Mange danske spillere har gennem årene nydt godt af det samarbejde, som Euroelite Tennis har med flere danske klubtrænere, når talentfulde juniorer deltager i internationale turneringer på flere forskellige niveauer.

I den forløbne uge var EuroElite i Waiblingen i Tyskland med en trup på 20 spillere, som deltog i Tennis Europe Category 2 turneringen TC Waiblingen Academy Junior International, hvor svenske Adrian Luddeckens skulle forsøge at forsvare den titel, som han vandt sidste år.

Blandt deltagerne i U16-rækken var en enkelt dansk spiller, 15-årige Julius Kostopoulos, som inden turneringen fortsat manglede at levere et resultat, som hans tennismæssige forudsætninger berettiger til.

Tennisavisen har i “Kampe uge 30” dagligt opdateret resultaterne for Julius’ kampe i både U16 Boys singles og i U16 Boys doubles, hvor han havde Adrian Luddeckens som makker, men på EuroElite’s facebook har der været en intensiv dækning af turneringen for alle deltagerne.

Den første rapport herunder blev slået op fredagen inden de første kamp i kvalifikationen

Den næste rapport blev slået op efter den første dag, hvor 7 af EuroElite deltagerne skulle forsøge at kvalificere sig til hovedturneringen, hvor der i forvejen ar 13 fra EuroElite – fordelt på U14 og U16.
2 af spillerne klarede sig videre i U16, og i U14 vandt Filip Slavkovic sin kamp, og Mats Mazzhocchi havde en super chance mod en talentfuld tysk spiller, som dog vandt 7-5 i tiebreak i 2. sæt, og som – ifølge rapporten – mere benyttede psykiske tricks end sportsmanship, hvilket Dave Bandelin påpeger, at spillerne må vænne sig til.
Han mindede om, at brødrene Elias og Mikael Ymer rejste med EuroElite for 10 år siden, og de har “overlevet” og er nu Sveriges no. 1 og 2.

En af de svenske deltagere i U14 var Victor med det – for danske tennisinteresserede – velkendte efternavn Tauson, og da han fyldte 14 år om lørdagen, blev det behørigt fejret med “skøn-sang”.


Udover sangen var der også special-designet en fødselsdags-kage.
Der var dog ingen gaver til Victor i hans 1. runde kamp om mandagen, hvor han mødte Michael Malin (GER), der vandt 6-2, 6-0.

EuroElite er fortaler for, at der nogle gange fokuseres på andre ting end tennis, og derfor blev der arrangeret rundvisning på Mercedes-Benz Museum.

Herunder nogle “Action photos” fra den første dag i hovedturneringen, hvor den forsvarende U16 mester Adrian Luddeckens, der var seedet 5, tromlede henover sin spanske modstander Joan Munoz Sbert 6-0, 6-0.

Useedede Julius Kostopoulos måtte arbejde mere for sejren, da han vandt 6-4, 7-6(3) over Lukas Rieber (GER)

Om tirsdagen tog Luddeckens og Julius hul på doublen, hvor de var seedet 4, og de indledte med en sejr på 6-1, 6-4 over det schweiziske par Robin Baechi og Yves Swyter.

Om onsdagen mødte Luddeckens igen Yves Swyter, som også blev besejret i single, da svenskeren i 2. runde vandt 6-2, 6-0, og Julius fulgte også sin sejr op ved at vinde 6-3, 6-1 i single over Luis Dobelmann (GER) i en “funny match”, hvor begge “warriors” havde samme spillestil, men Julius havde til gengæld en tydelig Game Plan, hvilket var den afgørende forskel.

Samme dag vandt Julius og hans makker 2-6, 6-0, [10-7] i 1/8-finalen i double over Maximilian Sperling (GER) og Henrik Villanger (NOR).

Torsdag sluttede Luddeckens’ titelforsvar, da han blev besejret af 11. seedede Jaime Faria (POR), der vandt 3-6, 6-4, 6-1.
Til gengæld fortsatte Julius sejrsrækken, da han vandt 6-4, 6-0 over Tom Bittner (GER) ved at holde fast i sit aggressive spil.

Senere samme dag vandt Julius og Luddeckens i kvartfinalen i double 4-6, 6-1, [10-6] over 7. seedede Din Karahodza (GER) og Luka Vidovic (CRO).

Herunder et opslag med billeder fra et “Extra German Tennis Event”, som sikrer yderligere muligheder for at spille mod andre landes spillere.

Om fredagen blev Julius af EuroElite “kåret” som “Player of the Day”, idet han tidligt på dagen vandt i kvartfinalen 6-3, 7-5 over Kim Johannes Niethammer (GER).
Julius fortæller i blog’en herunder om sin indsats, hvor han drog nytte af, at Dave Bandelin allerede under opvarmningen havde spottet, at tyskerens forhånd “krøllede”, hvis den blev presset.

Julius blev for passiv i 2. sæt og kom bagud 2-5, men han kæmpede sig tilbage og vandt sættet efter at have afværget 4 sætbolde.
Han fremhævede, at han spillede aggressivt og til “b-Lines”, hvilket han har lært hos EuroElite, som derved tilskrives en væsentlig andel i succes’en.

Julius og hans makker vandt semifinalen på walkover i double, hvor de skulle have mødt det 1. seedede par.

Herunder anføres en af årsagerne til, at netop turneringen i Waiblingen er populær hos deltagerne, hvilket ikke mindst skyldes “Papa Gris Olle”, som spillerne kalder coach Oliver, der altid sørger godt for spillerne.

I lørdagens semfinale i single fortsatte Julius med at spille aggressivt, og med stadig større selvtillid var han ikke til at stoppe, da han vandt så overbevisende som 6-1, 6-2 over Jamie Faria, der som nævnt i 1/8-finalen havde forhindret Luddeckens i at forsvare titlen.

Video-clip’et herunder viser et eksempel på, at aggressiv tennis giver udbytte.

Herunder matchbolden i semifinalen.

Efter fredagens walkover i semfinalen var Julius og Luddeckens klar til double-finalen, som blev afviklet lørdag, og den dansk-svenske konstellation vandt med overbevisende cifre 6-4, 6-1 over 2. seedede Leon Babic (CRO) og Aljaz Kirbis (SLO) efter aggressivt, stabilt spil gennem hele kampen.

Den aggressive spillestil fortsatte i søndagens finale, og 6. seedede Aljaz Kirbis, der dagen før blev besejret i doublefinalen, kunne intet stille op mod Julius, der blev suveræn vinder med cifrene 6-0, 6-1.

Dave Bandelin var imponeret over, hvordan Julius har udviklet sine “competitive skills” for hver kamp, samt evnen til at følge taktikken, og selv på matchbolden blev der ikke tøvet med “First Strike” slaget.

Selvom hovedparten af æren for det fornemme resultat tilfalder Julius selv, har Dave Bandelin trods alt gjort sig fortjent til at være med på det øverste billede sammen med Julius og trofæet.